reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Tak mam PCO.lewy jajnik jest policystczny,prawy jest okej.z badań krwi też miałam zaburzony stosunek LH:FSH bodajże 1,2.podwyższoną prolaktynę i testosteron.z tym że te badania wykonywałam właśnie 3 lata temu gdy zaczynaliśmy starania.od tamtego czasu jestem na diecie z niskim indeksem,brałam masę witamin.i owulację wróciły bo wcześniej miałam je bardzo rzadko.teraz są co miesiąc i o dziwo właśnie w zeszłym cyklu była z tego lewego jajnika a lekarz stwierdził że on nie widzi tam żadnych cech pco🤔 i tak się zastanawiam czy to się mogło jakoś cofnąć/zatrzymać ? Jeśli teraz się nie uda to w następnym cyklu powtórzę chyba te badania jeszcze raz bo nie daje mi to spokoju.no ale po testach owu widać że to lh u mnie strasznie skacze
U mnie po włączeniu inozytolu i schudnięciu poprawił się obraz jajników na USG.

reklama
Właśnie tak nie zrobiłam, głupia ja 🤣 koło 20:00 w piątek był prawie pik, a ja zamiast zrobić rano to zrobiłam dopiero w sobotę wieczorem (i wyszedł pik)
A być może był np. nad ranem 🙈

Jak teraz się nie uda to będę już na przyszłość wiedziała 😁
Jak się nie uda! Uda się!!! 🤞🤞🤞

U mnie po włączeniu inozytolu i schudnięciu poprawił się obraz jajników na USG.
O widzisz to może u mnie jest podobnie bo na USG teraz totalnie tego nie widać.
Z wagą nie miałam nigdy problemów,ale miałam dwucyfrową insulinę i zaburzoną gospodarkę cukrową.na badaniu krzywej po 2h. Cukier spadał mi do 36 😱

Jak do tej pory brak przyczyny. Jedyne co to niskie AMH jak na mój wiek (0,9 a lat mam 27) ale dziewczyny z niższym w ciążę zachodzą. I ,,poprawny" progesteron w fazie lutealnej, dlatego biorę progesterone besins. Może coś się okaże jak zrobimy w końcu testy genetyczne ale to też nie jest przesądzone. Jeszcze ten i kolejny cyl staramy się naturalnie, w kwietniu zamierzamy zeobic testy genetyczne I pogłębione badania nasienia a potem już przygotowania do IUI. Cały czas się łudzę, że teraz po sono hsg zaskoczy ale raczej jest to wątpliwe tym bardziej, że wyszły oba jajowody drożne

Jeśli chodzi o drożność to polecam z lipiodolem. Na pewno w Warszawie na Żelaznej są lekarze którzy robią albo w Instytucie Rodziny na Ursynowie.
Ja zaszłam w drugim cyklu po 4 latach starań.

U mnie biało...

Załączniki

• IMG_20250306_084953322.jpg
    IMG_20250306_084953322.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 12
Dziewczyny, dziś mój 7 dzień po transferze. Test wygląda tak. Co myślicie? Kreseczka bardzo delikatna…

Załączniki

• IMG_3326.jpeg
    IMG_3326.jpeg
    57 KB · Wyświetleń: 10
reklama
Do góry