reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

termin z usg wyszedł 05.03 i tego się trzymamy[emoji4] udanego wypoczynku życzę[emoji4]a co do zwolnien to nie opłaca się faktycznie ale ja nie mam wyboru, za mną już dwa poronienia a pracuje w fabryce co wiąże się z długim staniem i noszeniem. Dobrze się złożyło że byłam wcześniej w Polsce więc miałam okazję zobaczyć się z ginekologiem i zrobić usg i właśnie on zalecił mi żebym odpuscila pracę. Więc siedzę w domu ale przy dwójce dzieci, dwóch psach i mężu jest co robić[emoji2]
Dziękuje :) przykro mi słyszeć o poronieniami. My w 2009 tez straciliśmy ciąże (zagnieździło sie w jajowodzie wiec trafiłam na stół). Jak lekarz zalecił to oczywiście ze trzeba sie dostosować:) A ja mam tydz po termin, 12.03 :) miłej nocki :)

reklama
Myślałam ze trochę drożej tam . Bo jak u nas 250 zł przy zarobkach naszych to tam wcale drogo nie wychodzi . Rozumiem co do tego ze nie ma gdzie starsze dzieci zostawić :/ sama mam z tym problem a mieszkam w Polsce gdzie sa dwie babcie . Wy tam same :( a tam np nie ma normalnie gabinetów lekarskich ginekologa angielskiego ? Tak prywatnie jak u nas chodzimy ? Tylko jest u nich taki NFZ ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Myślałam ze trochę drożej tam . Bo jak u nas 250 zł przy zarobkach naszych to tam wcale drogo nie wychodzi . Rozumiem co do tego ze nie ma gdzie starsze dzieci zostawić :/ sama mam z tym problem a mieszkam w Polsce gdzie sa dwie babcie . Wy tam same :( a tam np nie ma normalnie gabinetów lekarskich ginekologa angielskiego ? Tak prywatnie jak u nas chodzimy ? Tylko jest u nich taki NFZ ?

Jest tutaj NHS, ale powiem szczerze ze cieżko dostać skierowanie do ginekologa (wpierw trzeba iść do GP), lekarz rodzinny cie wpierw bada i jak stwierdzi, ze nie ma potrzeby iść do ginekologa to nie wyślą (tutejsi lekarze są od wszystkiego i wszystko chcą paracetamolem leczyć)! £100 (funtów) to tutaj dużo, wierze ze w Polsce na polskie zarobki 250 zł za lekarza to duzo (u nas w mich rejonach to 150 zł)

Ginekolog jest ale trzeba mieć skierowanie od rodzinnego inaczej tylko prywatnie polski lekarz, akurat ja mam najbliżej do pl lekarza ok 100mil[emoji53]zawsze się zastanawiam jak te angielki tu żyją, bo w końcu u nas w pl to chodzi się do gina na przegląd a tutaj to już wysyłają dopiero jak coś się dzieje, czyli nie ma zapobiegania tylko dopiero leczenie i może być tak że w całym życiu nikt in tam nie zajrzy, no może dwa trzy razy. Ja co w pl jestem to idę żeby sprawdzić czy tam wsio gra. A co do usg to u mnie w mieście prywatne 4d 140 funtów, ale idę bo szczerze moe7ac w poprzednich ciazach nie poszłam, jakos tak wyszło. I chciałabym mieć choć jedną taką pamiątkę jak np film na płycie[emoji4]

Ginekolog jest ale trzeba mieć skierowanie od rodzinnego inaczej tylko prywatnie polski lekarz, akurat ja mam najbliżej do pl lekarza ok 100mil[emoji53]zawsze się zastanawiam jak te angielki tu żyją, bo w końcu u nas w pl to chodzi się do gina na przegląd a tutaj to już wysyłają dopiero jak coś się dzieje, czyli nie ma zapobiegania tylko dopiero leczenie i może być tak że w całym życiu nikt in tam nie zajrzy, no może dwa trzy razy. Ja co w pl jestem to idę żeby sprawdzić czy tam wsio gra. A co do usg to u mnie w mieście prywatne 4d 140 funtów, ale idę bo szczerze moe7ac w poprzednich ciazach nie poszłam, jakos tak wyszło. I chciałabym mieć choć jedną taką pamiątkę jak np film na płycie[emoji4]
Dokładnie :) mi nie jest szkoda wydać 100£ raz na 1.5 miesiąca. Ale mam pewność że wszystko jest okej. Niestety coś za coś. Pieniądze w tym momencie nie grają roli bo człowiek jest spokojniejszy.

Dokładnie :) mi nie jest szkoda wydać 100£ raz na 1.5 miesiąca. Ale mam pewność że wszystko jest okej. Niestety coś za coś. Pieniądze w tym momencie nie grają roli bo człowiek jest spokojniejszy.
Cieszę sie, ze masz pieniążki, wiec nic nie stoi ci na przeszkodzie chodzić co 1.5 miesiąca :) ja sobie na takie wizyty niestety nie mogę pozwolić. Właśnie dostałam list z wynikami na down syndrom, wszystko dobrze wiec jest ok. Nie mam już żadnych nudności wiec gdyby nie mały brzusio nie wiedziałabym ze jestem w ciąży :) Miłej soboty życzę:)

Nie ma się co targować, dziewczyny, jedna będzie chodzić co miesiąc na prywatne a innej wystarcza te podstawowe państwowe badania[emoji6] powiem wam że gdyby u mnie była możliwość odwiedzenia prywatnie lekarza to bardzo chętnie bym się zapisała, no ale ze nie ma... cóż trudno, cieszę się że byłam w Polsce w pierwszym trymestrze i dostałam leki i porady co robić a czego nie.

MrsG super ze wynik wyszedł dobry[emoji4] ja też w sumie objawów jako takich już nie mam, tyle tylko że brzuch trochę odstaje i po przejściu dłuższego dystansu czuje ze mi tam na dole ciężko[emoji6]nudności minęły jakiś czas temu, piersi już też nie takie bolesne[emoji4] trzeba się cieszyć drugim trymestrem zanim wyskoczą nam duże brzuszki[emoji16]

Nie ma się co targować, dziewczyny, jedna będzie chodzić co miesiąc na prywatne a innej wystarcza te podstawowe państwowe badania[emoji6] powiem wam że gdyby u mnie była możliwość odwiedzenia prywatnie lekarza to bardzo chętnie bym się zapisała, no ale ze nie ma... cóż trudno, cieszę się że byłam w Polsce w pierwszym trymestrze i dostałam leki i porady co robić a czego nie.

MrsG super ze wynik wyszedł dobry[emoji4] ja też w sumie objawów jako takich już nie mam, tyle tylko że brzuch trochę odstaje i po przejściu dłuższego dystansu czuje ze mi tam na dole ciężko[emoji6]nudności minęły jakiś czas temu, piersi już też nie takie bolesne[emoji4] trzeba się cieszyć drugim trymestrem zanim wyskoczą nam duże brzuszki[emoji16]
Ja się nie targuje tylko stwierdzam fakty :)

Hej dziewczyny mam pytanie odnośnie usg prenatalnego. Czy robione jest ono dopochwowo czy przez brzuszek czy to zależy od lekarza?

reklama
W sumie glownie od lekarza i tego czy przez brzuch juz sie da. Jak ktos jest bardzo chudy to sie da bez problemu przez brzuch. Ale niektórzy robia chwile tal chwile tak. Tzn z tego co dziewczyny pisaly wiem bo sama jeszcze nie mialam

f2w3d5qpvh6pfqrw.png

Do góry