reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
To od dzisisj używam

f2w3d5qpk4f3f8cs.png

Ale oczywiście masz racje przecież był/jest nie wiem nie mam wiedzy ten program rodzic po ludzku
Ok ok jesli chodzi o takie szybciej :) bo juz slyszalam kolezanke co jej polozna kazala przec bo sie do domu spieszyla i przez to byly komplikacje a lekarz nie kazal jeszcze przec tylko ze lekarz przyszedl i wyszedl a ta glupia polozna mowila "przec, to bedzie szybciej"...

U mnie było tak ze juz zeszli sie lekarze do ostatniej fazy dwa razy parłam a potem skurcze sie zatrzymały na dłuższa chwile i nikt mnie nie popędzał nie gmyral mi nigdzie ;) zeby cos sie ruszyło po prostu stali i czekali w rękawiczkach z łapami podniesionymi do gory ;) położne juz w fartuchach a tu stop ;) śmiali sie żartowali i wg mnie nie było w tym nic niestosownego bo troche rozluźnili atmosferę potem czułam ze idzie skurcz no to oni wszyscy na raz " dawaj dawaj zaraz bedzie mała na świecie " :)
Wiec naprawdę trafiłam dobrze a co do zmiany dyżury to u mnie tez tak było ze zaczęło sie o 4 nad ranem o 6 powinna byc zmiana to chwyciłam ta położna za rękę i mowię do niej błagalnym głosem " niech mnie Pani nie zostawia " ona sie tylko uśmiechnęła i mowi zostało nam naprawdę niewiele przecież Pani teraz nie zostawię tez chce zobaczyć mała " ;) ostatecznie urodziłam o 7:05 godzinę po jej skończonym dyżurze ona odbierała poród a inne z tego drugiego dyżury były tez przy mnie.

Także widzisz zależy na jakich ludzi sie trafi :/ czasami brak słów. Rodzic po ludzku tylko tyle .

Agnieszka, a na czym polega ten cewnik? Czy to boli?
Ja nie miałam problemu ze wstaniem, standardowo o 5 usłyszałam "Mamo, cały się zasikałem" na dobry początek dnia. Ja nie wiem, jak on to robi. Na noc zakładam pieluchę a i tak nie wytrzymuje. Chyba z nocnym sikaniem nieprędko się pożegnamy.

Na zwykłe badania krwi nie trzeba na czczo, ale.już na glukozę tak.

reklama
Ja dopiero 23 tydz I 4 dni 17 mam z piciem glukozy kolejne usg 12 grudnia a innych badan to mi Nie robia...jak bede u poloznej to najpierw z nia pogadam Potem z mama I zobaczymy Nie nastawiam sie na razie na cc bo jak Nie bedzie wyjscia i to bedzie lepsze to wtedy...a poki co u mnie jest faza na klotnie z moim malzonkiem...dlatego ten przyjazd na swieta na 2 tygodnie bylby ratunkiem aby odpoczac i nabrać dystansu...teraz sie dosyć często kłócimy a może jakbyśmy zatęsknili za sobą byłoby inaczej...próbuje z nim gadać normalnie ale ten bez krzyku nie jest w stanie nic zrobić...ehhh...oby to sie skończyło szybko bo inaczej to zwariuje...

Do góry