reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Dziewczyny, jakie polecacie najlepsze i najdokładniejsze testy ? Czy te z Rossmanna Facelle są dobre ? Bo nie wiem jakie kupić na popołudnie 😜

reklama
Kurcze aż mi się nie chce wieżyc w to wszystko tak długo czekałam. Odpuściłam popłakałam się i powiedziałam dość.
A tu mnie życie zaskoczyło.
Wiem beta prawdę powie
Będzie dobrze 🥰 Beta prawdę powie.
Pamiętam, że u Ciebie nie do końca ciekawie było z poziomem proga i podejrzewano, że może stąd były biochemy. Jest opcja, żeby dostać od razu proga po pozytywnej becie i dobrym przyroście?

Będzie dobrze 🥰 Beta prawdę powie.
Pamiętam, że u Ciebie nie do końca ciekawie było z poziomem proga i podejrzewano, że może stąd były biochemy. Jest opcja, żeby dostać od razu proga po pozytywnej becie i dobrym przyroście?
Dzwonilam do lekarza i powiedziałam od jutra jeśli pozytywna beta dostane progesteron

Dziewczyny, temat niestaraczkowy, ale potrzebuję porady 🤗
Już nie wiem od ilu lat odmawiałam sobie porządnych wakacji za granicą i stwierdziłam, że basta i w tym roku zamierzam w końcu porządnie odpocząć. Nigdy nie kupowałam wczasów w biurze podróży 🫣 zawsze jeździłam/latałam z dużą grupą albo organizowałam na własną rękę. Ale tym razem chcę chyba po prostu zapłacić i martwić się jak najmniej. Poniżej brief i kilka pytań nowicjusza wakacji all inclusive 😅

Chcemy:
• Grecja (wrzesień/październik), ale rozważę też inne kierunki w Europie (żeby było ciepło o tej porze roku, tak do 25 stopni)
• hotel 3* wystarczy
• opcja all inclusive (pełne wyżywienie i open bar)
• zwiedzanie na własną rękę (bez auta)
• bar przy basenie i/albo plaży (żeby nie tylko w hotelu był)

I będę wdzięczna za kilka porad 🙏🏻
• przez jakie biura podróży, a jakie na pewno odradzacie?
• czy kupować bezpośrednio w biurze podróży czy przez portale typu wak.acje.pl?
• ubezpieczenie - na co zwrócić uwagę?
• sejf (pokój/recepcja) - czy potrzebny, czy warto dodatkowo dopłacać?
• czy warto szukać i rezerwować już teraz czy lepiej polować na last minute?
• czy mimo wszystko warto jeszcze rozważyć opcję tylko lot+hotel?

Będę wdzięczna za wszystkie rady i tipy! @LadyCaro liczę na Twoje doświadczenie 😁
W mojej ocenie:
kup wczasy z biurem podróży, wtedy o nic się nie martwisz.
Bilety Ci wyślą, lot w jedną i drugą stronę zorganizują, transfer z lotniska do hotelu i z powrotem tak samo.
Jedzenie masz kiedy i jakie chcesz. Tylko leżeć i pachnieć :)

Grecja jest piękna, byłam na Rodos i Zakyntos. Co prawda standard w Grecji nie jest zbyt wysoki, ale... co za różnica, najważniejsze aby było ciepło, dostęp do wody i pełen chillout.

Jeśli nie macie możliwości wynajęcia auta to proponuję wycieczki fakultatywne (to również oferuje biuro podróży, albo podczas wykupowania wycieczki albo na miejscu podczas spotkania z rezydentem)

Na to samo praktycznie wychodzi, czy kupisz przez Internet czy bezpośrednio w biurze. Ja osobiście wolę przez Neta, tam bez spiny oglądam zdjęcia, czytam opinie i udogodnienia, bez wniku, że muszę na już podjąć decyzję.
Wakacje.pl czy Itaka są bezpiecznymi stronami, więc śmiało możesz korzystać z tych stron.

Sejfy zazwyczaj są w pokoju w cenie, warto sobie przewertować ofertę.
Aktualny last minute to już nie to samo co kiedyś. Ceny są rzekłabym porównywalne i w mojej ocenie nie warto czekać na ostatniego dnia, tylko wykupić sobie na spokojnie wcześniej, przygotować się i dostosować zawartość walizki do wybranej opcji :)

reklama
Do góry