reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
U nas Alusia kilka razy miała kolkę (napady płaczu, prężenie, napięty brzuszek), szukałam przyczyn kolki i okazało się, że oprócz białka krowiego mogą to być również ostre lub ciężkostrawne potrawy, cytrusy, świeże owoce, słodycze, kakao, niektóre warzywa, np. brokuł, kapusta, kawa, a nawet zbyt dużo bodźców może rozpraszać podczas karmienia przez co dziecko nałyka się powietrza. Zauważyłam, że u mnie dieta ma znaczenie więc się pilnuję, ale w panice przy pierwszej kolce chciałam kupić kropelki na gazy i wszystko od 1 mies. więc kupiłam herbatkę koperkową. Dopiero w domu okazało się, że Maluch nie radzi sobie z piciem z butelki. Próbowaliśmy taką standardową z prostym smoczkiem, ale on był chyba za twardy, potem wypróbowaliśmy taką butelkę z ukośnym smoczkiem i dużą podstawą, nazywa się Chicco Natural Feeling, i po kilku chwilach malutka już ssała - trochę jeszcze nieudolnie, ale dojdzie do wprawy. Może mała czuła podobieństwo do piersi mamy i zaakceptowała ten smoczek, a po herbatce i moim ostrożnym odżywianiu się, czuje się lepiej, od 3 dni nie bolał jej brzuszek.

Załączam też zdjęcie tej butelki, która się okazała moim zbawieniem:)

Załączniki

• 20170516_142224[1].jpg
    20170516_142224[1].jpg
    859,8 KB · Wyświetleń: 99
dziewczyny, a co oznacza śluz w kupce? to, że może być zielona to ok, ale czy pieniąca i ze śluzem coś oznacza?

Dziewczyny pytanie... czesto karmie na lozku oparta o tyl lozka... czesto w tej pozycji mam ugiete kolana i mała siedzi pupą na moich biodrach a plecki ma oparte o moje uda - czy tak wolno? Nie szkodzi to malej? Ona nieprzepada lezec na plasko :/

Mój toleruje butelki od początku z tommy tippy... i smoczki tak samo...najczęściej przed zaśnięciem ma smoczkiem i później wypluwa...

reklama
Delicol czy kolzym jest na recepte? Dodaje sie te krople do każdego posiłku?

Jeśli chodzi o jedzenie to smoczki i butelki tommee tippee mojej najbardziej podpasował bo chyba przypomina jej piers, próbowałam lovi i pluła wogóle nie chciała jeść. a co do uspokajaczy u nas króluja lovi. Mała jest fanką "cmokania":happy:

A co do śluzu i piany to u mnie położna mówiła, że może to też swiadczyc o jakimś stanie zapalnym. ale to tylko może,

Do góry