reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Ja właśnie też mam pakiet przez narzeczonego i teraz gonię go, aby zadzwonił do osoby odpowiedzialnej i się dowiedział czy to mamy. Za wizytę lutową w klinice płaciłam 740zł, a mam czas 30dni na zgłoszenie do refundacji, czyli dziś i jutro. 😆 Jakby się udało, to byłabym bardzo pozytywnie zaskoczona, biorąc pod uwagę fakt, że mam jeszcze faktury na kolejne 700zł za marzec. 🙈

reklama
@Kitsune wydaje mi się że jest możliwe że w 16 dc była owulacja.
Byłam na monitoringach i specjalnie sprawdzałam owulaki jak się pokrywają, jak zaczynał test blednąć po takim mocnym wybarwieniu to była okolica pęknięcia pęcherzyka. Więc myślę że to
Całkiem możliwe, a objawy owulacji miałam jeszcze w dniu w którym pęcherzyka już nie było na moni. Mało tego, raz miałam cykl że był peak, zbladł i znowu zaczęło rosnąć o to dopiero za drugim razem była owulacja;)

@Kitsune wydaje mi się że jest możliwe że w 16 dc była owulacja.
Byłam na monitoringach i specjalnie sprawdzałam owulaki jak się pokrywają, jak zaczynał test blednąć po takim mocnym wybarwieniu to była okolica pęknięcia pęcherzyka. Więc myślę że to
Całkiem możliwe, a objawy owulacji miałam jeszcze w dniu w którym pęcherzyka już nie było na moni. Mało tego, raz miałam cykl że był peak, zbladł i znowu zaczęło rosnąć o to dopiero za drugim razem była owulacja;)
Dziękuję! Takiej iskierki nadziei potrzebowałam... 🥹🥹 Jesteście naprawdę skarbnicą wiedzy. Te wszystkie obserwacje i analizy naprawdę są potrzebne. Zwłaszcza, że poprzedni cykl wyglądał zupełnie inaczej. Właściwie nigdy tak długo nie miałam tak wysokich wyników. Porównanie dwóch ostatnich cykli

Załączniki

• Zdjęcie WhatsApp 2024-03-21 o 09.23.14_2a0d5270.jpg
    Zdjęcie WhatsApp 2024-03-21 o 09.23.14_2a0d5270.jpg
    137,3 KB · Wyświetleń: 66
  • Zdjęcie WhatsApp 2024-03-21 o 08.42.30_4acc5028.jpg
    Zdjęcie WhatsApp 2024-03-21 o 08.42.30_4acc5028.jpg
    142,2 KB · Wyświetleń: 67
ja mucha w luxmedzie zawsze miałam po maks 4 dniach. Polecam również dzwonić do diagnostyki i się dowiadywać, czy już zrobione i poprosić o numer zlecenia.
Kurde ja na głupią biocenoze dłużej czekałam 🙈 dobra, będę najwyżej wydzwaniać i truć im tyłek. Jeszcze żeby to wykonać to niby trzeba się do położnej umówić a u mnie standardowo brak terminów, najszybciej na 2 kwietnia 😏 umówiłam się do pierwszego lepszego gina na dziś, mam nadzieję że pobierze mi te wymazy

Czy któraś wie czy przyjmowanie luteiny przez 4 miesiące tak trochę „w ciemno” (16-25 dc) może zaburzyć cykle, albo coś w organizmie? :) jak dostałam to z informacja, ze to tylko może pomoc nie zaszkodzi, ze wzocni fazę lutealna…a teraz nowy lekarz mówi ze już jak biorę ten cykl to dobrać ale ona tak nie stosuje, ewidentnie nie chciała mnie już więcej stresować niż poprzedni mnie nastresowali i wchodzić w temat. Nie dopytałam się czy ta „kuracja” mogła negatywnie się odbić, miałam wrażenie ze ta lutka to takie lajtowy lek jednak 🙈
Jakie są wasze opinie? Mogłam coś sobie dodatkowo napsuć? :/
Ulotka tez same peony ze pomaga sie zagnieździć, ze przy cyklach bez owu.

O matko dziewczyny, ja też mam coś takiego w Medicoverze jak zwrot za usługi poza Medicoverem! A przeczytałam całe warunki świadczenia usług i nie było tam słowa, zaś na stronie internetowej po zalogowaniu mam taką opcję! :o Teraz będę musiała rozkminić, co im wystarczy. Bo przecież nikt nie wystawi mi faktury na osobę fizyczną (jest coś takiego?) jak kwota nie przekracza jakiejś wartości. Orientuje się, że wpisują NIP na paragonie, ale ja przecież jako ja nie mam NIPu...
Do faktury imiennej nie trzeba mieć NIPu, lekarz wystawi ją na Twoje dane.

Czy któraś wie czy przyjmowanie luteiny przez 4 miesiące tak trochę „w ciemno” (16-25 dc) może zaburzyć cykle, albo coś w organizmie? :) jak dostałam to z informacja, ze to tylko może pomoc nie zaszkodzi, ze wzocni fazę lutealna…a teraz nowy lekarz mówi ze już jak biorę ten cykl to dobrać ale ona tak nie stosuje, ewidentnie nie chciała mnie już więcej stresować niż poprzedni mnie nastresowali i wchodzić w temat. Nie dopytałam się czy ta „kuracja” mogła negatywnie się odbić, miałam wrażenie ze ta lutka to takie lajtowy lek jednak 🙈
Jakie są wasze opinie? Mogłam coś sobie dodatkowo napsuć? :/
Ulotka tez same peony ze pomaga sie zagnieździć, ze przy cyklach bez owu.
a robiłaś monitoring owulacji? Bo jeśli wypadałyby później niż 16dc, to mogłaś sobie ją wtedy blokować

reklama
a robiłaś monitoring owulacji? Bo jeśli wypadałyby później niż 16dc, to mogłaś sobie ją wtedy blokować
Robiłam, brałam po owu/po peaku lh (w cyklu w którym jednak do owu nie doszło bo nie widać ciałka żółtego) :)
Jeśli tylko blokowanie owu No to było minęło, ale oczywiście teraz martwię się na zapas czy może mieć to wpływ na gospodarkę hormonalna na kolejne cykle

Do góry