reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Głównie ciągnięcie jajników i delikatne bóle/skurcze podbrzusza. No i inny niż zwykle w tym okresie śluz. Żółtawy, ciągnący i jest go sporo

W ogóle termin wypadałby mi na 1 grudnia... Więc trochę sobie poczekam aż ktoś założy grudniowe mamuśki 🤣🤣
Pewna jesteś, że 1 grudnia ? 🤔 Mi by wypadał 30 listopada, a dopiero w piątek mam termin okresu 😂

reklama
@amusedxxx ja miałam prawie dwa tygodnie temu histeroskopie diagnostyczną na NFZ i pobrali mi biopsję na cd138. Miałam w znieczuleniu miejscowym (zastrzyk w szyjkę, ketonal dożylnie i gaz do buzi jak przy porodzie). Lepiej zrobić od razu histeroskopie z biopsja a nie samą biopsję. Ja miałam kilka dni przed kwalifikację gdzie musiałam przynieść wymagane wyniki badań i zrobili mi jakieś dodatkowe badania z krwi, a potem w dniu zabiegu byłam na czczo na 7:30, dużo czekania, sam zabieg max 20 minut, więc o 10 bylam już po. Przez godzinkę leżałam na obserwacji i po 11 byłam w domu. L4 tylko na dzień zabiegu.

Przepraszam że się wtrącę, ale ja np. zastrzyk z heparyny robię o 15, dwa razy była wpadka z tym i o 18 miałam zastrzyk, pytałam o to lekarza (co prawda nie prowadzącego więc nie jest moim guru ginekologii) to mówił, że najważniejsze to wziąć dawkę, jeśli biorę o 15 to nie stanowi to problemu.
Dlaczego więc rano jest najlepiej? Powiedzcie proszę to najwyżej zmienię porę 🥰🤪
Chodzi o nie łączenie dwóch preparatów ze sobą. Acard musi być na noc więc heparyna zostaje na rano/po południu. (Oczywiście są wyjątki od reguły jak np. Zastrzyk z heparyny 2x dziennie).
Dodatkowo należy pilnować godziny przyjęcia gdyż heparyna działa 24h. Moja ginekolog mnie uczulała na to. Przesunięcia 10/20 minut okay, Ale nie powinny być zastrzyki raz o 8 a raz o 15.
Dodatkowo nie powinno się łączyć leków gdyż: przy niskiej masie wagowej możliwe są krwawienia z dziąseł, z nosa.
To ja też tylko wtrącenie :)
ale niedługo mogę tu wrócić.
Mam nadzieję, że wielu z Was już tu nie będzie :)
Niezmiennie trzymam kciuki za Was wszystkie!

Cześć w niedzielę🙂

Wczoraj byłam na wizycie u mojego prowadzącego lekarza i niestety nie będzie podwójnej owulacji, pęcherzyk dominujący na lewym jajniku się zatrzymał na rozmiarze sprzed 2 dni , a na prawym ładnie urósł do 21 mm na 18mm, wczoraj całkiem wieczorem podałam sobie Ovitrelle. Owulacja dziś będzie/max jutro , więc zaczęliśmy naintensywniejszy okres starań poczynając od dzisiejszego porannego seksu😁

Skonsultowałam z nim swoje wyniki mutacji na trombofilię ( bo wcześniej nie miałam możliwości) i bez mrugnięcie oka dał zalecenie na heparynę od owulacji, wypisał receptę na nią (pod nazwą Enoxaparin). Mam zapas heparyny na kilka miesięcy bo zostało mi jeszcze 2 pudełka Clexane. Zalecił metylowane witaminy.

Co do endometrium 12.6 mm, jego zdaniem wizualnie wyglądało wczoraj dobrze, może nie było ono idealnie jednorodne, ale on nie upatrywałby jakiś wielkich defektów. Mimo wszystko jeszcze 2 kolejne cykle przewidziałby na stymulację gonadotropinami+heparyna i monitoring, jak nie pyknie- w kolejnym kroku będzie histeroskopia (sam wykonuje) mówił, że nawet jeśli nic w niej nie wyjdzie złego to sam fakt jej przeprowadzenia może pobudzić receptywność endometrium , będzie ono bardziej "skore"do przyjęcia zarodka, a efekt utrzymuje się nawet do 6 miesięcy.

@fckathy w tym miesiacu będzie mi dane 2gi raz testować, zatem proszę o wpisanie na 30 marca😉

Ale mi wyszedł długi post, przepraszam 😅
Dobre wieści! Jest plan, jest nadzieja 🥰

nie, ja powiem szczerze, ze jak dziewczyny zazwyczaj wrzucają testy i wszyscy piszą, ze widać krechę to ja nic nie widzę większość razy. I nie chce dlatego sobie takiej bani rollercoasterowej wrzucać, w której jest biało, ale sobie mysle, ze jednak jest wcześnie na krechę. Wole zatestowac w momencie, kiedy już jakaś krecha być powinna i jak jest biało to przynajmniej wiem, ze raczej już jej nie będzie.
To prawda, zdrowsze podejście. Ja wyszczałam w sumie 18 testów 🤔 przez hmmm...."wydaje mi się" jakby ten kolejny miał coś zmienić 😂 hitem jest to, że dopiero w momencie jak jest realny sens je robić, wtedy potrafię zrobić jeden dziennie albo dzień sobie odpuścić 😂 szczęście, że nie sikam na testy przed owulacją 🤔 .... A nie...sikam 😂 co ja zrobię jak w ciążę zajdę 🤔🤔🤔 na co tu sikać

reklama
@amusedxxx ja miałam prawie dwa tygodnie temu histeroskopie diagnostyczną na NFZ i pobrali mi biopsję na cd138. Miałam w znieczuleniu miejscowym (zastrzyk w szyjkę, ketonal dożylnie i gaz do buzi jak przy porodzie). Lepiej zrobić od razu histeroskopie z biopsja a nie samą biopsję. Ja miałam kilka dni przed kwalifikację gdzie musiałam przynieść wymagane wyniki badań i zrobili mi jakieś dodatkowe badania z krwi, a potem w dniu zabiegu byłam na czczo na 7:30, dużo czekania, sam zabieg max 20 minut, więc o 10 bylam już po. Przez godzinkę leżałam na obserwacji i po 11 byłam w domu. L4 tylko na dzień zabiegu.
Dzięki 😊 kochane jesteście, że tak dzielicie się swoimi doświadczeniami i tu i w wiadomościach prywatnych 🥹 w pierwszej chwili jak mi pielęgniarka powiedziała, że trzymają trzy dni to już się zmartwiłam, że znowu będę musiała z pracy zniknąć. Ale kurczę co mam się przejmować, praca to tylko praca, w życiu sa inne priorytety ☺️

Do góry