reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Dziś mój syn odchodzi 3 urodziny 🥳 nawet zrobiłam test licząc na prezent ale dalej biało… nie tracę nadziei, tak jak pisałam jak byłam w ciąży przed okresem test też wyszedł negatywny. A jak się nie udało to też nie ma tragedii, w końcu to pierwszy cykl starań 🤷‍♀️

reklama
Oj ile tu nas marcowych kobiet jest :) 😀
I ja też z marca z dnia kobiet. Myślałam czy by nie zatestowac w tym dniu, ale może być za szybko, bo okres powinnam dostać 13-14 marca, biorąc pod uwagę że mam krótkie cykle to tak czy siak mogłoby to być za szybko :)

No to witamy serdecznie! Mam nadzieję, że będziesz się tu z nami dobrze czuła 😊
Kiedy robiłaś zastrzyk? Zasada jest taka, że jak były seksy, a już w ogóle jak to jest cykl stymulowany, to zakładam, że był też monitoring, to zapisujemy się na testowanie 😏 Skoro będziesz testować jutro, to wpisuję jutro. Który to będzie dc?
Ja robilam zastrzyk 16.02 i dzis to bedzie Ovirtelle 13 plus i 12/11 dpo. Jade do sklepu i bede testowac. Ale raczej nie udalo sie bo czuje ze sie zbliza okres.. 😞

Oj to będą fajne dni 🤭😄 dziś już było fajnie, jutro trzeba poprawić 🤣 może pojutrze też 🤭
chociaż mąż dziś stwierdził, że na pewno będę w ciąży 🤣 mam nadzieję, że ma rację hihi

wiesz co starałam się, dziś zrobiłam dlatego test o 15ej, bo prawie nic nie piłam od rana.
potem piłam normalnie więc nie spodziewałam się tego piku, a jednak jest ♥️😄 robiłam drugi test około 20:30

z sikaniem to po prostu jakoś tak się układało, że starałam się wytrzymać aż do testowania
No ja musze właśnie postarać się nie sika ci nie pić te 2-3h, bo jeśli nie trzymam tego to od razu mi wychodzą blade kreski i testy owu mogą być niewiarygodne 😛

Cześć dziewczyny 😊,

ja miałam dość długą przerwę w udzielaniu się na forum. Były lepsze i gorsze momenty. W dużym skrócie o mnie, mam pcos, niedoczynność tarczycy, trzymaną w ryzach IO i weszliśmy ostatnio w immunologię - kir AA i mutacja mthfr. Mąż obiniżone parametry nasienia z morfo 1% a po drodze niezłośliwy !! na szczęście !! nowotwór jądra, który sprawił, że upadliśmy mam wrażenie na samo dno. I tak po roku leczenia podnosimy się z kolan i zaczynamy swoją pierwszą procedurę ivf.
I jeśli mogę to chciałabym dołączyć na wątek. Może akurat któraś z Was równiez podchodzi w tym lub kolejnym miesiącu do ivf :)?

Nie wiem jeszcze na kiedy mam się zapisać na testowanie bo dziś dopiero zaczynam stymulację. Mamy plan na świeży transfer ale zobaczymy, póki co siadam na ławkę i dam znać jeśli się coś zmieni a więcej dowiem się w czwartek na pierwszym monitoringu :)
Hej, ja podchodzę do IVF w tym miesiącu, dziś 7 dzień stymulacji. Trzymam kciuki,
No i jak już napisałam @penguinlicious zapisz mnie prosze na ławkę, bo pewnie i tak transfer będę mieć odroczony.

reklama
ale często na początku ciąży kobiety się czują jak przed okresem, więc to nie musi nic oznaczać 😉
To prawda, ja ciągle się czułam tak, że już za sekundę będzie okres :). Test zrobiłam, bo jako odpowiedzialny dorosły człowiek, któremu spóźniał się okres, przed napiciem się piwa chciałam sprawdzić, czy na pewno na pewno nie jestem w ciąży

Do góry