reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Jest jeszcze czas 🤞🏻 ale żeby to mąż dojrzał cienia, a Ty nie to już next level 😅
Wiesz co, to chyba dlatego że on spojrzał wcześniej niż ja. Ja czekałam ustawowe 4 minuty a on zerknął ze 2 wcześniej i widział. Potem jak ja spojrzałam to też przez chwilę widziałam baaaardzo delikatny róż, stwierdziłam że to niemożliwe więc nawet nie zrobiłam zdjęcia a po czasie to już zupełna biel więc uznałam że musiało nam się wydawać.

reklama
Mój mąż :) nie jest idealnie, ale jest o mega lepiej jak było. Najgorzej było z ruchem (postepowy był 8%, teraz 50%). Na ten moment ma parametry, które wedlug lekarza pozwalają na naturalną ciążę. Jeszcze to nie nastapilo, bo ja mam swoje problemy, ale licze ze tak sie stanie. Leczenie nie było proste, bo mąż jest cukrzykiem. Pomogła zmiana lekow na cukrzycę, zmiana odżywiania, która od razu poprawiła cholesterol, więcej ruchu, dużo czarnuszki, orzechy brazylijskie (podobno działają na morfologie mąż poprawił z 1 na 3%), do tego oczywiście suplementy. Bierze ich sporo, sama mu codziennie dozuje, ale nie marudzi, tylko grzecznie je. Wszystkie osobno, nie bierze żadnego suplementu, które zbiera wszystko w jednym. Podstawa to wit C, D, E, kwas foliowy, l-karnityna, Acetyl L-karnityny, koenzym q10, cynk, magnez, teraz dołożyliśmy od 3 miesięcy reseweratrol. Proces poprawy trwa od czerwca 2023. Pierwsze większe efekty zostały zauważone w grudniu 2023, czyli po pół roku :)
dziękuję za Twój post🥹❤️

To dobrze, że nie czujesz jakiejś wielkiej różnicy :D a same zastrzyki? Przyzwyczaiłaś się? 😅

Ja jutro jadę do szpitala, a sam zabieg w piątek, @fckathy zle Ci podałam datę to możesz w wolnej chwili zmienić na 15.03 🙈 a stresu o dziwo nie ma. Przepracowałam sobie to w głowie i stwierdziłam że po pierwsze będę w szpitalu pod opieką lekarzy, dla których to codzienność więc cokolwiek by się miało dziać to mi pomogą. A po drugie, nawet jakby miał wyjść jakikolwiek najgorszy scenariusz, niedrożne jajowody, cokolwiek to przynajmniej będziemy wiedzieli na czym stoimy i będzie wiadomo czy jest sens działać dalej czy pozostaje ivf ☺️
dokładnie, bardzo dobre nastawienie! Nie ma się czym stresować - jesteś o krok od solidnej diagnozy.

Dziewczyny, a tak pytanie z innej beczki. Moja przyjaciółka zaczęła diagnostykę niepłodności. Pierwsze badania i leki już za nią. No i właśnie tu jest problem. Brała leki przez 3 miesiące, wczoraj zrobiła badania kontrolne i prolaktyna jej spadła, jest poniżej normy a testosteron bardzo mocno poszedł w górę. Co to może znaczyć? Wydaje mi się, że może mieć PCOS, ma bardzo nieregularne cykle więc mniej więcej by się zgadzało
to chyba najlepiej jakby AMH zrobiła? A jak jest z Warszawy to się niech zapisze na Karową, tam mają oddział endokrynologiczny to ją przebadają wzdłuż i wszerz. Jakby się zdecydowała to chętnie podpowiem jak to ogarnąć.

to chyba najlepiej jakby AMH zrobiła? A jak jest z Warszawy to się niech zapisze na Karową, tam mają oddział endokrynologiczny to ją przebadają wzdłuż i wszerz. Jakby się zdecydowała to chętnie podpowiem jak to ogarnąć.
Nieee, niestety jest z mojego miasta rodzinnego, bardzo małego, a tam nie ma takich bajerów.
Zaraz sprawdzę bo być może już robiła poprzednim razem

Nie robiła. Prolaktyna jest spadła z 23,38 na 4,03 a testosteron wzrósł z 64,68 na 95,29 mimo brania leków :/

Dzień dobry w środę.. U mnie jakiś spadek nastroju 😞 Naczytałam się wczoraj o hiperce po punkcji i jestem przerażona bo znając moje szczęście to będą ją miała, a wtedy już nie transfer w maju tylko ch@j wie kiedy.. i dziwne rzeczy mi się śniły, wszystko mnie boli, nie mam energii i najchętniej rzuciłabym te wszystkie suple i dała odpocząć głowie 🫤

@K1991 Jak tam? Krew spuszczona? Czekamy na wynik! 🤞🤞

Nieee, niestety jest z mojego miasta rodzinnego, bardzo małego, a tam nie ma takich bajerów.
Zaraz sprawdzę bo być może już robiła poprzednim razem

Nie robiła. Prolaktyna jest spadła z 23,38 na 4,03 a testosteron wzrósł z 64,68 na 95,29 mimo brania leków :/
ja lekarzem nie jestem ani na pcos się jakoś specjalnie nie znam, ale to co wiem, to że często już w samym amh widać jakąś nieprawidłowość. Poza tym, z mojego punktu widzenia to jest badanie numer jeden jakie się powinno przy diagnostyce niepłodności robić, żeby wiedzieć mniej więcej, w jakim trybie działać plus żeby mieć porównanie do kolejnych badań. No i najlepiej jakby sobie jakiegoś sensownego lekarza znalazła, który będzie w stanie ten problem zaadresować.

reklama
Dzień dobry w środę.. U mnie jakiś spadek nastroju 😞 Naczytałam się wczoraj o hiperce po punkcji i jestem przerażona bo znając moje szczęście to będą ją miała, a wtedy już nie transfer w maju tylko ch@j wie kiedy.. i dziwne rzeczy mi się śniły, wszystko mnie boli, nie mam energii i najchętniej rzuciłabym te wszystkie suple i dała odpocząć głowie 🫤

@K1991 Jak tam? Krew spuszczona? Czekamy na wynik! 🤞🤞
hej, głowa do góry! Nie martw się problemami, których nie masz! Na pewno wszystko pójdzie dobrze. Zadbaj dziś o siebie, nie przemęczaj się, i priorytetyzuj dziś siebie i swoje samoopiekę. Nieraz takie dni się zdarzają i to normalne 😘

Do góry