reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

A ode mnie wgl nie wymagali cytologii, więc chyba co szpital to obyczaj. Kazali mi zrobić dzień przed CRP, po czy stwierdzili, że oni i tak innych nie uznają i zrobili mi dzisiaj ponownie 😂
a masz dobrą cytologię? To chodzi o to, żeby tych zmian/ bakterii po prostu nie przepchać dalej

reklama
No i ginekolog nie pobrał wymazów. Powiedział że on nie ma w gabinecie tych zestawów i to musi być u położnej. Więc czekam dalej, na kontakt z luxmedu czy mi zaproponują szybszy termin 😏

Ja przy drożności miałam tylko wymagane aktualne badania z krwi na chlamydię. Cytologię miałam sprzed roku, wenflonu mi na szczęście nie zakładali. Brałam tylko ibuprofen w dawce 600 mg przed zabiegiem. Żadnego znieczulenia nie było. Drożność na NFZ w szpitalu na oddziale - jak widać co szpital, to inne wymagania.

Też miałam przypchany prawy jajowod, ale w ostateczności kontrast przeszedł.

Ostatnia edycja:
Tak, miałam przygotowaną, bo myślałam że jest wymagana. A nawet nie chcieli, nawet nie pytali.
to grunt, ze zrobiłaś sama dla siebie. Ja jak miałam pierwsza histeroskopie to tez ode mnie nic nie chcieli, nawet biocenozy. Ale wszystko sama na własna rękę sobie zrobiłam.

wiadomo ze to zrobiłam 😄 wszystkie terminy zajęte. Mam zgłoszone przez infolinię i mam czekać na telefon.
No jasne, co ja się głupio pytam 😅 mam nadzieje, ze uda się szybko z terminem.

Jezzzzuuuu a ja z tych naszych rozmów to sobie właśnie uświadomiłam, ze nie zrobiłam nowych posiewów do histeroskopii… jutro się miałam zapisywać, a poprzednie tracą ważność w weekend… czyli będą kilka dni po terminie…

Ja jebe, czemu to wszystko nie może być prostsze 😵‍💫😵‍💫 czemu lekarz mi nie powiedział przy skierowaniu, ze musze to mieć 😩 pewnie założył, ze jak już tyle rzeczy miałam robione to na pewno pamietam

reklama
Czy właśnie zaczęłam testowanie 6dpo? Maybe 😏🤦
Ja też i wiesz czego nienawidzę? Tego, jak aplikacja nagle z 7 dni po zmienia mi na 6 dni po, a jak już przychodzi ten 7 dzień po, to nagle te same pinki nagle mają fabryczne cienie, ktorych dzień wcześniej nie było lub w poprzednim cyklu, i wtedy szczam jak poje...na 4 razy dziennie i wypatruje w nim wstępu do 2 kresek😁🙃🫠

Do góry