reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

no właśnie, mnie się wydaje że po prostu sprawdzili czy te narządy są tzn mózg serce pęcherz itp a mierzenie dokładne będzie dopiero na polowkowym usg [emoji4] mnie na polowkowych zawsze trzymali dość długo, wszystkie pomiary, sprawdzenie łożyska jak jest ułożone i trochę to trwało, ok 20 minut.
Gratuluję synka, to pierwsze dzidzi?
Dzięki, mam nadzieje ze sie Iuz nie zmieni bo przyzwyczaiłam sie mowić do dziszia jako on :) Właśnie w tym rzecz, ze mi tylko powiedzieli, ze serduszko jest, ma tyle i tyle cm i zmierzyli NT na down syndrom i tulę na usg miałam :/ Dostałam list wczoraj z data na kolejne usg, pisze, ze bedzie onontrwalo około 30min wiec mam nadzieje, ze sie konkretnych szczegółów dowiemy. Najważniejsze by zdrowe było :)

reklama
Dzięki, mam nadzieje ze sie Iuz nie zmieni bo przyzwyczaiłam sie mowić do dziszia jako on :) Właśnie w tym rzecz, ze mi tylko powiedzieli, ze serduszko jest, ma tyle i tyle cm i zmierzyli NT na down syndrom i tulę na usg miałam :/ Dostałam list wczoraj z data na kolejne usg, pisze, ze bedzie onontrwalo około 30min wiec mam nadzieje, ze sie konkretnych szczegółów dowiemy. Najważniejsze by zdrowe było :)
Dokładnie oby wszystko było dobrze[emoji4] ja już też mam datę kolejnego usg i muszę czekać do 18.10 [emoji53] ponad miesiąc, wydaje się jakby wieczność zwłaszcza że teraz nie pracuje

Dokładnie oby wszystko było dobrze[emoji4] ja już też mam datę kolejnego usg i muszę czekać do 18.10 [emoji53] ponad miesiąc, wydaje się jakby wieczność zwłaszcza że teraz nie pracuje
Ja mam 21.10 :) na kiedy termin? W wtorek lecimy do Santorini na 2 tyg wiec jak wrócimy bedzie tylko 3 tyg i usg:) ja narazie na zwolnieniu lekarskim przez plecy, mam nadz ze po urlopie będę mogła pracować bo tu sie nie opłaca być na zwolnieniu niestety!

Dzień dobry.
Mam na imię Anna, 33 lata, mieszkam w Szkocji (Edynburgu). Dziś dokładnie jestem w 14 tyg ciąży. Tutaj na fundusz zdrowia są robione tylko 2 usg, na 12 i 20 tydz. Prywatnie jakbym chciała chodzić to bym sie nie wypłaciła. Na 12 tyg usg byłam dokładnie 12t5d. Nie jestem pewna jak w Polsce te usg wyglada, tu tylko sprawdzają czy jest serduszko i czy dzidzia sie rusza. Dopiero na tym połowkowym robią konkretne badania i sprawdzają czy wszystkie organy sie wykształciły itp. Czy w Polsce tez tak jest? Oraz czy ktokolwiek z was dziewczyny dowiedział sie płeć około 12,13 tyg? My chcemy mieć niespodziankę ale pani która nam robiła usg zepsuła ja i pokazała nam co bedzie :/.
Jeszcze takie pytanie: czy wy tez macie bóle pleców w tym okresie? Ja mam od 4 tyg i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jakieś dorady? :) Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
Ja mieszkam w Wielkiej Brytanii i są lekarze prywatni, także idzie chodzić na własną rękę i nie są to koszty Bóg wie jakie. Nie ma co przeliczac z Polską.

Ja mam 21.10 :) na kiedy termin? W wtorek lecimy do Santorini na 2 tyg wiec jak wrócimy bedzie tylko 3 tyg i usg:) ja narazie na zwolnieniu lekarskim przez plecy, mam nadz ze po urlopie będę mogła pracować bo tu sie nie opłaca być na zwolnieniu niestety!
termin z usg wyszedł 05.03 i tego się trzymamy[emoji4] udanego wypoczynku życzę[emoji4]a co do zwolnien to nie opłaca się faktycznie ale ja nie mam wyboru, za mną już dwa poronienia a pracuje w fabryce co wiąże się z długim staniem i noszeniem. Dobrze się złożyło że byłam wcześniej w Polsce więc miałam okazję zobaczyć się z ginekologiem i zrobić usg i właśnie on zalecił mi żebym odpuscila pracę. Więc siedzę w domu ale przy dwójce dzieci, dwóch psach i mężu jest co robić[emoji2]

Ja mieszkam w Wielkiej Brytanii i są lekarze prywatni, także idzie chodzić na własną rękę i nie są to koszty Bóg wie jakie. Nie ma co przeliczac z Polską.
u mnie np nie ma ale miejscowość też nieduża, a niestety podróż do większego miasta bez samochodu to dużo zachodu niestety[emoji53] prywatnie mogę jedynie zrobić usg 3d bądź 4d i to też dopiero od niedawna u nas, chyba się zdecyduje ok 28 tygodnia[emoji4]

u mnie np nie ma ale miejscowość też nieduża, a niestety podróż do większego miasta bez samochodu to dużo zachodu niestety[emoji53] prywatnie mogę jedynie zrobić usg 3d bądź 4d i to też dopiero od niedawna u nas, chyba się zdecyduje ok 28 tygodnia[emoji4]
Ja mam godzinę drogi do Birmingham. Także też nie mam blisko, a bez auta w ciazy to lekki lipton.

Tak jak pisze misia dla chcącego nic trudnego . Ja nie mowię zeby co 3 tyg mieć usg jak my w Polsce. Ale chociaż pare przez cała ciąże . Tak zeby sprawdzać bo dzisiaj wiele wad można juz leczyć w brzuchu mamy . My tez w Polsce tak mało nie płacimy w prorownaniu z wypłatami :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak jak pisze misia dla chcącego nic trudnego . Ja nie mowię zeby co 3 tyg mieć usg jak my w Polsce. Ale chociaż pare przez cała ciąże . Tak zeby sprawdzać bo dzisiaj wiele wad można juz leczyć w brzuchu mamy . My tez w Polsce tak mało nie płacimy w prorownaniu z wypłatami :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
niby tak ale żeby zorganizować taki wypad z dwójką dzieci które w dodatku chodzą do szkoły a nie mam ich z kim zostawić jeśli M jest w pracy to już nie jest tak różowo, poza tym cały taki przejazd i sama wizyta kosztuje a będąc tutaj na zwolnieniu niestety muszę zacisnąć pas.

reklama
Ja nie przeliczam na polskie odkąd tu mieszkam, inne zarobki inne wydatki. Poprostu nie uśmiecha mi sie wydawanie ponad £100 za usg! Jakbym miała tak co chwile chodzić to bym nie wyrobiła ;)

Do góry