reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Dziewczyny, pytanie mam do Was, zwłaszcza do tych, co biorą acard (lub coś) w związku z mutacjami i trombofilią. Czy jak konsultowałyście z hematologiem wynik badań genetycznych, to on zlecał jeszcze jakieś badania z krwi? Czy na podstawie samych mutacji decydował o włączeniu/lub nie jakiś dodatkowych leków?
Ja mam dokładnie takie zalecenia od hematologa. Te badania zleciła jako "proponowane/zalecane", jeszcze ich nie robiłam. Mimo tego jak widać Acard i heparynę zaleciła od razu, bez wyników reszty.

Mam MTFHR hetero i Pai-1 homo

1711008298134.png

reklama
O matko dziewczyny, ja też mam coś takiego w Medicoverze jak zwrot za usługi poza Medicoverem! A przeczytałam całe warunki świadczenia usług i nie było tam słowa, zaś na stronie internetowej po zalogowaniu mam taką opcję! :o Teraz będę musiała rozkminić, co im wystarczy. Bo przecież nikt nie wystawi mi faktury na osobę fizyczną (jest coś takiego?) jak kwota nie przekracza jakiejś wartości. Orientuje się, że wpisują NIP na paragonie, ale ja przecież jako ja nie mam NIPu...

Ja mam dokładnie takie zalecenia od hematologa. Te badania zleciła jako "proponowane/zalecane", jeszcze ich nie robiłam. Mimo tego jak widać Acard i heparynę zaleciła od razu, bez wyników reszty.

Mam MTFHR hetero i Pai-1 homo

Zobacz załącznik 1620929
Dzięki. <3 To mi trochę rozjaśnia i wiem, żeby swoje wyniki z homocysteiną już zabrać na pierwsza konsultację. I zobaczymy jak z resztą.

pod opcją „więcej” jest „zwrot kosztów leczenia” tam możesz wybrać rodzaj usługi. Wszystko zależy od pakietu, my w firmie mamy swobodę leczenia. Tylko trzeba brać faktury u lekarza i niestety jeśli wypisze lekarz fakturę np na monitoring to już refundacji nie będzie, przynajmniej w moim pakiecie ;) no i jest limit kwotowy na kwartał jaki mogą zwrócić
Coś takiego mam. Czyli musiałabym zajrzeć w umowę z LX i tam będzie napisane za co zwracają? Jestem podpięta pod męża u niego w pracy

1711008579118.png

Ja mam mutacje genu MTHFR A1298C i immuno kazał brać kwas foliowy metylowany, powiedziałam że biore tenfertilOna i stwierdził że jest ok. Teraz czytam że 4tabletki (tyle biore dziennie) )tenferilOna zawierają- kwas foliowy 400 µg (200%)*. Myślicie że powinnam dodatkowo brać jeszcze sam kwas foliowy metylowany? 🤔

pod opcją „więcej” jest „zwrot kosztów leczenia” tam możesz wybrać rodzaj usługi. Wszystko zależy od pakietu, my w firmie mamy swobodę leczenia. Tylko trzeba brać faktury u lekarza i niestety jeśli wypisze lekarz fakturę np na monitoring to już refundacji nie będzie, przynajmniej w moim pakiecie ;) no i jest limit kwotowy na kwartał jaki mogą zwrócić
I tą fakturę bierzesz imienna na siebie czy na Luxmed ?

Ja mam mutacje genu MTHFR A1298C i immuno kazał brać kwas foliowy metylowany, powiedziałam że biore tenfertilOna i stwierdził że jest ok. Teraz czytam że 4tabletki (tyle biore dziennie) )tenferilOna zawierają- kwas foliowy 400 µg (200%)*. Myślicie że powinnam dodatkowo brać jeszcze sam kwas foliowy metylowany? 🤔
Ja biorę Puerię Uno. Ona ma 400mg zwykłego kwasu i 400mg metylowanego. Do tego wedle zaleceń hematologa biorę Profolium - on ma 400mg metylowanego. Więc w sumie łykam 400 zwykłego i 800 metylowanego ;)

O matko dziewczyny, ja też mam coś takiego w Medicoverze jak zwrot za usługi poza Medicoverem! A przeczytałam całe warunki świadczenia usług i nie było tam słowa, zaś na stronie internetowej po zalogowaniu mam taką opcję! :o Teraz będę musiała rozkminić, co im wystarczy. Bo przecież nikt nie wystawi mi faktury na osobę fizyczną (jest coś takiego?) jak kwota nie przekracza jakiejś wartości. Orientuje się, że wpisują NIP na paragonie, ale ja przecież jako ja nie mam NIPu...
Bierzesz fakturę imienną na siebie :)

reklama
Do góry