reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Proszę doradźcie. Mała po jedzeniu, nie zawsze, ale często robi sie czerwona stęka, pręży sie, płacze. Chce jeść a jakby nie mogła, rzuca sie za chwile na smoczek. Zawsze odbijam małą nawet w trakcie jedzenia. Pytałam lekarki powiedziała, że wzdęcie kazała podawać espumisan, ale ja nie widze efektu, żadnego. Może, któraś z Was spotkała sie z czymś podobnym? Co robić?

reklama
Proszę doradźcie. Mała po jedzeniu, nie zawsze, ale często robi sie czerwona stęka, pręży sie, płacze. Chce jeść a jakby nie mogła, rzuca sie za chwile na smoczek. Zawsze odbijam małą nawet w trakcie jedzenia. Pytałam lekarki powiedziała, że wzdęcie kazała podawać espumisan, ale ja nie widze efektu, żadnego. Może, któraś z Was spotkała sie z czymś podobnym? Co robić?
moja czasem tak ma.. mi mowili ze to przez niedojrzaky uklad trawienny..
mojej daje jeszcze floractin kolki.
z espumisanem uwazaj bo moze po nim bardziej ulewac.

Mój tak miał i rzeczywiscie mi tez powiedzieli ze niedojrzały układ trawienny i kazali mi podawać coś na tolerancję laktozy i powiem że podziałało. Czasami tylko wraca. Mi się udało rozkręcić laktacje ale dalej wisze na cycy ciągle i nie wiem kiedy to się ureguluje. Butla nie jest zła. Ja mam zamiar karmic piersią dopuki mały nie będzie jadł nic innego a pozniej tez butla.

Moja też czasem się denerwuje, tak śmiesznie macha głową na boki, jakby się z cyckiem drazniła [emoji23] ale po chwili łapie i pije dalej więc się tym nie przejmuje. Brzuch bolał ja dzisiaj, dostała Espumisan.
Ile kropli jednorazowo podajecie? Ja 10, nie wiem czy dużo czy mało....

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez daje espumisan. Przed snem 10-13 kropli i jak widze ze mała sie pręży to 6 kropelek do butli.

Mój tak miał i rzeczywiscie mi tez powiedzieli ze niedojrzały układ trawienny i kazali mi podawać coś na tolerancję laktozy i powiem że podziałało. Czasami tylko wraca. Mi się udało rozkręcić laktacje ale dalej wisze na cycy ciągle i nie wiem kiedy to się ureguluje. Butla nie jest zła. Ja mam zamiar karmic piersią dopuki mały nie będzie jadł nic innego a pozniej tez butla.
A co podajesz na lepszą tolerancje laktozy?

Ja dobrej pory małemu dawałam aptamil comfort ale mimo iż nie miał kolek ani bólów brzuszka jego kupka była zielona i prawie sama gęsta woda...zaczęłam sprawdzać na necie czego to może być wina i nawet nie pomyślałam ze każde mleko ma większa lub mniejsza ilość żelaza w składzie. Wczoraj kupiłam zwykły aptamil. Wczoraj był dzień bez kupki to przed 5 jak go przebierałam to troszkę sie zaniepokoilam bo znowu kolor zielony to zamiast tego comfort dałam mu te zwykle No i póki co to dwie kupki o normalnej konsystencji i kolorze...
Wiec to chyba w tym problem był. A gdy popłakuje i marudzi przy robieniu to daje mu niemiecki lejfaks jedna pompkę do 30 ml wody przegotowanej...ale tez nie codziennie daje tylko gdy ma problem z wypróżnieniem...ale oprócz tego to rośnie jak na drożdżach...
Spodnie juz ma na 68 cm, a przy tym taka fajna czuprynkę na głowie, ale bardzo nie lubi po kąpaniu czesania włosków...

reklama
Do góry