reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

dziewczyny,
ja na zaparcia polecam błonnik spożywczy. To mieszanka babki jajowatej+babki płesznik. Łyżeczka tego naturalnego proszku na szklankę wody i następnego dnia kupa jak ta lala:D Kiedyś piłam 2x dziennie, daje uczucie sytości, więc się też nie chce po tym jeść... na wypróżnienie genialne

reklama
ja z początku leżałam z powodu ogromnego krwiaka, jak już się wchłonął i mogłam wstać to macica się zaczęła stawiać i znów poleguje, tzn im mniej chodzę tym macica spokojniejsza
Katherinne - ja mam leżec tylko kilka dni przez stawianie sie macicy. Jakby szyjka sie skracala pewnie kazalby stale leżeć ale sprawdzil ze jest ok. Tylko że ta nospa forte i magnez to niewiele mi pomagają poki co... dalej brzuch sie stawia tylko moze troszke krócej to trzyma..
Czy mogłybyście opisać tak, łopatologicznie co oznacza stawianie się macicy?:)
Jestem w 19tc, też walczyłam z krwiakiem i przeleżałam prawie 8 tygodni...a teraz często boli mnie brzuch. Od kilku dni inaczej niż zwykle. Nie jak na @, nie kłuje i ciągnie...a mam wrażenie właśnie skurczu i twardego brzucha. Przy czym często ciężko mi odróżnić ból od skurczy, lub to czy to jelita czy coś innego..

Leuksypida, a masz szew albo pessar? Bardzo Ci się skraca?

Najki, być może masz już skurcze Braxtona-Hicksa, pojawiają się zazwyczaj w okolicy 20 tygodnia ciąży. Macica się wtedy tak spina, brzuch na chwilę twardnieje. To normalne zjawisko, macica w ten sposób ćwiczy sobie do porodu. Wiele kobiet odczuwa je jako niebolesne, ale niektóre kobiety te skurcze bolą, z własnego doświadczenia pamiętam, że te na wczesnym etapie były niebolesne ale im dalej w las tym bardziej je czułam, jakoś po 30 tygodniu potrafiły mnie budzić w nocy.

reklama
[QUOTE="Paulyna,
4176ac41.jpg

50630075.jpg
[/QUOTE]
Super te mebelki :) :) :)

Do góry