reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Kleinekatia są trzy rodzaje smoczków: anatomiczny, kulka i płaski. Czytałam kiedyś jakieś badania, że te pierwsze najlepiej dostosowują się do anatomii buzi dziecka, tzn. nie powodują nacisku na miękkie podniebienie, które znajduje się w tylnej części buzi, płaska szyjka pozwala na właściwe domykanie ust. My mamy Chicco Physio Soft taki cały z sylikonu, aby gdy maluch uśnie to żeby nie odcisnął się na policzku oraz z tarczką - Chicco Comfort - super wygląda ta tarczka, jak kwiatek, a ma za zadanie minimalizować miejsca styczne tarczki z buzią dziecka:) są to właśnie smoczki anatomiczne. A Ty jakich używasz?

reklama
I jakie smoczki najczesciej sa tolerowane/przyjmowane przez dzieci?
Raczej te takie z szerokim dziobem bo one są do cycka podobne.
1494946240-aaaaaa.jpeg

Ale jaka firma to różnie ja daje właśnie tommee t i się od początku sprawdzają ale bywa różnie. Moja siostra chyba z lovi czy jakoś tak używała też taki kształt. Zależy jakie dziecko trzeba testować.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pytanie... czesto karmie na lozku oparta o tyl lozka... czesto w tej pozycji mam ugiete kolana i mała siedzi pupą na moich biodrach a plecki ma oparte o moje uda - czy tak wolno? Nie szkodzi to malej? Ona nieprzepada lezec na plasko :/
Ja też tak czasem karmie. Moim zdaniem samo to że się żyje szkodzi hehehe. Wiadomo staram się nosić w pozycjach zdrowych które gdzieś wcześniej widziałam albo ktoś mi pokazal. Raczej staram się żeby zawsze miał plecki w całości podparte ale czy to zdrowo się wychodzi noo na pewno nie w 100% ale nic mu nie będzie [emoji16][emoji16][emoji16] więc jak czujesz ze jest mu dobrze i nie łamie się to chyba będzie ok [emoji16][emoji12][emoji12][emoji12]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pytanie... czesto karmie na lozku oparta o tyl lozka... czesto w tej pozycji mam ugiete kolana i mała siedzi pupą na moich biodrach a plecki ma oparte o moje uda - czy tak wolno? Nie szkodzi to malej? Ona nieprzepada lezec na plasko :/
tego nie powiem bo nie wiem..
I jakie smoczki najczesciej sa tolerowane/przyjmowane przez dzieci?
smoki do butelki czy takie do ciumkania?

my butelki mamy avent natural
a do ciumkania najlepszy dla Melki jest Lovi uspokajający

cos takiego

Link do: Lovi, Hot & Cold Girl, smoczek uspokajający silikonowy dynamiczny, 0-3m, 2 szt.

innymi pluje i nie chce :p

Delicol czy kolzym jest na recepte? Dodaje sie te krople do każdego posiłku?

Jeśli chodzi o jedzenie to smoczki i butelki tommee tippee mojej najbardziej podpasował bo chyba przypomina jej piers, próbowałam lovi i pluła wogóle nie chciała jeść. a co do uspokajaczy u nas króluja lovi. Mała jest fanką "cmokania":happy:

A co do śluzu i piany to u mnie położna mówiła, że może to też swiadczyc o jakimś stanie zapalnym. ale to tylko może,
delicol i kolzym bez recepty.
moja corka ma prawie 8 tyg i wg ulotki musze dawac 8 kropelek do kazdej butli mleka.. dosyc szybko sie przez to konczy ale widze ze małej pomaga..

Chyba zależy wszystko od dziecka. Mam 3 butelki Tommy tipe i moja ich nie chce :/ uwielbia lovi. Moze temu ze piersią nie była karmiona? Smoczki jak już to tez lovi, ale ogólnie za nimi nie przepada.

Z brzuszkiem ani kupami na szczęście moja nie ma problemu.

Mój ma kupke ze sluzem. Akurat dziś byłam na szaczepieniu i pokazałam ją dla pediatry bo akurat zrobił. Powiedziała ze dzieci na cycu mogą tak mieć i nic więcej. Dziś musiałam dać małemu butle bo wisiał ciągle na cycu i nie dojadl

A butle mój też lubi tommee tippee i lovi aktywne ssanie. Do smoczka jakoś nie może się przyzwyczaić a mam chyba z pięć rodzaji. I z tych wszystkich czasami pociąga aventa.

Dziewczyny co jaki czas karmicie cycem? I czy w miarę wam juz się ustabilizowaLO? Bo moi dalej jak jestem w domu wisi na cycu aż wszystko wyje I za chwilę znów chce i się wkurza bo tam nic nie ma. A jak chce sprawdzić i ściągam pomiędzy karmieniami to dużo idzie wiec nie wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja juz tylko na butli...wiem, ze szybki sie poddałam śle byłam tak zestresowana i nerwowa i miałam dosyć wszystkiego. Chciałam aby mój był spokojny i ja tak samo. Teraz wiem ze za szybko sie poddałam, i napewno gdy w przyszłości będę w drugiej ciąży to jak będę karmić to będę starać sie aby jak najdłużej karmić...

Do góry