reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
To od dzisisj używam

f2w3d5qpk4f3f8cs.png

Ale oczywiście masz racje przecież był/jest nie wiem nie mam wiedzy ten program rodzic po ludzku
Ok ok jesli chodzi o takie szybciej :) bo juz slyszalam kolezanke co jej polozna kazala przec bo sie do domu spieszyla i przez to byly komplikacje a lekarz nie kazal jeszcze przec tylko ze lekarz przyszedl i wyszedl a ta glupia polozna mowila "przec, to bedzie szybciej"...

U mnie było tak ze juz zeszli sie lekarze do ostatniej fazy dwa razy parłam a potem skurcze sie zatrzymały na dłuższa chwile i nikt mnie nie popędzał nie gmyral mi nigdzie ;) zeby cos sie ruszyło po prostu stali i czekali w rękawiczkach z łapami podniesionymi do gory ;) położne juz w fartuchach a tu stop ;) śmiali sie żartowali i wg mnie nie było w tym nic niestosownego bo troche rozluźnili atmosferę potem czułam ze idzie skurcz no to oni wszyscy na raz " dawaj dawaj zaraz bedzie mała na świecie " :)
Wiec naprawdę trafiłam dobrze a co do zmiany dyżury to u mnie tez tak było ze zaczęło sie o 4 nad ranem o 6 powinna byc zmiana to chwyciłam ta położna za rękę i mowię do niej błagalnym głosem " niech mnie Pani nie zostawia " ona sie tylko uśmiechnęła i mowi zostało nam naprawdę niewiele przecież Pani teraz nie zostawię tez chce zobaczyć mała " ;) ostatecznie urodziłam o 7:05 godzinę po jej skończonym dyżurze ona odbierała poród a inne z tego drugiego dyżury były tez przy mnie.

Także widzisz zależy na jakich ludzi sie trafi :/ czasami brak słów. Rodzic po ludzku tylko tyle .

Agnieszka, a na czym polega ten cewnik? Czy to boli?
Ja nie miałam problemu ze wstaniem, standardowo o 5 usłyszałam "Mamo, cały się zasikałem" na dobry początek dnia. Ja nie wiem, jak on to robi. Na noc zakładam pieluchę a i tak nie wytrzymuje. Chyba z nocnym sikaniem nieprędko się pożegnamy.

Na zwykłe badania krwi nie trzeba na czczo, ale.już na glukozę tak.

reklama
Ja dopiero 23 tydz I 4 dni 17 mam z piciem glukozy kolejne usg 12 grudnia a innych badan to mi Nie robia...jak bede u poloznej to najpierw z nia pogadam Potem z mama I zobaczymy Nie nastawiam sie na razie na cc bo jak Nie bedzie wyjscia i to bedzie lepsze to wtedy...a poki co u mnie jest faza na klotnie z moim malzonkiem...dlatego ten przyjazd na swieta na 2 tygodnie bylby ratunkiem aby odpoczac i nabrać dystansu...teraz sie dosyć często kłócimy a może jakbyśmy zatęsknili za sobą byłoby inaczej...próbuje z nim gadać normalnie ale ten bez krzyku nie jest w stanie nic zrobić...ehhh...oby to sie skończyło szybko bo inaczej to zwariuje...

Do góry