reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

Ninko nie bój się one się super rozpuszczają, ja daje już od 6 miesiąca jak jeszcze ząbków Julo nie miał.

Potem jakieś ciasteczka, wafle ryżowe, chrupaczki, pod twoją kontrolą stopniowo. Dzieci dziąsłami sobie radzą.
a jescze owoce, banany, jabłka gotowane miękkie gruszki przed ciasteczkami

nina
to że sobie radzą to wiem..ostatnio chciałam dać Kasi polizać piernika i go ugryzła:eek: no i byś widziała co sie działo dalej..to samo z chlebkiem...ona po prostu nie toleruje kawałków..

miała odruch wymiotny

musisz cierpliwie proponować, w końcu zmieni zdanie :tak:

Ninko - spróbuj... Kup te flipsy (moja Mała pierwsze pokosztowała smakowe (truskawkowe) - moja Siostra sobie kupiła... a ta tak na nią patrzyła...ze aż wyżebrała:laugh2: zjadła kilka (na wiecej nie pozwoliłam, bo te smakowe za dużo chemii mają), a na następny dzień ja kupilam zwykłe i też ze smakiem "ciamkałam" - Jaga wyrwała mi jednego ... i poszło z górki ;-):tak:), później podaj jej jakiś owocek do ssania np. banan, ugotowane jabłko... przy ssaniu zawsze coś się odczepi i a nuż się uda:tak: :-)Życzę sukcesu

reklama
u nas były dwa z dolu, cztery z góry, trzeci z dołu, piąty z góry i czwarty z dołu...

jeju
tsarina
u nas jak wyjdzie pierwszy ząb to Twojej małej już pewnie będą się przebijać zęby mądrości:-)

haha - to sobie poleż... Konkurencja daleko w tyle...:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A powiedz mi - dajesz Izie jakies tabletki z fluorem na te ząbki? (ponoć są takie rozpuszczalne, dzieki czemu można uniknąć próchnicy w przyszłości. Nasz pediatra "częstuje" nimi dzieciaczki z większą ilością kłów:tak:;-))

Ostatnia edycja:
haha - to sobie poleż... Konkurencja daleko w tyle...:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A powiedz mi - dajesz Izie jakies tabletki z fluorem na te ząbki? (ponoć są takie rozpuszczalne, dzieki czemu można uniknąć próchnicy w przyszłości. Nasz pediatra "częstuje" nimi dzieciaczki z większą ilością kłów:tak:;-))

no ne wiem, panny AA już nas gonią, nie pamiętam czy Ala czy Amelka ma już 6...

nie mamy tabletek, myjemy zabki pastą tylko ELMEX dla dzieci 50g | Jama ustna, zęby | Paradontoza, próchnica | i-Apteka.pl

reklama
Temat kulinariów nadal na tapaecie:-D
U nas kapusniak z żeberkami dla dorosłych dla Filipa-ogórkowa z indykiem(właśnie konsumujemy)

własnie Cie opieprzam!
już na Księge marsz i wrzucaj tam ogórkową!

edit: i inne potrawy też!
bo się obrażę!

mam tą pastę z kubeczkiem :tak::-D- dostałam od swojego dentysty dla Jagi...
ale jeszcze nie szorowałam jej ząbków :zawstydzona/y:
może dzisiaj zaczniemy:tak:

tylko uważaj, bo pierwsze mycie bywa niespodzianką... Nas Iza tak spluła, że wyglądaliśmy jak w czasie ospy (mamstud buziaki dla Andrzejka!)... potem lepiej, ale im mniej pasty dasz na szczoteczkę tym mniej Jaga zje jej i więcej będzie na ząbkach...

edit: proszę o połaczeni postów...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry