reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Niektore dziewczyny ida rodzic prywatnie wlasnie dlatego ze cc chcą i nie przestawia sie na sn. Bardziej nie dopuszczaja do glowy sn niz cc. Ja odwrotnie. Blagam o sn a boje sie mega cc. Kazda ma inaczej. Moja bratowa bardzo chciala cc i chciala od okulisty wskazanie ale jej nie da i rozpaczala trochę (teraz twierdzi ze tak nie bylo i wszystkim mow zeby sn rodzic) i urodzila bez znieczulenia sn. W sumie gada ze jak to byl lekki porod jak mowia to nie chce wiedziec jaki jest trudny i mi zawsze powtarza"zobaczymy jak dalej bd chciala nastepne dziecko jak urodzisz sn pierwsze". Ale ja wychodzez założenia ze bol jest przecież chwilowy(no pare h i tyle) a nie ciągły a dzidzia jest z nami wiec warto!

f2w3d5qpkjfaqhdl.png

reklama
Dziewczyny ...powiedzcie jak tam z waszymi włosami ? Czy tym co wypadały już ustąpiło ? Bo mi strasznie wypadały na początku a i teraz jest ich pełno dookoła....boję się że niedługo zostanę łysa ;) Mam włosy do połowy pleców....planuję iść trochę podciąć i nadać im trochę objętości. Teraz mam ścięte na prosto bo zawsze miałam zdrowe dość gęste....W sierpniu robiłam pasemka na swój naturalny ,chciałam uzyskać efekt refleksu...czyżby od tego te włosy tak mi teraz lecą?Już sama nie wiem czy to wina hormonów czy tego nieszczęsnego rozjaśniacza....W poprzednich ciążach włosy zawsze gęstniały.... Poradźcie jakie stosujecie szampony i odżywki ,może jakieś maski czy oleje ??
ja nie zauważyłam żeby bardziej wypadały na razie jest ok

Ja dzis narobilam pierogów ruskich. Pyszności:) jeszcze 40 zostało na kolację. Uwielbiam te pierogi a jak sama zrobię to już w ogóle pychota:)
Napisane na QUANTUM_2_550 w aplikacji Forum BabyBoom
sałatka jaki masz przepis na ciasto i farsz?

Jestem w czołówce - 1.03
to ja Twoje przeciwieństwo i szary koniec kolejki:D - 31.03

Dziewczyny a chodźcie na jakieś zajęcia dla ciężarnych typu joga/pilates/gimnastyka?
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
ja na nic nie chodzę

Co do porodu to ja będę mieć cc i się cieszę bo jak rodziłam piasek w nerkach to masakra. Wolę 100% cc. Ale ja z tych co wyjątkowo dobrze cc znoszę. Po 4-6 godz wstawiłam już i bez znieczulenia funkcjonowałam..
ja też dobrze znosiłam cesarkę, drugiego dnia po porodzie wlazłam pod łózko, bo spadła mi wkładka laktacyjna, położna akurat weszła i pyta co ja wyprawiam, a ja nawet nie pomyślałam że szew może mi puścić:/

Jak dla mnie to jest i powinna być decyzja lekarza poparta wyłącznie przesłankami medycznymi i tyle. To operacja z otwarciem jamy brzusznej i rozcinaniem narządów, a nie hop siup, tak żeby każdy sobie mógł wybierać bez wskazań. Jakby nie było każda się boi, a jednak do porodu naturalny jest nasze ciało przystosowane. Jak są wskazania do cesarki to nie ma co dyskutować, ale jakoś nie przemawia do mnie cięcie na "widzi mi się".

Kwitnacybez Mialam wlosy jakos do ledzwi (ladnie mi poszlo zapuszczanie na slub) a aktualnie juz mam jakos do biustonosza najwyzej..obcielam..mam ich polowe mniej a wypadaja jak szalone dalej....peruka i tyle...farbowalam je 6.6 przed slubem u wszystko bylo ok.zaczely wypadac w pierwszych tygodniach ciazy..nie pomagaja mi szampony i odzywki i maski.

f2w3d5qpkjfaqhdl.png

Ja bym chyba chciała rodzic naturalnie, to jest dla mnie jakieś takie symboliczne "wydanie" dziecka na świat.
Jakieś wspomnienie trudu porodu powinno zostać, a nie leżysz i nagle wyjmują z ciebie dziecko :p

No ja tak na to akurat nie patrze,bo jedno i drugie to dla mnie wydanie dziecka na swiat,a niektore nawet wyjscia nie maja i musza miec cesarke.w sumie zadna z nas nie moze powna 100% jak bd rodzila,tylko jakby chciala. Trud porodu przez cesarke tez jest i dluzej zwykle sie dochodzi do siebie

f2w3d5qpkjfaqhdl.png

reklama
Ja tylko bardzo bym chciala ze jesli bedzie problem żeby nie czekali w zwiazku z oszczednosciami na ostatnia chwile na cesarke tylko jak trzeba tną! Nie trzeba nie tna! A tyle sie czyta ze odkladaja te decyzje...

Do góry