reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

kurcze ja tak jak mamaNS boje sie tego znieczulenia i tej operacji, wolalabym i pragne z calego serca urodzic naturalnie, w towarzystwie ojca dziecka (ot takie marzenie)...wiadome jest, ze kazda przyszla mama ma inne nastawienie i inaczej na to patrzy...
Ale zgadzam sie z wszystkozajete to jednak operacja...jesli bede musiala miec cc, to tylko z powodow medycznych ;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja rodziłam naturalnie i ani przez chwile nie myślałam o cc. jesli sa wskazania to oczywiście niech tną ale troche sie dziwie ze kobieta która bie rodziła od razu zakłada sie SN jest nie dla niej. Ja mam poród juz za sobą i mogłabym teraz powiedziec czy dam rade drugi raz czy nie a tak w ciemno zakładać ze sie tego nie zniesie dla mnie jest troche dziwne, ale wiadomo ile ludzi tyle teorii ;)
Ja przed porodem mowilam sobie ze tyle kobiet rodzi i dają rade to dam i ja i w ogóle ja bardzo sobie wyobrażałam moment spotkania i mała jak to bedzie jak mi ja położą na piersi i myślałam ze ciało kobiety jest stworzone do rodzenia i nie ma co pa okiwać jesli nie wiem przed czym :) teraz wiem i pewnie ze jakis lek odczuwam ale to ju nie lek przed nieznanym tylko bardziej zeby szybko i sprawnie urodzić bo im poród dluzszy to tym gorzej dla dziecka.

Ja rodziłam naturalnie i ani przez chwile nie .......... :) teraz wiem i pewnie ze jakis lek odczuwam ale to ju nie lek przed nieznanym tylko bardziej zeby szybko i sprawnie urodzić bo im poród dluzszy to tym gorzej dla dziecka.
Jestes pewna ze im szybciej tym lepiej? Wlasnie mi zalezy na tym by miec doswiadczona polozna bo chce rodzic zgodnie ze swoim organizmem, takim tempem jakie moj organizm wykaże... podobno podejscie że "szybko" wcale nie jest ani dobre ani naturalne..

Ja sama Nie Wiem ja sie panicznie tego bolu boje slyszalam tez ze po cc sie dluzej do siebie dochodzi ja rozmawialam juz z mezem I on chce jedynie aby mnie Nie bolalo I abym sie Potem Nie meczyla a jestem z Doncaster w Anglii I jeszcze Nie rozmawialam z polozna jak to tu wyglada bo podobno dopiero na porodowce decydują jaki poród i przy porodzie jest tylko położna....ja sie boje ze względu ze nie mam lewej strony i mam pcos do tego w przeszłości podczas dojrzewania miewałam straszne krwotoki w tamtym czasie podawano hormony aby je zatrzymać i po prostu obawiam sie tego krwotoku...jutro idę do swojego gp to potem sie przejdę do children centre pogadać z położna bo nie wiem czy mi sie podczas ostatniej wizyty u konsultanta dokumentacja nie zapodziała...

Koleżanka polecila mi wcieranie olejku łopianowego na wypadanie wlosow. Ktoras wie cos o przeciwwskazaniach? Musze poszukac na necie.

f2w3d5qpkjfaqhdl.png

• Dziewczyny, psychika każdej z nas jest inna i nie ma co oceniać. Paniczny lęk przed porodem wbrew pozorom jest wskazaniem do cesarki. Nie wszystko w naszym życiu jest racjonalne, a i tak przecież lęk przed porodem zdaje się bardziej racjonalny, niż np.przed pająkami czy wężami, prawda? U niektórych ten lęk paraliżuje i nie pomogą tu żadne tłumaczenia. Ja osobiście boję się porodu, ale chyba cesarki boję się jeszcze bardziej. Z tym nastawianiem się na znieczulenie też nie ma co szaleć, większa szansa, że się go nie dostanie niż że się dostanie, bo albo poród będzie postępował dynamicznie, albo anestezjolog akurat będzie zajęty cesarką. Czy lepszy szybki poród czy wolny? Nie ma reguły. Nie ma co przyspieszać na siłę, ale jak sam z siebie postępuje szybko to tylko się cieszyć.
Z włosami też rróżnie. W 1 ciąży nic mi nie wypadało. Wypadły hurtowo po porodzie i potem wyglądałam jak oskubany kurczakm gdy odrastały. Teraz wypada bardzo dużo.

Mój syn przyniósł z przedszkola jakiegoś wirusa żołądkowego. On miał rano luźną kupę i koniec, ma mnóstwo energii, apetyt itp. A ja z kolei mam dzień zupełnie wyjęty z życiorysu :/ Strasznie mnie dopadło.

• Dziewczyny, psychika każdej z nas jest inna i nie ma co oceniać. Paniczny lęk przed porodem wbrew pozorom jest wskazaniem do cesarki. Nie wszystko w naszym życiu jest racjonalne, a i tak przecież lęk przed porodem zdaje się bardziej racjonalny, niż np.przed pająkami czy wężami, prawda? U niektórych ten lęk paraliżuje i nie pomogą tu żadne tłumaczenia. Ja osobiście boję się porodu, ale chyba cesarki boję się jeszcze bardziej. Z tym nastawianiem się na znieczulenie też nie ma co szaleć, większa szansa, że się go nie dostanie niż że się dostanie, bo albo poród będzie postępował dynamicznie, albo anestezjolog akurat będzie zajęty cesarką. Czy lepszy szybki poród czy wolny? Nie ma reguły. Nie ma co przyspieszać na siłę, ale jak sam z siebie postępuje szybko to tylko się cieszyć.
Mój syn przyniósł z przedszkola jakiegoś wirusa żołądkowego. On miał rano luźną kupę i koniec, ma mnóstwo energii, apetyt itp. A ja z kolei mam dzień zupełnie wyjęty z życiorysu :/ Strasznie mnie dopadło.
Polecam elektrolity, ja w ciazy juz ze dwa razy mialam jelitowke:(

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama
Tak tak, probiotyk plus elektrolity, bo co więcej można? Wszelkie hamujące bez sensu, tylko trudniej będzie wirusa z siebie wyrzucić. Ale najgorsze w tym wszystkim były wymioty. Jak ja tego nienawidzę! Dobrze, że chociaż to już mi odpuściło.

Do góry