reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

A jak się czujesz?
dobrze, ogólnie dobrze, dziękuję że pytasz. wiadomo brzuch lekko ciągnie, ale dziś bez tych kabli przespałam już całą noc.
Była na obchodzie doktorka, do której nikt z mojego powiatu… żeby zaznaczyć szerszy obszar niż tylko miasto, nie chce iść i na facebookowej grupie o moim mieście gdzie jest niespełna 5 tys kobiet, pytają czasem kiedy kto ma dyżur bo nie chcą trafić na te pani Doktor😂😂😂
Zrobiła na moją prośbę usg, i jest już po owulacji, była z lewego jajnika i na bank wczoraj, bo tak kłół mnie wieczorem lewy jajnik ze dramat…. I dopiero po roku i kilku takich specyficznych bólach wiem że to okolica samej owulacji… pękający pęcherzyk. Dzis wychodze:) czekam na chłopaków:) od kwietnia działamy, szkoda, bo wczoraj mogliśmy, ale trudno, dojdę do Siebie:)

reklama
Hej! Nie udzielałam sie przez ostatni tydzień, czas leci jak szalony.. nie miałam kiedy tutaj zaglądać, ale nadrobię 65 stron i wrócę od przyszłego tygodnia 😛
Jestem bardzo ciekawa co tam u Was!
ciesz ze ze 65 stron? Teraz naprawde jest spokoj…. Wczesniej to nie szło nadrobic jak w ostatnim dniu miesiąca było 1000 postów 😂😂😂 wyobraź sobie 😂

Ja też powinnam dostać dzisiaj. Sikałam w piątek- biało, dzisiaj- tak samo. Odstawiłam utrogestan, czekam aż się zacznie 🐒.
Kłuje mnie co jakiś czas w lewym jajniku, już mam schizy, że nie miałam w tym cyklu owulacji i po nac zrobiła mi się torbiel 😪
Ja go w ogóle jakieś cyrki w tym cyklu. Od wtorku do czwartku plamiłam, ból brzucha i pleców, wkręciłam sobie plamienie implantacyjne. 😅😆 W czwartek biało. W piątek objawy zniknęły i wsio. Okres powinien być w sobotę. Dziś znowu biało, i ciut brzuch boli, to pewnie się rozkręci. Najzabawniejsze że owulacja była i to w tym terminie, co miała, bo i usg i testy mi tak pokazały. Jedyne wytłumaczenie to to że mi się faza lutealna w tym cyklu dla żartu wydłużyła albo antybiotyk na Ureaplasme zablokował mi okres. 😆

Tak, właśnie tak 😬
Zobaczymy jutro 🙈
Pozwolę sobie wtrącić jednorazowo 3 grosze. Można zrobić też biopsję pod kątem NK bez względu na owulację. Ja miałam robioną w pierwszej fazie cyklu, gdy jeszcze nawet nie było pęcherzyka dominującego, bo miałam w tym czasie histerolaparo i w klinice niepłodności powiedziano mi, że wtedy też można ją zrobić. Oddając próbkę oni i tak chcą informacji na temat daty ostatniej miesiączki i dnia cyklu w dniu pobrania. :)

Dziewczęta,
Dzień dobry w niedziele
Ja już nie daje rady.
Wczoraj zadzwoniła embriolog, 5 dzień hodowli, hodowla jest przedłużana do dziś lub jutra.
Niestety ja nie mam już nadziei. Kolejna procedura i kolejny raz to samo.
Nie wierzę w to, że nagle w 6 lub 7 dobie zarodki tak.sie podziela że będzie można je mrozić.
Nie wiem co mam robić dalej.
Kasy już za bardzo nie mamy :(
W pt podliczyłam wszystko i wyszło 18700 za te procedurę.
Może czas odpuścić, z drugiej strony myślę sobie ze jeszcze może moglabym zrobic droznosc, a może to pomogłoby i spróbowałabym jeszcze naturalnie
Nie wiem ;(
Tonacy brzytwy się chwyta.
Przykro mi kochana, że spotyka Cię coś tak ciężkiego i smutnego. 😔
Może jednak wszystko się ułoży i zarodki się podzielą. Trzymam bardzo mocno kciuki ❤️🤞

Dziewczęta,
Dzień dobry w niedziele
Ja już nie daje rady.
Wczoraj zadzwoniła embriolog, 5 dzień hodowli, hodowla jest przedłużana do dziś lub jutra.
Niestety ja nie mam już nadziei. Kolejna procedura i kolejny raz to samo.
Nie wierzę w to, że nagle w 6 lub 7 dobie zarodki tak.sie podziela że będzie można je mrozić.
Nie wiem co mam robić dalej.
Kasy już za bardzo nie mamy :(
W pt podliczyłam wszystko i wyszło 18700 za te procedurę.
Może czas odpuścić, z drugiej strony myślę sobie ze jeszcze może moglabym zrobic droznosc, a może to pomogłoby i spróbowałabym jeszcze naturalnie
Nie wiem ;(
Tonacy brzytwy się chwyta.
Kiedyś już pisałam, że biopsja działa bardzo stymulująco na jajniki. Zdecydowanie zrobiłabym drożność i popróbowała jeszcze naturalnie. Moja przyjaciółka po 6 nieudanych transferach szybko zaszła w naturalną ciążę, a kilka miesięcy po porodzie zaliczyła totalną wpadkę-niespodziankę i teraz ma cudowną parkę. Lekarze jej mówili, że jakość jej komórek nie daje szans na ciążę. i co? I guzior! Warto próbować dalej. Jak jeszcze rezerwa jakaś jest i do menopauzy daleko, walczyć. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i za te komóreczki co jeszcze walczą też 😘

Kiedyś już pisałam, że biopsja działa bardzo stymulująco na jajniki. Zdecydowanie zrobiłabym drożność i popróbowała jeszcze naturalnie. Moja przyjaciółka po 6 nieudanych transferach szybko zaszła w naturalną ciążę, a kilka miesięcy po porodzie zaliczyła totalną wpadkę-niespodziankę i teraz ma cudowną parkę. Lekarze jej mówili, że jakość jej komórek nie daje szans na ciążę. i co? I guzior! Warto próbować dalej. Jak jeszcze rezerwa jakaś jest i do menopauzy daleko, walczyć. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i za te komóreczki co jeszcze walczą też 😘
Z tą biopsją to coś faktycznie jest na rzeczy bo ja w cyklu po niej zaszłam właśnie w ciążę. Co prawda skończyło się na biochemicznej ale wciąż

reklama
Ej, dziewczyny, jutro mam długo oczekiwaną wizytę u ginekologa, miałam zrobić cytologię, ale dziś jeszcze mam plamienia (5 dzień miesiączki). Czy to wyklucza jutrzejszą cytologię?

Do góry