anyżowa
Fanka BB :)
JedzieszA ja mam tak odczuwalną owulację,że ja pitolę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
JedzieszA ja mam tak odczuwalną owulację,że ja pitolę
WtfNo to mi jeszcze babka na USG patrzy na jajnik i mówi „o tutaj lekkie PCOS” ja zonk, drugi lekarz patrzy i mówi, że wcale nie, że za mało pęcherzyków na pcos i żeby mnie nie straszyła
i tak, mi też zawsze wszyscy mówili że wszystko super, że endometrium piękneEhhh, szkoda że w Twoim przypadku nie łączą tych zabiegów miałabyś 2 pieczenie na 1 ogniu.
Właśnie mi nigdy nic takiego nikt przy USG nie mówił takich sensacji, dlatego byłam bardzo zdziwiona, bo na ogół zawsze za endometrium byłam w pierwszej kolejności chwalona... także nie wiem..
NAC chyba stymulująco na owulację może działać z tego co pamiętam brałam chyba z trzy miesiące ze swansona tak żeby dawka pasowała do miovelli nac. Bodajże przez 5 dni od 3dc. W sumie może zamówię sobie na następny cykl teżDziewczyny, podbijam pytanie, bo przymierzam się do zamówienia paru supli i zastanawiam się czy w ogóle ma sens i warto inwestować w ten NAC a wolałabym wszystkie sobie ogarnąć w jednej przesyłce.
U mnie też zawsze endometrium piękne, cud, miód i orzeszki. I po dziesiątkach usg, dopiero teraz moja obecna lekarka zauważyła na usg niepokojącą zmianę, która na histeroskopi potwierdziło się że jest ogniskiem adenomiozy. Więc na 90% mam też pewnie zapalenie rozległe endometrium. Polecam zrobic histero z biopsją!i tak, mi też zawsze wszyscy mówili że wszystko super, że endometrium piękne
No taki będzie następny krok, tylko nie wiem czy bawić się na NFZ czy już może prywatnie iść wolałabym uniknąć pobytu w szpitalu kolejnegoU mnie też zawsze endometrium piękne, cud, miód i orzeszki. I po dziesiątkach usg, dopiero teraz moja obecna lekarka zauważyła na usg niepokojącą zmianę, która na histeroskopi potwierdziło się że jest ogniskiem adenomiozy. Więc na 90% mam też pewnie zapalenie rozległe endometrium. Polecam zrobic histero z biopsją!
też się bałam cewnikowania, jednak nie było źle, ból był na spokojnie znośny, lekki dyskomfort przez dosłownie 5 sekund, z wyciągnięciem to samo, zapytałam tylko - to juzzzz????dzięki za relacje tak juz po badaniach, po konsultacji z ginekologiem, przed chwilą anastezjolog też. Wenflon mam założony już od rana i się tak z nim bujam jedyne czego się boję to cewnikowania, a tak to jakoś taki spokój czuje. A powiedz mi, plamiłaś albo krwawiłaś po zabiegu?
No to może teraz nasza kolej ...a puzzle zaczynają się układać powoli ze wszystkim? Xdi tak, mi też zawsze wszyscy mówili że wszystko super, że endometrium piękne
Przez to że już nic nie jem a mam pić dużo wody to wiecznie latam do łazienki więc może w sumie ten cewnik będzie miłą odmianąteż się bałam cewnikowania, jednak nie było źle, ból był na spokojnie znośny, lekki dyskomfort przez dosłownie 5 sekund, z wyciągnięciem to samo, zapytałam tylko - to juzzzz????
Nie słuchaj innych co do pierwszego moczu po, bo każdy inaczej, moja mama mówiła że ją bolało, koleżanka ze nie mogła utrzymać pierwszego moczu, a mnie nie bolało nic poszłam zrobiłam siku jak gdyby nigdy nic.
Tak, miałam krwawienie ale nie wielkie, jak rozkręcająca się miesiączka, wkładki wystarczyły
Jakie są dalsze kroki w takim przypadku?U mnie też zawsze endometrium piękne, cud, miód i orzeszki. I po dziesiątkach usg, dopiero teraz moja obecna lekarka zauważyła na usg niepokojącą zmianę, która na histeroskopi potwierdziło się że jest ogniskiem adenomiozy. Więc na 90% mam też pewnie zapalenie rozległe endometrium. Polecam zrobic histero z biopsją!