reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
A mnie dzisiaj dopadły znowu wątpliwości. Tak myślę o tym wszystkim i skoro przez długi czas nie udało się zajść w ciążę naturalną i później pomimo stymulacji też nie. Następnie mam robione badanie drożności jajowodów, gdzie niby wychodzi, że jajowody sa drożne i po nim zachodzę w ciążę jajowodową to jednak jak dla mnie coś z jajowodem było nie tak. I teraz skoro niby mogę wrócić do starań po usunięciu ciazy pozamacicznej to jaką mam pewność, że z drugim jajowodem nie będzie podobnej historii. Przecież jakby był faktycznie taki drożny to bym zaszła w ciążę wczesniej.

Nie wiem, nie da się jakoś wprowadzić kamerki do środka i sprawdzić czy nie ma tam zrostu lub potencjalnie czegoś co by znowu zablokowało ciążę w jajowodzie a czego badanie drożności nie wylapuje? Czy to badanie drożności pianką jest na tyle pewne? Zastanawia mnie, że żaden lekarz mi czegoś takiego nie zaproponował.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Dziewczyny w marcu!
@fckathy hymn na marzec zrobil mi juz dzien!
Przypomniały mi się wszystkie imprezy, ludzie, których już nie ma moim życiu / niektórzy to nawet dobrze, że zniknęli/
no w ogóle studencki okres, pierwsza praca 😵‍💫😓.

Życzę wszystkim kresek.
A ja wpadam na rezerwę. Jestem w trakcie procedury no i nie wiem jak to będzie w tym cyklu. Bo jak nie będzie transferu to nie będę testować..
Dzis mam ostatnia wizyte. W poniedziałek punkcja, ale czy będzie transfer to pewnie tak, bo tak lekarz chce. Ja nie, bo chciałam zrobić badania genetyczne. Generalnie wkurzam się i trochę tym wszystkim stresuję.
No i w ogóle źle się czuję, jestem już na koksie 15 dzień, mam nadzieję że nie eksploduje do poniedziałku.
Trzymajcie kciuki aby wszystki jajka które rosną nadawały się.
Powodzenia, kciuki zaciśnięte ✊🏻🤞🏻🥰

Przypomniały mi się wszystkie imprezy, ludzie, których już nie ma moim życiu / niektórzy to nawet dobrze, że zniknęli/

Życzę wszystkim kresek.
A ja wpadam na rezerwę. Jestem w trakcie procedury no i nie wiem jak to będzie w tym cyklu. Bo jak nie będzie transferu to nie będę testować..
Dzis mam ostatnia wizyte. W poniedziałek punkcja, ale czy będzie transfer to pewnie tak, bo tak lekarz chce. Ja nie, bo chciałam zrobić badania genetyczne. Generalnie wkurzam się i trochę tym wszystkim stresuję.
No i w ogóle źle się czuję, jestem już na koksie 15 dzień, mam nadzieję że nie eksploduje do poniedziałku.
Trzymam mocno ✊✊😘

Życzę wszystkim kresek.
Trzymam kciuki!🤞🏻w końcu musi być dobrze, oby to był ten czas 😊

A mnie dzisiaj dopadły znowu wątpliwości. Tak myślę o tym wszystkim i skoro przez długi czas nie udało się zajść w ciążę naturalną i później pomimo stymulacji też nie. Następnie mam robione badanie drożności jajowodów, gdzie niby wychodzi, że jajowody sa drożne i po nim zachodzę w ciążę jajowodową to jednak jak dla mnie coś z jajowodem było nie tak. I teraz skoro niby mogę wrócić do starań po usunięciu ciazy pozamacicznej to jaką mam pewność, że z drugim jajowodem nie będzie podobnej historii. Przecież jakby był faktycznie taki drożny to bym zaszła w ciążę wczesniej.

Nie wiem, nie da się jakoś wprowadzić kamerki do środka i sprawdzić czy nie ma tam zrostu lub potencjalnie czegoś co by znowu zablokowało ciążę w jajowodzie a czego badanie drożności nie wylapuje? Czy to badanie drożności pianką jest na tyle pewne? Zastanawia mnie, że żaden lekarz mi czegoś takiego nie zaproponował.

Przepraszam, że się wypowiem ale nie zgadzam się, że było z tym jajowodem coś nie tak.
Zaszłam w dwie prawidłowe ciążę nie wiem z którego jajnika. Według moich obserwacji z monitoringu albo nigdy albo teraz mój prawy jajnik nie działa bo jeszcze nie trafiłam abym miała tam pęcherzyk dominujący. Lekko ponad 2 lata temu zaszłam w ciążę pozamaciczna w lewym jajowodzie. Usunięto ją farmakologicznie bo szybko wiedziałam, że to CP więc jajowód, jajnik został zachowany.
Po tych 2 latach urodziłam syna z potwierdzonej owulacji... z lewej strony. Także CP mu nie zaszkodziła.

Sobota duzo pracy ciasta na urodziny tort a tu taki owulaczek🤣

Załączniki

• IMG20240302111403.jpg
    IMG20240302111403.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 104
reklama
Do góry