reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
Ja idę na usg w trakcie daty owulacji, która mi apka sugeruje :)
Apka to statystyka .Ja byłam rzekomo 2 dni po owulacji według apki a 4 dni po piku .
A co się stało z moim pecherzykiem to nie wiem bo niby było ciałko żółte po owulacji a płynu w zatoce Douglasa nie.wiec w poniedziałek zbadam progesteron on prawdę powie czy była jednak. Bo ten gin w zastępstwie to moim zdaniem konował.
Wolę swojego ginekologa

Ja mieszkam w UK . Mi się udało na Lutowych kreskach ale cały czas podglądam i kibicuje dziewczynom. Jak coś to pisz śmiało :)
Sledzilam, super że Ci się udało! Prowadzenie ciąży w Polsce a za granicą mega się różni, ogólnie służba zdrowia, ale co zrobić trzeba to brać na klatę…

Apka to statystyka .Ja byłam rzekomo 2 dni po owulacji według apki a 4 dni po piku .
A co się stało z moim pecherzykiem to nie wiem bo niby było ciałko żółte po owulacji a płynu w zatoce Douglasa nie.wiec w poniedziałek zbadam progesteron on prawdę powie czy była jednak. Bo ten gin w zastępstwie to moim

No wiem, że statystyka (a raczej rachunek prawdopodobieństwa), ale jak miałam inaczej się zapisać do ginekologa w chociaż okolicach owulacji, jak nie sugerując się aplikacją? :p

Sledzilam, super że Ci się udało! Prowadzenie ciąży w Polsce a za granicą mega się różni, ogólnie służba zdrowia, ale co zrobić trzeba to brać na klatę…
Oj tak różni się bardzo niestety . Nie jest łatwo. Dzisiaj musiałam oraz setny tłumaczyć lekarzowi i pielęgniarkom co to jest zaśniad groniasty i jakie są zalecenia po nim przy kolejnej ciąży, i po ciężkiej walce wywalczyłam jutro scan . Miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze !

No wiem, że statystyka (a raczej rachunek prawdopodobieństwa), ale jak miałam inaczej się zapisać do ginekologa w chociaż okolicach owulacji, jak nie sugerując się aplikacją? :p
Ja w tym miesiącu byłam zapisana na 17dc na monitoring ale już w 11dc czułam że coś za bardzo jajniki mnie ciągną i w 13dc już pęcherzyk był 23mm(bo jednak poszłam wcześniej) 😅 więc jakbym się sugerowała tylko aplikacją to dawno byłoby po fakcie 😅
Dlatego najbezpieczniej to iść jednak na te 3 wizyty.na początku podejrzeć pęcherzyki,potem przed samą owulacja jak faktycznie urosły no i potem czy pękły.

Oj tak różni się bardzo niestety . Nie jest łatwo. Dzisiaj musiałam oraz setny tłumaczyć lekarzowi i pielęgniarkom co to jest zaśniad groniasty i jakie są zalecenia po nim przy kolejnej ciąży, i po ciężkiej walce wywalczyłam jutro scan . Miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze !
Trzymam kciuki ✊🏻

Myślicie, że to już pik? Tam gdzie jest „W” to jest test z teraz przed chwili z wieczora a ten z dołu jest z rana. Myślę że owulacja będzie jutro najpóźniej. Śluz jak białko jaja kurzego miałam wczoraj.

Załączniki

• IMG_9508.jpeg
    IMG_9508.jpeg
    960,7 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Myślicie, że to już pik? Tam gdzie jest „W” to jest test z teraz przed chwili z wieczora a ten z dołu jest z rana. Myślę że owulacja będzie jutro najpóźniej. Śluz jak białko jaja kurzego miałam wczoraj.
Jak dla mnie to już może być pik, powtórz test jutro rano :)

Do góry