reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

reklama
Matko ale jaja... Mój mózg chyba przestaje pracować 😅

Chciałam się zapisać do psychiatry w LX, bo czuję że moja sytuacja zaczyna mnie przerastać (chodzi o dom i pracę). Wizyta fajna bo już niedługo, na początku kwietnia. Ale cosik się nie zgadza - w pakiecie mam napisane że 3 wizyty mam darmowe a wyświetla mi że muszę zapłacić przeszło 300 złotych. Zadzwoniłam na infolinię, okazało się że pracodawca zaklepał nam pakiet tylko do końca marca. Wkurzona i zrezygnowana uruchomiłam zwoje co się dzieje.

No tak, mój mąż przecież od 1 kwietnia zmienia pracę. Badum tsss 🤭🤭
to może jednak się uda jeszcze przepisać na marzec

a jaki to hematolog? Dasz namiar? Ja już byłam u dwóch luxmedowskich hematologów z dokładnie tymi mutacjami i to, co usłyszałam:

1. To jest sprawa ginekologiczna, ja się tym nie zajmuje.
2. Te mutacje zostały obalone przez towarzystwo hematologów i nie maja żadnego znaczenia. Ale proszę zrobić homocysteina.

ale to może być jakakolwiek wizyta? Nawet taka, która mogłabym zrealizować w LX? Jaka jest kolejność działań Twoich?
Mi generalnie też powiedziała hematolog, że nie może jednoznacznie stwierdzić trombofilii bo moje wyniki są "tylko z nią kojarzone". Ale te wszystkie leki kazała włączyć, ze względu na to że cytuję "nie ma żadnych jednoznacznych badań stwierdzających to, że heparyna pomaga, natomiast jest tyle kobiet które szczęśliwie donosiły ciąże po poronieniach na tym zestawie że bezwzględnie należy go zastosować" 🤷‍♀️

To była P. Mariola Podzińska, bodajże z Łodzi

to może jednak się uda jeszcze przepisać na marzec
Pójdę choćby prywatnie, od dwóch miesięcy polowałam na wizytę i dopiero teraz się udało ;) A w nowej pracy może też będzie to w pakiecie

a jaki to hematolog? Dasz namiar? Ja już byłam u dwóch luxmedowskich hematologów z dokładnie tymi mutacjami i to, co usłyszałam:

1. To jest sprawa ginekologiczna, ja się tym nie zajmuje.
2. Te mutacje zostały obalone przez towarzystwo hematologów i nie maja żadnego znaczenia. Ale proszę zrobić homocysteina.

ale to może być jakakolwiek wizyta? Nawet taka, która mogłabym zrealizować w LX? Jaka jest kolejność działań Twoich?
O ja mam coś takiego - refundacja wynikająca z umowy. Mogę iść do jakiegokolwiek lekarza, nawet jeśli jest dostępny w luxmedzie.

Załączniki

• IMG_5728.jpeg
    IMG_5728.jpeg
    64,8 KB · Wyświetleń: 63
  • IMG_5727.jpeg
    IMG_5727.jpeg
    64,4 KB · Wyświetleń: 63
Ja bym zrobiła stymulację w takiej sytuacji 😊 nowy gin, nowa metoda i jeszcze nasienie poprawione, za co trzymam kciuki 🤞
Dzięki 😊 wcześniej nie miałam stymulacji to sama jestem ciekawa jak organizm zareaguje. No i może faktycznie uda się wyniki tych wymazów sprawnie dostać to wtedy w ogóle będzie super 😊

O kurde, ale super! Muszę sprawdzić czy będę to miała w pakiecie od kwietnia
z drugiej strony u mnie w mieście ciężko z terminami do lekarzy, wcześniej w firmie mieli chyba ubezpieczenie allianz i było dużo lepsze. To się potem wszyscy burzyli i po jakimś czasie dodali właśnie tą swobodę leczenia 😃

z drugiej strony u mnie w mieście ciężko z terminami do lekarzy, wcześniej w firmie mieli chyba ubezpieczenie allianz i było dużo lepsze. To się potem wszyscy burzyli i po jakimś czasie dodali właśnie tą swobodę leczenia 😃
Miałam allianz w poprzedniej pracy i muszę przyznać, że gorszego pakietu/dostępności lekarzy i umawiania się na cokolwiek w życiu nie widziałam 😂😂 Ale wiadomo, to wszystko zależy od tego jaki pakiet firma wynegocjuje ;) Jak górze nie zależy to będzie g... a nie pakiet.

Pamiętam jak raz się umawiałam na badania medycyny pracy u nich - to musiałam czekać aż mi Pani poumawia wszystko i wtedy oddzwaniała z datą, godziną i miejscem badania. Nie miałam w ogóle możliwości wyboru/zmiany czegokolwiek 😅😅

reklama
Do góry