reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌼🌸Marcowe kreski 🌸🌼 wiosenne kwiaty rozkwitają, a nasze testy dwie kreseczki dają

Dziewczyny, witam ponownie.

Niestety poronilam.
Wczoraj zaczelo sie lekkim krwawieniem i dzisiaj juz bardzo duzo krwi i skrzepy. Boli. i fizycznie i psychicznie. To moje pierwsze poronienie.

Mam pytanie- czy musze isc od razu do Ginekologa w takiej sytuacji czy moze np. poczekac do 24 marca jak mialam ustalone usg wczesniej?
po jakim czasie mozna sie starac ponownie? tak mysle, ze moze pod koniec maja zaczne znowu bo w maju mam zaplanowany urlop.
24 marca będzie ok. Sprawdzą endometrium. Po tak wczesnych poronieniach można się starać odrazu 🙂 u mnie po ostatnim biochemie zostały resztki endometrium ale lekarz kazał czekać do kolejnej miesiączki 🙂

reklama
Dziewczyny, witam ponownie.

Niestety poronilam.
Wczoraj zaczelo sie lekkim krwawieniem i dzisiaj juz bardzo duzo krwi i skrzepy. Boli. i fizycznie i psychicznie. To moje pierwsze poronienie.

Mam pytanie- czy musze isc od razu do Ginekologa w takiej sytuacji czy moze np. poczekac do 24 marca jak mialam ustalone usg wczesniej?
po jakim czasie mozna sie starac ponownie? tak mysle, ze moze pod koniec maja zaczne znowu bo w maju mam zaplanowany urlop.
Tule Cię mocno 🥹🥹

Krwawienie liczyłam jako pierwszy dzień cyklu i się sprawdziło bo po tym owulacje miałam akurat tak , jak zazwyczaj .
Ok dziewczynki , ten temat na forum nie jest o poronieniach a o super , szczęśliwych chwilach dla przyszłych mam które zobaczyły magiczne kreski na teście . Nie chce budzić w nich niepokoju . Życzę Wam dziewczyny szczęśliwego rozwiązania i trzymam mocno kciuki . 💕Opuszczam Was z nadzieją , że niedługo tutaj wrócę szczęśliwie czekając na rozwiązanie . 😘
Chyba troszkę źle zrozumiałaś celowość tego wątku. Jest on dla starających się o 2 kreski na teście, dziewczyny, którym się udało przechodzą na wątki mam z poszczególnych miesięcy. Jeśli masz ochotę dołączyć , to możesz zapisać się na testowanie albo na ławkę rezerwowych i udzielać, po przeczytaniu pierwszego posta tego tematu. Jak już Ci się uda zajść, to wątek mamowy będzie bardziej adekwatny- my tutaj dopiero się staramy😉
Tak więc wcale nie musisz Nas opuszczać a wręcz odwrotnie🙂

Mój gin mówił, że punkcja jajników robiona podczas ivf ma podobne działanie do ostrzykiwania osoczem bogatopłytkowym. I potem znalazłam naukowy artykuł na ten temat, ale teraz nie umiem do niego wrócić :/
Dzięki Kochana.
Poszukam, zrobie droznosc jak tylko dostanę okres.

czytałam o droznosci Sono z lipiodolem, niby lepsze ale badania prawie 3kola.
Bije się z myślami, muszę działać.
Moze lepiej zwykle sono hsg ?

Niestety wczoraj hodowla została zakończona. Kolejna porażka.

reklama
A ja dziś bylam u nowej ginekolog, ale wizyta trwała prawie 5 minut (za to czekałam ponad godzinę). Niestety cytologii nie udało się zrobić, bo jeszcze rano miałam plamienia okresowe (6 dc). Przepisała mnie na przyszły poniedziałek. Krótko powiedziałam o swoich problemach, co mam zdiagnozowane, przejrzała badania jakie mam zrobione i zleciła prolaktyne (która już miałam robioną i była ok). Chyba muszę skończyć z tymi ginekologami na nfz, bo mam wrażenie, że jak idę to zderzam się że ścianą i przerasta ich mój problem. W dodatku dobija mnie to czekanie w kolejce i oglądanie kobiet w ciąży i to jeszcze mega roszczeniowych. Rozumiem, że są poza kolejką, ale to nie zmienia faktu, że nie mają prawa oceniać innych - ktoś też może być w ciąży, tylko jeszcze niewidocznej, w dodatku się źle czuć.

Ehh, pożaliłam się, ale kolejny raz mam podobne odczucia po wizycie u ginekologa na nfz.

Do góry