reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Po ovitrelle kiedy najlepiej robić pierwsze testy aby były wiarygodne? To mój pierwszy cykl z tym lekiem i dostaje świra 😂
Ja jestem dziś 9 dzień po i na teście już prawie nie widać kreski.dosłownie cień cienia (na zdjęciu jest nie do uchwycenia).ale niektórym będzie się utrzymywał dłużej.ja następnym razem zrobię test dopiero po tych 13-14 dniach od zastrzyku

reklama
Ciekawe kiedy okres dostanę.. jak to jest po biochemach?
U mnie było tak: test zrobiłam 4 dni przed okresem - pozytywny, potem chyba dwa dni później i był ciemniejszy, żyłam sobie jakby nigdy nic, szczęśliwa, bo przecież 2 ciążę książkowe i nie robiłam nigdy bety to po co miałabym robić teraz..
i nagle plamienie, i ryk..
było to 3 dni od dnia spodziewanej miesiączki. Czyli jakbym testu nie zrobiła to bym pomyślała, że okres spóźnił się 3 dni.. krwawienie było u mnie 2x mocniejsze niż normalna miesiączka

aaa i u mnie jak zaczęłam krwawić to beta 16, po dwóch dniach 5

Po ovitrelle kiedy najlepiej robić pierwsze testy aby były wiarygodne? To mój pierwszy cykl z tym lekiem i dostaje świra 😂
Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie tak… 😉 Kwestia totalnie indywidualna. Jeśli dobrze znosisz rozczarowania, to testuj nawet od 10 dnia po zastrzyku. Jak nie bardzo, poczekałabym 14 dni (jak tak zrobię w kolejnym cyklu).

Nie napisałam, że jest za mały nigdzie, rośnie powoli, jest nadzieja oczywiście, ale niestety mam.tez podobna historie z beta, która nie skończyła się dobrze.
Mam nadzieję, że u Justyny będzie inaczej..
Widzę jedynie dwa pomiary bety które są w normie. Nie widzę więc powodu by uznawać że skończy się źle chyba że znasz więcej szczegółów?

reklama
Trochę wskazuje, ale lekarze czasem zbyt szastają tą diagnozą, a ona wcale nie musi być oczywista. AMH to jeden ze wskaźników, który może wskazywać na PCOS, ale potrzebnych jest jeszcze kilka dla potwierdzenia. Samo wysokie AMH na pewno nie świadczy o PCOS.
To wiem, tylko właśnie ostatnio lekarz podczas usg wspomniał, że coś mu te jajniki wyglądają na policystyczne. Więc w sumie cieszę się, że jestem teraz na stymulacji

Do góry