reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Mleko + czosnek + miód + masło - i do łóżka.
Na noc możesz wziąć polopirynę s, żeby Cię wygrzało.

Do tego duże dawki wit. C (najlepiej takiej w proszku, rozpuszczanej w wodzie - tylko nie przesadź z dawką, bo zbyt duża ilość spowoduje rewolucję żołądkową).

Na kaszel - sól emska - dwie tabletki rozpuszczone w wodzie np. z sokiem malinowym.
No właśnie najgorsze, że muszę iść do pracy 😭😭 pędzę do apteki po wszystkie specyfiki

reklama
Pomocy, ktoś ogarnia te tarczycowe tematy? Mam takie wyniki
TSH 2,36
Im więcej czytam o konwersji tym bardziej się gubię.
Edit wychodzi mi 42% ft3 a 40% ft4 chyba, wg schematu liczenia z internetu. Ktoś wie czy to złe/bardzo złe/w miarę Ok? 😅
O Boże, właśnie odkryłam, że moje laboratorium podaje ft3 i ft4 w dwóch różnych jednostkach i moje przeliczanie ze wzorów to do niczego było. :o🤦‍♀️ Niestety z tymi wynikami nie pomogę, ale wpisałam sobie w google "kalkulator ft3 ft4" i idę je testować.

Rozumiem..🫂macie jakiś plan na nowy cykl? Podchodzicie od razu do stymulacji pod ivf czy robicie przerwę?
Nie damy rady czasowo ogarnąć teraz stymulacji pod ivf - mam zbyt intensywny miesiąc w firmie, żeby jeździć dwa razy w tygodniu do Krk. Najpewniej zrobimy delikatną stymulację i albo ponowne iui (ale i z tym może być problem, bo mój mąż ma teraz dużo wyjazdów i nie wiemy, czy da radę być w danym dniu w Krk) albo ja będę uprawiała turystykę prokreacyjną i jechała za nim tam, gdzie będzie, w czasie owulacji ;)

O Boże, właśnie odkryłam, że moje laboratorium podaje ft3 i ft4 w dwóch różnych jednostkach i moje przeliczanie ze wzorów to do niczego było. :o🤦‍♀️ Niestety z tymi wynikami nie pomogę, ale wpisałam sobie w google "kalkulator ft3 ft4" i idę je testować.
Zobacz sobie ten wzór - wydaje się sensowniejszy niż te kalkulatory bo nie musisz przeliczać swoich jednostek na inne, tylko liczyć procentowa wartość wyniku w stosunku do normy, przynajmniej tak mi się wydaje :) bo te kalkulatory online robią chyba to samo bo potrzebują wyniku + normy

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    3,3 MB · Wyświetleń: 47
Zobacz sobie ten wzór - wydaje się sensowniejszy niż te kalkulatory bo nie musisz przeliczać swoich jednostek na inne, tylko liczyć procentowa wartość wyniku w stosunku do normy, przynajmniej tak mi się wydaje :)
Tak, tak liczyłam i właśnie poleciałam sprawdzić, po czym odkryłam, że tam też są podstawiane wartości w różnych jednostkach. 😅

reklama
Jeśli czujesz że faktycznie Cię coś rozkłada to ja bym leciała do internisty albo na czat z prośbą o zwolnienie chociaż na dzisiaj i jutro, właśnie z powodu zabiegu 🙈
dziś musze być, bo musze ludziom kasę powyplacac i cały miesiąc zamknąć finansowo. Już na piątek wzięłam zwolnienie :/ ale jutro i pojutrze chyba rzeczywiście zostanę w domu.

Do góry