Cześć w niedzielę
Wczoraj byłam na wizycie u mojego prowadzącego lekarza i niestety nie będzie podwójnej owulacji, pęcherzyk dominujący na lewym jajniku się zatrzymał na rozmiarze sprzed 2 dni , a na prawym ładnie urósł do 21 mm na 18mm, wczoraj całkiem wieczorem podałam sobie Ovitrelle. Owulacja dziś będzie/max jutro , więc zaczęliśmy naintensywniejszy okres starań poczynając od dzisiejszego porannego seksu
Skonsultowałam z nim swoje wyniki mutacji na trombofilię ( bo wcześniej nie miałam możliwości) i bez mrugnięcie oka dał zalecenie na heparynę od owulacji, wypisał receptę na nią (pod nazwą Enoxaparin). Mam zapas heparyny na kilka miesięcy bo zostało mi jeszcze 2 pudełka Clexane. Zalecił metylowane witaminy.
Co do endometrium 12.6 mm, jego zdaniem wizualnie wyglądało wczoraj dobrze, może nie było ono idealnie jednorodne, ale on nie upatrywałby jakiś wielkich defektów. Mimo wszystko jeszcze 2 kolejne cykle przewidziałby na stymulację gonadotropinami+heparyna i monitoring, jak nie pyknie- w kolejnym kroku będzie histeroskopia (sam wykonuje) mówił, że nawet jeśli nic w niej nie wyjdzie złego to sam fakt jej przeprowadzenia może pobudzić receptywność endometrium , będzie ono bardziej "skore"do przyjęcia zarodka, a efekt utrzymuje się nawet do 6 miesięcy.
@fckathy w tym miesiacu będzie mi dane 2gi raz testować, zatem proszę o wpisanie na 30 marca
Ale mi wyszedł długi post, przepraszam