reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

agu_sia i MrsG:) cieszę się razem z wami że już posiadacie tą wiedzę mam nadzieję, że i ja niebawem poznam, kto rozwija się w moim brzuszku :) mój lekarz ma raczej bardzo dobry sprzęt chociażby z tego względu że inni zaufani ginekolodzy wysyłają do niego swoje pacjentki na najważniejsze badania USG więc jest nadzieja ;)

reklama
Ja nie wierzę w płeć na tym etapie. Narzady chłopca i dziewczynki wyglądają jeszcze podobnie, rożny jest tylko kąt nachylenia. U mnie wyraźnie było widac jakby siusiaka pod katem 90 stopni ale lekarz powiedziała ze to na tą chwile i tak nie jest pewne. Wiec ja się nie przywiązuję jeszcze[emoji4]

Podziwiam mamy które chcą miec niespodziankę, ja bym nie wytrzymala[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj
emoji4.png
a nie zmierzyli przeziernosci karku ani nie sprawdzali kości nosowej? ja mieszkam akurat w Anglii, nie wiem czy inne zasady, ale np o płci nie chciała mówić bo za wcześnie ale przeziernosc i kośc nosowa sprawdzali plus pokazywała pęcherz nóżki rączki i ile dzidzia mierzy. Plus do tego miałam pobierana krew na test chorób genetycznych, musiałam wyrazić zgodę jescze przed usg
Witaj[emoji4] a nie zmierzyli przeziernosci karku ani nie sprawdzali kości nosowej? ja mieszkam akurat w Anglii, nie wiem czy inne zasady, ale np o płci nie chciała mówić bo za wcześnie ale przeziernosc i kośc nosowa sprawdzali plus pokazywała pęcherz nóżki rączki i ile dzidzia mierzy. Plus do tego miałam pobierana krew na test chorób genetycznych, musiałam wyrazić zgodę jescze przed usg
Hey Ada1989. Zmierzyli mi przeciętność karku, ale o kości nosowej nic nie mówiła. Tez mi pobrali krew, tez musiałam wyrazić zgodę. Ale oglądałam tyle video na YouTube gdzie w 12 tyg mierzą i pokazują wieksOsc narządów, dlatego zastanawiało mnie jak jest w Polsce. Jest to moja pierwsza ciąża wiec chyba za dużo czytam i oglądam i sie potem mętlik w głowie robi ;) No ale chyba już nie ma dla nas spokoju, nawet jak sie dzidzia urodzi mama zawsze bedzie sie zamartwiać ;)

Mama_NS No właśnie pokazywało ze bedzie chłopczyk wiec ciekawe bedzie jak sie okaże cora, choć mam przeczucie, ze jednak bedzie synek :) nie ważne co, byle zdrowe było! Mam dylemat teraz czy powinnam sie pytać na następnym usg czy nie i zaufać instynktowi (maz chce mieć niespodziankę)
A sprawdzalas sb kalendarz chinski albo sode? Ciekawe jak tam ci wychodzi[emoji3]taka glupota ale sprawdA się w90%
Masz foto?

f2w3rjjg3trpblkv.png

Zależy jak się dzieć ułoży. Bo jak się zasłoni i pokrzyżuje nogi to i w 16 nie widać ;) Dobry specjalista na porządnym sprzęcie rozpozna, ale duża część zgaduje. Ja byłam w 12tc i powiedział, że tydzień później by określił ale nie będzie strzelał.

reklama
Hey Ada1989. Zmierzyli mi przeciętność karku, ale o kości nosowej nic nie mówiła. Tez mi pobrali krew, tez musiałam wyrazić zgodę. Ale oglądałam tyle video na YouTube gdzie w 12 tyg mierzą i pokazują wieksOsc narządów, dlatego zastanawiało mnie jak jest w Polsce. Jest to moja pierwsza ciąża wiec chyba za dużo czytam i oglądam i sie potem mętlik w głowie robi ;) No ale chyba już nie ma dla nas spokoju, nawet jak sie dzidzia urodzi mama zawsze bedzie sie zamartwiać ;)
no właśnie, mnie się wydaje że po prostu sprawdzili czy te narządy są tzn mózg serce pęcherz itp a mierzenie dokładne będzie dopiero na polowkowym usg [emoji4] mnie na polowkowych zawsze trzymali dość długo, wszystkie pomiary, sprawdzenie łożyska jak jest ułożone i trochę to trwało, ok 20 minut.
Gratuluję synka, to pierwsze dzidzi?

Do góry