reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
raczej trzeba po ustąpieniu plamienia. Ginekolog Ci powie :)
Jutro mogą ustąpić, ale czytałam, że cytologia może odbyć się dopiero po 2 dniach od zakończenia miesiączki. I się zastanawiałam, czy to prawda.

Szkoda, bo na wizytę umawiałam się już dawno, głównie pod kątem wykonania cytologii, ale przez progesteron, ktory wydłuża mi cykle, nie mogę się wbić w odpowiedni czas.

U mnie dzisiaj też owulka w toku, czuje dzisiaj jajnik. Miałam iść jutro na potwierdzenie ile pęcherzyków pękło, bo podobnej wielkości były dwa, a trzeci trochę mniejszy ale chyba zaczęłam już do powrotu mojej ginekolog za tydzien. Powinnam się cieszyć ale w ten weekend dojechały mnie przeżycia u rodziny męża w związku z porodem kuzynki. O ile sobotę i piątek zniosłam jakoś tą radość, bo nie oglądałam zdjęć i starałam się wychodzić i unikać słuchania jak zaczynał się ten temat. Tak dziś jak się pozostała rodzina zjechała i zaczęli opowiadać, pokazywać zdjęcia swojej wnuczki i reszta zaczęła rozmawiać o ciuszkach jakie przekaże to już mnie rozwaliło w połowie jedzenie rosołu i kotleta miałam ochotę wyparować.

Kiedyś już pisałam, że biopsja działa bardzo stymulująco na jajniki. Zdecydowanie zrobiłabym drożność i popróbowała jeszcze naturalnie. Moja przyjaciółka po 6 nieudanych transferach szybko zaszła w naturalną ciążę, a kilka miesięcy po porodzie zaliczyła totalną wpadkę-niespodziankę i teraz ma cudowną parkę. Lekarze jej mówili, że jakość jej komórek nie daje szans na ciążę. i co? I guzior! Warto próbować dalej. Jak jeszcze rezerwa jakaś jest i do menopauzy daleko, walczyć. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i za te komóreczki co jeszcze walczą też 😘
Takie historie dają jakas nadziej
Dzięki kochana.
Biopsja , to masz na myśli ostrzykiwanie jajnikow?
Z tą biopsją to coś faktycznie jest na rzeczy bo ja w cyklu po niej zaszłam właśnie w ciążę. Co prawda skończyło się na biochemicznej ale wciąż
To jest ostrzykiwanie hialuronianem czy osoczem ?

Masz jakieś miejsca do polecenia ?

Ostatnia edycja:
Ja jak to ja oczywiście od razu nie wyrzuciłam tego testu i po czasie trochę nabrał koloru (wiem to się nie liczy ale ciekawość zrobiła swoje), jednak kreska straszne anorektyczna. Zobaczymy jutro, oby powitał mnie piękny róż drugiej kreski 🙏
Trzymam kciuki za kreseczkę 🤞😍

Takie historie dają jakas nadziej
Dzięki kochana.
Biopsja , to masz na myśli ostrzykiwanie jajnikow?

To jest ostrzykiwanie hialuronianem czy osoczem ?

Masz jakieś miejsca do polecenia ?
Mi chodziło o zwykłą biopsję endometrium. Ostrzykiwanie kwasem hialuronowym lub osoczem to chyba mezoterapia, a jej nie miałam robionej

reklama
U mnie dziś jest ledwo widzialna kreska, niestety nie jest mocniejsza niż wczoraj. Wiadomo jakie mam myśli...
Tylko beta prawdę mi powie

Załączniki

• IMG_20240311_074312.jpg
    IMG_20240311_074312.jpg
    831 KB · Wyświetleń: 230
Do góry