reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Raczej nic złego, ja miałam pierwszy przyrost prawie 400%, lekarz to widział i nic nie mówił. Dziś mam wizytę, więc mogę Ci dać znać co i jak. No i zapraszam do Nas na mamusie jeżeli łapiesz się jeszcze na listopad 🥰
Dziekuje. Tak wedlug oblixzen na ta chwile termin jest na 24.11.
Prosze daj znac po wizycie. Ja mam wizyte 03.04

Hej ☺️ Myślę,że @annn1 skierowała dwa logiczne pytania. Nie widzę w jej odpowiedzi żadnych negatywnych emocji.
Na tym forum dzielimy się również swoją wiedzą, pomagamy wzajemnie.
Podanie leku Ovitrelle łączy się z monitoringiem USG. Testy owulacyjne rzeczywiście mogą nie wykryć owulacji. Zależy jakiej są jakości i ile razy w okresie przewidywanej owulacji są robione. A ważne jest podanie leku w odpowiednim momencie. Ja mam tak przykładowo z lekiem Accofil. Choć początkowo lekarz również kazał mi go podawać według monitoringu testami owu. A później okazało się, że nie był podany w odpowiednim czasie i mógł blokować proces owulacji. Pewnie tylko o ten temat chciała podpytać annn1. Jeśli posiadasz wiedzę w zakresie podawania leków i wszelkie zasady, to super. Możesz również podzielić się swoim doświadczeniem :)

Również trzymam kciuki za Ciebie, dzięki 🤞☺️
Hej :) bardzo dziękuje za miłą odpowiedź i podzielenie się swoim doświadczeniem. Poczytam o Accofilu bo o tym jeszcze wiedzy nie posiadam 😊
Skupiłam się bardzo w moim wpisie na testach owu bo stosowałam je pierwszy raz. Wróciłam też do mierzenia temperatury po kilku latach - mierzenie nie pomogło poprzednio ale pozwoliło poznać bardziej swój organizm. Też jakiś świeży powiew po tylu latach samych usg 😅
Pęcherzyk 20mm i choć dr twierdzi ze do pęknięcia i można podać ovitrelle chciałam się przekonać czy zobaczę coś na teście owu i wykresie.
W drugiej fazie mam tez brać progesteron.

Jaka jest Twoja historia starań?😊

Hej 🙂 rozgość się, możesz powiedzieć na naszej ławeczce do końca miesiąca, a w wątku kwietniowym wpisać się na testowanie 😉
Co do wrogości śluzu, to niestety nic nie wiem, żaden lekarz niczego takiego nie wspominał. A jak u Was wyniki badań partnera?
Dziękuje 🙏🏼 Mam nadzieje, że to już ten magiczny cykl 😅 jak można się wpisać na testowanie?
Ja sobie wyszukuje co jeszcze może być nie tak co zostało przeoczone ewentualnie… oszaleć można przez tyle lat 🙈
Partner wszystko ok
Ewidentnie u mnie coś nie tak…
Zaczynam myśleć o In vitro na koniec roku ale cały czas liczę że moj cud się wydarzy

Mnie dziś obudziło kłucie podbrzusza, które trwa do teraz. Wiecie, "nigdy tak nie miałam" 😏 a tak serio, to gdyby nie to, że jest 13dpo, to pomyslałabym, że jakaś implantacja. No ale.. test biały i odstawiam dziś proga. @ przybędzie pojutrze
Przykro mi ❤️
Jak długo się starasz? Jaka jest Twoja historia?
Znam „nigdy tak nie miałam”… mam cykle że jestem pewna że to już! I oczywiście test negatyw i bum @.

Hej :) bardzo dziękuje za miłą odpowiedź i podzielenie się swoim doświadczeniem. Poczytam o Accofilu bo o tym jeszcze wiedzy nie posiadam 😊
Skupiłam się bardzo w moim wpisie na testach owu bo stosowałam je pierwszy raz. Wróciłam też do mierzenia temperatury po kilku latach - mierzenie nie pomogło poprzednio ale pozwoliło poznać bardziej swój organizm. Też jakiś świeży powiew po tylu latach samych usg 😅
Pęcherzyk 20mm i choć dr twierdzi ze do pęknięcia i można podać ovitrelle chciałam się przekonać czy zobaczę coś na teście owu i wykresie.
W drugiej fazie mam tez brać progesteron.

Jaka jest Twoja historia starań?😊
Ja Accofil biorę z uwagi na immunologię.
Moja historia troszkę inna, pięć poronień na różnych etapach. Jednak walczymy już trzy lata o pierwsze maleństwo 😇
Accofil to nie jedyny lek, który biorę. W przypadku ciąży zbiera się pokaźny worek tych specyfików🙈 Jednak wiadomo, cel uświęca środki!

reklama
Do góry