reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Czesc dziewczyny chcialabym do Was dolaczyc :) okazalo sie ze tez jestem marcowka 2017 :) niestety ciezko bedzie mi nadrobic 649stron chcialam.zapytac czy kazda z was idzie na prenatalne ? Moja lekarka pow ze ok 20 tyg mnie wysle dopiero

Czesc dziewczyny chcialabym do Was dolaczyc :) okazalo sie ze tez jestem marcowka 2017 :) niestety ciezko bedzie mi nadrobic 649stron chcialam.zapytac czy kazda z was idzie na prenatalne ? Moja lekarka pow ze ok 20 tyg mnie wysle dopiero

Witaj[emoji4]
dziwne że tak późno, chyba wszystkie dziewczyny na prenatalne ida[emoji6] na kiedy masz termin?

USG genetyczne 11-14 tc jest obowiązkowe i refundowane przez NFZ. To jedno z ważniejszych badań i o ile nie przeleciał Ci ich termin to bardzo dziwne, że lekarz rekomenduje żeby go nie robić..

Moja ciotka tez mowila ze oszalalam ze ide na genetyczne 11-14tc bo sens to ma wlasnie pozniej,alw i tak ide 21.09 bo sie slucham gin,a zreszta daja film i tyle zdjec [emoji1]

f2w3d5qp90mv5j5z.png

Mam pytanie. Czy Was też boli brzuch? Ale tak mocniej...nie kłuje, czy ciągnie, tylko boli jak na okres?
Oj mnie nie boli. Owszem czasami zaboli ale bardzo rzadko i tylko podczas kichnięcia. Jeśli ból jest długotrwały to radziłabym wybrać się do ginekologa. Każdy większy i długotrwały ból trzeba skontrolować.

Najki teraz już nie (16tc leci), ale wcześniej się zdarzało. Jak skurcze nie są mocne to nospa i odpoczynek, dobrze też na skurcze i twardnienia działa magnez (polecam magne b6 3x1, a jak często dokuczają to 3x2) - w szpitalu na skurcze dają właśnie kroplówkę z magnezem.

reklama
Dzięki dziewczyny.
U mnie 15 tc. No spe brałam przez jakiś czas regularnie (kiedy walczyłam z krwiakiem) teraz tylko z doskosku. Magnez też suplementuję od wielu miesięcy.
Czasem tylko lekko pobolewa, czasem nic i w ogóle zapominam, że jestem w ciąży;) ale czasami, tak jak dzisiaj dokucza na prawdę mocno i wtedy stresówka..
Jak nie przejdzie, to jutro się wcisnę na wizytę.

Do góry