reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Dziś mój syn odchodzi 3 urodziny 🥳 nawet zrobiłam test licząc na prezent ale dalej biało… nie tracę nadziei, tak jak pisałam jak byłam w ciąży przed okresem test też wyszedł negatywny. A jak się nie udało to też nie ma tragedii, w końcu to pierwszy cykl starań 🤷‍♀️

reklama
Oj ile tu nas marcowych kobiet jest :) 😀
I ja też z marca z dnia kobiet. Myślałam czy by nie zatestowac w tym dniu, ale może być za szybko, bo okres powinnam dostać 13-14 marca, biorąc pod uwagę że mam krótkie cykle to tak czy siak mogłoby to być za szybko :)

No to witamy serdecznie! Mam nadzieję, że będziesz się tu z nami dobrze czuła 😊
Kiedy robiłaś zastrzyk? Zasada jest taka, że jak były seksy, a już w ogóle jak to jest cykl stymulowany, to zakładam, że był też monitoring, to zapisujemy się na testowanie 😏 Skoro będziesz testować jutro, to wpisuję jutro. Który to będzie dc?
Ja robilam zastrzyk 16.02 i dzis to bedzie Ovirtelle 13 plus i 12/11 dpo. Jade do sklepu i bede testowac. Ale raczej nie udalo sie bo czuje ze sie zbliza okres.. 😞

Oj to będą fajne dni 🤭😄 dziś już było fajnie, jutro trzeba poprawić 🤣 może pojutrze też 🤭
chociaż mąż dziś stwierdził, że na pewno będę w ciąży 🤣 mam nadzieję, że ma rację hihi

wiesz co starałam się, dziś zrobiłam dlatego test o 15ej, bo prawie nic nie piłam od rana.
potem piłam normalnie więc nie spodziewałam się tego piku, a jednak jest ♥️😄 robiłam drugi test około 20:30

z sikaniem to po prostu jakoś tak się układało, że starałam się wytrzymać aż do testowania
No ja musze właśnie postarać się nie sika ci nie pić te 2-3h, bo jeśli nie trzymam tego to od razu mi wychodzą blade kreski i testy owu mogą być niewiarygodne 😛

Ja robilam zastrzyk 16.02 i dzis to bedzie Ovirtelle 13 plus i 12/11 dpo. Jade do sklepu i bede testowac. Ale raczej nie udalo sie bo czuje ze sie zbliza okres.. 😞
ale często na początku ciąży kobiety się czują jak przed okresem, więc to nie musi nic oznaczać 😉

Cześć dziewczyny 😊,

ja miałam dość długą przerwę w udzielaniu się na forum. Były lepsze i gorsze momenty. W dużym skrócie o mnie, mam pcos, niedoczynność tarczycy, trzymaną w ryzach IO i weszliśmy ostatnio w immunologię - kir AA i mutacja mthfr. Mąż obiniżone parametry nasienia z morfo 1% a po drodze niezłośliwy !! na szczęście !! nowotwór jądra, który sprawił, że upadliśmy mam wrażenie na samo dno. I tak po roku leczenia podnosimy się z kolan i zaczynamy swoją pierwszą procedurę ivf.
I jeśli mogę to chciałabym dołączyć na wątek. Może akurat któraś z Was równiez podchodzi w tym lub kolejnym miesiącu do ivf :)?

Nie wiem jeszcze na kiedy mam się zapisać na testowanie bo dziś dopiero zaczynam stymulację. Mamy plan na świeży transfer ale zobaczymy, póki co siadam na ławkę i dam znać jeśli się coś zmieni a więcej dowiem się w czwartek na pierwszym monitoringu :)
Hej, ja podchodzę do IVF w tym miesiącu, dziś 7 dzień stymulacji. Trzymam kciuki,
No i jak już napisałam @penguinlicious zapisz mnie prosze na ławkę, bo pewnie i tak transfer będę mieć odroczony.

reklama
ale często na początku ciąży kobiety się czują jak przed okresem, więc to nie musi nic oznaczać 😉
To prawda, ja ciągle się czułam tak, że już za sekundę będzie okres :). Test zrobiłam, bo jako odpowiedzialny dorosły człowiek, któremu spóźniał się okres, przed napiciem się piwa chciałam sprawdzić, czy na pewno na pewno nie jestem w ciąży

Do góry