Hejo
Widzę,ze tu dyskusja o CC. Moja bratowa teraz miała CC przez przodujące łożysko,a druga bratowka rodziła dwa razy naturalnie.
Ja chciałabym rodzic naturalnie,bo nie chciałabym mieć blizny. Jedna wielka juz mam i mega zle mi sie goiła... a operacji w moim życiu miałam 4 pod narkoza
wiec w tym doświadczenie mam
No,ale CC to bez narkozy raczej
No i u mnie jest sytuacja tego typu,ze mam przepukline kresy białej. Dzisiaj mnie bolała masakra,boje sie co będzie przy większym brzuchu... bardzo bym chciała żeby duży nie urósł
Przepuklina nie jest wskazaniem do CC, przynajmniej tak wyczytałam w internecie. Także ja czekam do końca ciąży z podejściem decyzji... jeśli będę miała komplikacje z przepuklina, silne bóle, znaczny jej wzrost itp. To zdecyduje sie na cesarkę na własny koszt,bo śmiertelnie boje sie tego,ze w trakcie parcia ona mi pęknie, uwieznie ... a to mogłoby sie wiązać nawet ze śmiercią moja... wierze,ze wszystko ułoży sie dobrze zobaczymy...
Co do wyboru bez wskazania nie krytykuje nikogo. Jeżeli ktoś sie panicznie boi, to niech robi cesarkę. Naturalny ma więcej plusów wiadomo, ale niech każdy ma wybór. To tak samo,jak z karmieniem piersią niektóre z góry zakładają ze nie bedą karmiły i koniec
dyskutować można długo. Tak samo,jak ze szczepieniami ktoś będzie szczepił, ktoś nie będzie szczepił. Amen