Proszę doradźcie. Mała po jedzeniu, nie zawsze, ale często robi sie czerwona stęka, pręży sie, płacze. Chce jeść a jakby nie mogła, rzuca sie za chwile na smoczek. Zawsze odbijam małą nawet w trakcie jedzenia. Pytałam lekarki powiedziała, że wzdęcie kazała podawać espumisan, ale ja nie widze efektu, żadnego. Może, któraś z Was spotkała sie z czymś podobnym? Co robić?
reklama
aga6
Fanka BB :)
moja czasem tak ma.. mi mowili ze to przez niedojrzaky uklad trawienny..Proszę doradźcie. Mała po jedzeniu, nie zawsze, ale często robi sie czerwona stęka, pręży sie, płacze. Chce jeść a jakby nie mogła, rzuca sie za chwile na smoczek. Zawsze odbijam małą nawet w trakcie jedzenia. Pytałam lekarki powiedziała, że wzdęcie kazała podawać espumisan, ale ja nie widze efektu, żadnego. Może, któraś z Was spotkała sie z czymś podobnym? Co robić?
mojej daje jeszcze floractin kolki.
z espumisanem uwazaj bo moze po nim bardziej ulewac.
iskierka2610
Mój tak miał i rzeczywiscie mi tez powiedzieli ze niedojrzały układ trawienny i kazali mi podawać coś na tolerancję laktozy i powiem że podziałało. Czasami tylko wraca. Mi się udało rozkręcić laktacje ale dalej wisze na cycy ciągle i nie wiem kiedy to się ureguluje. Butla nie jest zła. Ja mam zamiar karmic piersią dopuki mały nie będzie jadł nic innego a pozniej tez butla.Proszę doradźcie. Mała po jedzeniu, nie zawsze, ale często robi sie czerwona stęka, pręży sie, płacze. Chce jeść a jakby nie mogła, rzuca sie za chwile na smoczek. Zawsze odbijam małą nawet w trakcie jedzenia. Pytałam lekarki powiedziała, że wzdęcie kazała podawać espumisan, ale ja nie widze efektu, żadnego. Może, któraś z Was spotkała sie z czymś podobnym? Co robić?
anik.
Mama Krzysia :)
Moja też czasem się denerwuje, tak śmiesznie macha głową na boki, jakby się z cyckiem drazniła [emoji23] ale po chwili łapie i pije dalej więc się tym nie przejmuje. Brzuch bolał ja dzisiaj, dostała Espumisan.
Ile kropli jednorazowo podajecie? Ja 10, nie wiem czy dużo czy mało....
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Ile kropli jednorazowo podajecie? Ja 10, nie wiem czy dużo czy mało....
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
iskierka2610
Jak widzę ze go mocniej boli to tez daje jeszcze 10 kropli Espumisanu. Liczę żeby w dobie nie było więcej jak 25-30 kropli.
A co podajesz na lepszą tolerancje laktozy?Mój tak miał i rzeczywiscie mi tez powiedzieli ze niedojrzały układ trawienny i kazali mi podawać coś na tolerancję laktozy i powiem że podziałało. Czasami tylko wraca. Mi się udało rozkręcić laktacje ale dalej wisze na cycy ciągle i nie wiem kiedy to się ureguluje. Butla nie jest zła. Ja mam zamiar karmic piersią dopuki mały nie będzie jadł nic innego a pozniej tez butla.
aga6
ja daje kolzymA co podajesz na lepszą tolerancje laktozy?
Ania020317
Ja dobrej pory małemu dawałam aptamil comfort ale mimo iż nie miał kolek ani bólów brzuszka jego kupka była zielona i prawie sama gęsta woda...zaczęłam sprawdzać na necie czego to może być wina i nawet nie pomyślałam ze każde mleko ma większa lub mniejsza ilość żelaza w składzie. Wczoraj kupiłam zwykły aptamil. Wczoraj był dzień bez kupki to przed 5 jak go przebierałam to troszkę sie zaniepokoilam bo znowu kolor zielony to zamiast tego comfort dałam mu te zwykle No i póki co to dwie kupki o normalnej konsystencji i kolorze...
Wiec to chyba w tym problem był. A gdy popłakuje i marudzi przy robieniu to daje mu niemiecki lejfaks jedna pompkę do 30 ml wody przegotowanej...ale tez nie codziennie daje tylko gdy ma problem z wypróżnieniem...ale oprócz tego to rośnie jak na drożdżach...
Spodnie juz ma na 68 cm, a przy tym taka fajna czuprynkę na głowie, ale bardzo nie lubi po kąpaniu czesania włosków...
Wiec to chyba w tym problem był. A gdy popłakuje i marudzi przy robieniu to daje mu niemiecki lejfaks jedna pompkę do 30 ml wody przegotowanej...ale tez nie codziennie daje tylko gdy ma problem z wypróżnieniem...ale oprócz tego to rośnie jak na drożdżach...
Spodnie juz ma na 68 cm, a przy tym taka fajna czuprynkę na głowie, ale bardzo nie lubi po kąpaniu czesania włosków...
reklama
iskierka2610
Delicol i tez biogaja dużo daje.