reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Dziewczyny mam bardzo głupie pytanie 🤣 Bo zazwyczaj brałam dopochwowo raz dziennie cyclogest. Teraz biorę luteinę z adamedu 2 razy dziennie. Ale nie to mnie dziwi. Jakby no konsystencja tych tabletek jest inna. Bo cyclogest to bardziej globulki szybko się rozpuszczają, a ta luteina to tak stricte tabletka jakby miała być łykana i nawet 5 razy sprawdzałam czy dopochwowe no i jak byk na opakowaniu, że dopochwowe. 😅 Strasznie one długo się rozpuszczają 😅I się zastanawiam czy czegoś w fabryce nie popierdzielili 😅 Czy któraś z Was jest w stanie mi potwierdzić że one faktycznie mają taką konsystencje ? 😅 Jak któraś wrażliwa na takie tematy to sorry 🤣

Dziewczyny mam bardzo głupie pytanie 🤣 Bo zazwyczaj brałam dopochwowo raz dziennie cyclogest. Teraz biorę luteinę z adamedu 2 razy dziennie. Ale nie to mnie dziwi. Jakby no konsystencja tych tabletek jest inna. Bo cyclogest to bardziej globulki szybko się rozpuszczają, a ta luteina to tak stricte tabletka jakby miała być łykana i nawet 5 razy sprawdzałam czy dopochwowe no i jak byk na opakowaniu, że dopochwowe. 😅 Strasznie one długo się rozpuszczają 😅I się zastanawiam czy czegoś w fabryce nie popierdzielili 😅 Czy któraś z Was jest w stanie mi potwierdzić że one faktycznie mają taką konsystencje ? 😅 Jak któraś wrażliwa na takie tematy to sorry 🤣
Luteina moze ci nawet wypaść jak sie nierozpusci. Ja zawsze bralam i lezalam 30min albo godzinę . Jak nie lezalam to potem wypływało takie cos bialego 🤦albo cala . I niestety musialam nosic wkładki

Taaak to był dla mnie dramat jak musiałam przyjmować. O 7 rano aplikowałam a o 14 potrafiło zacząć wypływać 🤦🤦 w dodatku skończyło się to u mnie pierwszą w życiu infekcją i powiedziałam, że nigdy więcej 😬

Taaak to był dla mnie dramat jak musiałam przyjmować. O 7 rano aplikowałam a o 14 potrafiło zacząć wypływać 🤦🤦 w dodatku skończyło się to u mnie pierwszą w życiu infekcją i powiedziałam, że nigdy więcej 😬
Wlaśnie ja przyjmuje 3 dzień i już wyczuwam że może się skończyć infekcją 😑

Spróbuj aplikować palcem, ja miałam wrażenie, że ten aplikator mnie podrażniał i mimo, że go myłam i wyparzałam to mam wrażenie, że to on się przyczynił do infekcji 😐
Napisałam do mojej lekarki i moge zamienić luteinę 200 mg dwa razy dziennie na Cyclogest 400 raz dziennie wieczorem. On już jest w takich globulkach więc powinno być ok 🙂

Ja tak raz dostałam probiotyk dopochwowy, w formie tabletek i po całej nocy potrafiło ledwo trochę sie rozpuścić 🙄

reklama
Spróbuj aplikować palcem, ja miałam wrażenie, że ten aplikator mnie podrażniał i mimo, że go myłam i wyparzałam to mam wrażenie, że to on się przyczynił do infekcji 😐
Mi ginekologa po otwarciu pudełka od razu kazała wywalić ten aplikator i aplikować luteinę wyłącznie palcem. Wiadomo przed aplikacja należy się podmyć i umyć dobrze ręce. Stosuje luteinę 7/8 miesiąc i nigdy nie miałam żadnej infekcji.

Do góry