reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Chyba zależy wszystko od dziecka. Mam 3 butelki Tommy tipe i moja ich nie chce :/ uwielbia lovi. Moze temu ze piersią nie była karmiona? Smoczki jak już to tez lovi, ale ogólnie za nimi nie przepada.

Z brzuszkiem ani kupami na szczęście moja nie ma problemu.
A moja mimo piersi złapała butle, najpierw Tommee właśnie a potem Lovi. I to tak, jakby całe życie tylko to robiła [emoji23][emoji23][emoji23] aż w szoku byłam
Mój ma kupke ze sluzem. Akurat dziś byłam na szaczepieniu i pokazałam ją dla pediatry bo akurat zrobił. Powiedziała ze dzieci na cycu mogą tak mieć i nic więcej. Dziś musiałam dać małemu butle bo wisiał ciągle na cycu i nie dojadl

A butle mój też lubi tommee tippee i lovi aktywne ssanie. Do smoczka jakoś nie może się przyzwyczaić a mam chyba z pięć rodzaji. I z tych wszystkich czasami pociąga aventa.

Dziewczyny co jaki czas karmicie cycem? I czy w miarę wam juz się ustabilizowaLO? Bo moi dalej jak jestem w domu wisi na cycu aż wszystko wyje I za chwilę znów chce i się wkurza bo tam nic nie ma. A jak chce sprawdzić i ściągam pomiędzy karmieniami to dużo idzie wiec nie wiem.
No ja to przerabialam. Jedzenie co godzinę, z czego jadła po 50 minut więc miałam czas aż na siku ;) może laktacje młody sobie rozkręca i dlatego tak wisi? Bo teoretycznie to już powinien mieć to ustabilizowane, jeść co 2-3 godzinki ale to wiesz... Teoria sobie, dziecko sobie. Może masz model tzw mamuni cycusia...? Albo ma skok, albo jeszcze co innego? Ale wierzę, że jest ciężko.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj najczesciej je co 2,3 godziny i trwa to okolo 15 minut, chyba ze karmie na lezaco to pozwalam mu na dluzej i tak odpoczywam :) Ma tez dni ze chce co godzine, wtedy to traktuje mnie bardziej jak przytulanke smoczek w jednym. Wczoraj w nocy nie jadl przez prawie 6 godzin, a dzien wczesniej to praktycznie co 2...

Jak karmie z butelki to tez uzywam Tommee T. Smoczek z Aventu czasami troche pomeczy.

Ostatnia edycja:
Co do kupek to moj ma bardzo czesto plynne i zielonkawe.. czesto tez ze sluzem. Pytalam dwa razy lekarki, a dzisiaj oddalam probke do badania.
Mam wrazenie ze dla lekarzy liczy sie tylko przybieranie na wadze, skoro przybiera bardzo dobrze to znaczy wszystko ok.. a to ze sie meczy przez gazy? to minie, niedojrzaly uklad itd. Ogolna zlewka tematu, a maly czasami cierpii. No i te kupy brzydkie. Jak probowalam jesc sam chleb, jakiegos ogorka, troche marchewki to wtedy kupy sa sluzowate i wodniste. Jak zjem zakazane rzeczy to sa bardziej stale.. badz tu madry.

Iskierka ściąganie nie jest żadnym wyznacznikiem ilości mleka. Ja ściągam mało, a mleko jest i Mały zawsze wyciągnie. Skoro między karmieniami jesteś w stanie ściągnąć to wydaje mi się, że źle interpretujesz jego zachowanie, że się nie najada, bo mleko jest i to w nadmiarze wręcz. Może powinnas częściej przystawiać po prostu?

Alexhi bo nie ma zakazanych rzeczy przy KP :) jeśli dziecko nie ma alergii.

Iskierka ściąganie nie jest żadnym wyznacznikiem ilości mleka. Ja ściągam mało, a mleko jest i Mały zawsze wyciągnie. Skoro między karmieniami jesteś w stanie ściągnąć to wydaje mi się, że źle interpretujesz jego zachowanie, że się nie najada, bo mleko jest i to w nadmiarze wręcz. Może powinnas częściej przystawiać po prostu?

Alexhi bo nie ma zakazanych rzeczy przy KP :) jeśli dziecko nie ma alergii.
Potwierdzam.ja też sciagam mało no chyba, że w nocy jak mam cycki jak kamienie. A tak to tyle co kot naplakal, a Ewcia jak ssieto często jej po brodzie cieknie.

Ciekawe czemujedna zawsze sciagnie butelkę mleka, a druga 10 ml. Anatomia?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Potwierdzam.ja też sciagam mało no chyba, że w nocy jak mam cycki jak kamienie. A tak to tyle co kot naplakal, a Ewcia jak ssieto często jej po brodzie cieknie.

Też mnie to zastanawia... U mnie też mleko aż płynęło o odciagniecie jednej porcji to bulwa dramat. Natura jest niesprawiedliwa - choćby z tym, że jedne mają tak wielkie cycki, że chcą je zmniejszac a inne tak małe, że powiększają....

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas zatkany nos i katar. przez ostatnie dni regularmie spacerki efekt:( moze cos doradzicie? narazie stosuje wode morska i masc majerankowa ale mala sie meczy. kiedy udac sie do lekarza ? i na jak dlugo odpuscic spacery? w przyszlym tyg mam szczepienie. i nie wiem co robic

Kwestia osobnicza, dobranie dobrego laktatora (niektóre podobno elektrycznym nie odciągnę, a ręcznym owszem itd) i pory ściągania. Ja np miedzy karmieniami malutko ściągnę, nawet po 2h od poprzedniego karmienia, a znacznie więcej w trakcie porannego karmienia (Mały je z lewej, kończy przystawiam go do prawej i jednocześnie z lewej odciągam - patrzę jak je i to podkręca ściągana ilość)

Anusia a oczyszczasz nos aspiratorem porządnie? Katar biały, zielony, przezroczysty? Leje się?

Rossmanowskie pieluszki podchodzą waszym dzieciakom? Mojej siuski bokiem wylatują [emoji47]
i plecki ma czerwone tam gdzie się stykają z pampersem hmm. Dziwne bo jak byla malutka to nosila rozm 1 i nic się nie działo. Teraz kupiłam rozm 3 i chyba uczulenia dostaje. Kupilam też pampki z Lidla. Ładnie wyglądają

reklama
Dziewczyny co jaki czas karmicie cycem? I czy w miarę wam juz się ustabilizowaLO? Bo moi dalej jak jestem w domu wisi na cycu aż wszystko wyje I za chwilę znów chce i się wkurza bo tam nic nie ma. A jak chce sprawdzić i ściągam pomiędzy karmieniami to dużo idzie wiec nie wiem.

Mi dość szybko się ustabilizowało ok. 3 tyg. Po takim czasie powinnaś mieć ok. 150-180 ml pokarmu. Może mały się denerwuje z innego powodu może chce się tylko uspokoić a ty dając mu pierś rozbudzasz go, bo mleko zaczyna mu lecieć? Może spróbuj dać mu smoczka gdy chce po raz kolejny pierś.

Do góry