reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

agu_sia i MrsG:) cieszę się razem z wami że już posiadacie tą wiedzę mam nadzieję, że i ja niebawem poznam, kto rozwija się w moim brzuszku :) mój lekarz ma raczej bardzo dobry sprzęt chociażby z tego względu że inni zaufani ginekolodzy wysyłają do niego swoje pacjentki na najważniejsze badania USG więc jest nadzieja ;)

reklama
Ja nie wierzę w płeć na tym etapie. Narzady chłopca i dziewczynki wyglądają jeszcze podobnie, rożny jest tylko kąt nachylenia. U mnie wyraźnie było widac jakby siusiaka pod katem 90 stopni ale lekarz powiedziała ze to na tą chwile i tak nie jest pewne. Wiec ja się nie przywiązuję jeszcze[emoji4]

Podziwiam mamy które chcą miec niespodziankę, ja bym nie wytrzymala[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj
emoji4.png
a nie zmierzyli przeziernosci karku ani nie sprawdzali kości nosowej? ja mieszkam akurat w Anglii, nie wiem czy inne zasady, ale np o płci nie chciała mówić bo za wcześnie ale przeziernosc i kośc nosowa sprawdzali plus pokazywała pęcherz nóżki rączki i ile dzidzia mierzy. Plus do tego miałam pobierana krew na test chorób genetycznych, musiałam wyrazić zgodę jescze przed usg
Witaj[emoji4] a nie zmierzyli przeziernosci karku ani nie sprawdzali kości nosowej? ja mieszkam akurat w Anglii, nie wiem czy inne zasady, ale np o płci nie chciała mówić bo za wcześnie ale przeziernosc i kośc nosowa sprawdzali plus pokazywała pęcherz nóżki rączki i ile dzidzia mierzy. Plus do tego miałam pobierana krew na test chorób genetycznych, musiałam wyrazić zgodę jescze przed usg
Hey Ada1989. Zmierzyli mi przeciętność karku, ale o kości nosowej nic nie mówiła. Tez mi pobrali krew, tez musiałam wyrazić zgodę. Ale oglądałam tyle video na YouTube gdzie w 12 tyg mierzą i pokazują wieksOsc narządów, dlatego zastanawiało mnie jak jest w Polsce. Jest to moja pierwsza ciąża wiec chyba za dużo czytam i oglądam i sie potem mętlik w głowie robi ;) No ale chyba już nie ma dla nas spokoju, nawet jak sie dzidzia urodzi mama zawsze bedzie sie zamartwiać ;)

Mama_NS No właśnie pokazywało ze bedzie chłopczyk wiec ciekawe bedzie jak sie okaże cora, choć mam przeczucie, ze jednak bedzie synek :) nie ważne co, byle zdrowe było! Mam dylemat teraz czy powinnam sie pytać na następnym usg czy nie i zaufać instynktowi (maz chce mieć niespodziankę)
A sprawdzalas sb kalendarz chinski albo sode? Ciekawe jak tam ci wychodzi[emoji3]taka glupota ale sprawdA się w90%
Masz foto?

f2w3rjjg3trpblkv.png

Zależy jak się dzieć ułoży. Bo jak się zasłoni i pokrzyżuje nogi to i w 16 nie widać ;) Dobry specjalista na porządnym sprzęcie rozpozna, ale duża część zgaduje. Ja byłam w 12tc i powiedział, że tydzień później by określił ale nie będzie strzelał.

reklama
Hey Ada1989. Zmierzyli mi przeciętność karku, ale o kości nosowej nic nie mówiła. Tez mi pobrali krew, tez musiałam wyrazić zgodę. Ale oglądałam tyle video na YouTube gdzie w 12 tyg mierzą i pokazują wieksOsc narządów, dlatego zastanawiało mnie jak jest w Polsce. Jest to moja pierwsza ciąża wiec chyba za dużo czytam i oglądam i sie potem mętlik w głowie robi ;) No ale chyba już nie ma dla nas spokoju, nawet jak sie dzidzia urodzi mama zawsze bedzie sie zamartwiać ;)
no właśnie, mnie się wydaje że po prostu sprawdzili czy te narządy są tzn mózg serce pęcherz itp a mierzenie dokładne będzie dopiero na polowkowym usg [emoji4] mnie na polowkowych zawsze trzymali dość długo, wszystkie pomiary, sprawdzenie łożyska jak jest ułożone i trochę to trwało, ok 20 minut.
Gratuluję synka, to pierwsze dzidzi?

Do góry