reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

witajcie Kochane..

mialo mnie dzisiaj nie być... ale jestem (babcia, do ktorej miałysmy jechac jest zagrypiona, a mnie tez juz M poczestowal lekkim przeziebieniem:confused2:)

tak przeglądalam te Wasze jadłospisy... to wydają się najnormalniejsze i nawet bogate jak na nasze Maluchy. U nas dość podobnie. Dochodzi jeszcze codzienna dawka Danonka.
I ja chyba spróbuję jajecznicę podać Jadze.

Ankzoc, Nina, Kasieńka, tikanis, AgA - pamiętajcie jeszcze o Nas i naszym ciężkim zasypianiu... Pobudki w nocy też się zdarzają - ale na cyca...

Tsarino - już za Tobą tęsknimy!!!

krokiety z barszczykiem były wczoraj (u mamy- mniam...) - ale nie wiem co na dzisiaj wymyślić.

aaaa Jadze wychodzą górne jedynki:-):-):-) (przy okazji - gratuluje Majeczce kolejnego ząbka!!!)

reklama
Te ząbki to wychodzą różnie naszym maluszkom,my mamy 2 na dole i 2 na górze i dalszych nie widać u Jagi 4 na dole .
My mamy na obiadek ziemniaczki, pulpety w sosie,kalafior ;-).

agakm- kochana ciepła herbatka z soczkiem malinowym....... żeby Cię nie rozłozyło na dobre, zyczę dużo zdróweczka :-) no i żeby Jagodzie szybko i bezbolesnie ząbki wyszły

n
mamomatysia przepis na chleb też poprosze, ja piekę z sezamem i ziołami, a taki dla Izy Mirki wątpie, że się nada...
Ja podaje Filipowi nasz chleb nie piekę mu osobno,bardzo mu smakuje.niestety uwielbia tez białe bułki:crazy:.Wrzucę ci linka z przepisami na chleby ,z których korzystam.Musze go tylko znaleźć.Ostatnio miałam instalowany na nowo system i mnóstwo rzeczy mi przepadło:-(

Oj Roxy współczuje.

Och tak Aga zapomniałam o nieśpiochu - Jagódce i o Fifim Mamymatysia też.

Mamomatysia u nas mineła 9 noc odzwyczajania (tzn dziś trochę nie poszło, ale jutro się nie ugnę) no i jakies efekty są bo spi już 5-6 godzin co się nie zdarzyło od 3 miesiaca życia Jula. A i też tak jak Kasi Fifi wody, ani herbatki nie chce( może z 10 ml wypije) Syropek nazywa się Sedalia:)
Czekam z utęsknieniem na jedną przespaną noc.

A z jedzeniem to Julek woła zawsze to co ja jem, więc zaczełam teraz zdrowiej jeść. Mamy już po troszkę sporo rzeczy na koncie, np. pumpernikiel, owsianka na mleku, owoce z jogurtem, ser żółty.
Uważam, że schematy należy traktować jako wzór, a nie dokładne wytyczne. Np we francji podobno podają 6-cio miesięczniakom sery pleśniowe.

Ostatnia edycja:
Wy tu piszecie o tych wszystkich przekąskach a moja Kasia nie toleruje nawet grudek w kaszce:no: ostatnio jak jej kupiłam obiadek w którym były takie drobne cząsteczki (bardzo drobne) to miała przy każdej łyżeczce odruch wymiotny...o daniach z makaronem czy kluseczkami to już nawet nie wspomnę...kurcze a tak bym chciała jej coś więcej dać..

Ankzoc....boszeee ja zadzumiona dzisiaj jestem....gratuluje zębolka Majusi...oby wychodziły bez ekscesów:tak:

Dziewczyny dziekuje za miłe słowa....ja mam nadzieje że to nic poważnego...wydaje mi się że to ta górna jedynka:tak: ale numer do lekarza już naszykowany,oby się nie przydał:tak:

Aga....Tobie kochana zdrówka życze aby się nic nie rozwinęło z przeziębienia....i bezbolesnego ząbkowania Jagodzi życze:tak:

Wiecie ja też chyba spróbuje małej jajeczniczke zrobić...żółtko tak uwielbia że wcina je samo,nie musze z obiadkiem mieszać:tak:;-)

Te ząbki to wychodzą różnie naszym maluszkom,my mamy 2 na dole i 2 na górze i dalszych nie widać u Jagi 4 na dole .
My mamy na obiadek ziemniaczki, pulpety w sosie,kalafior ;-).

Kasiu - u Jagi piąty zabek na dole się szykuje do wyjscia :-D... I też mnie to przerażalo... Teraz jak już gorne jedynki zaczynam czuć - jestem przerażona o moje cyce:baffled::baffled::baffled::szok:

A ja chyba poproszę M aby mi przywiózł mieso mielone wołowe - to zrobie cannelloni, albo chili con carne (to drugie wypali nam infekcje na gardle;-):-D)

Wy tu piszecie o tych wszystkich przekąskach a moja Kasia nie toleruje nawet grudek w kaszce:no: ostatnio jak jej kupiłam obiadek w którym były takie drobne cząsteczki (bardzo drobne) to miała przy każdej łyżeczce odruch wymiotny...o daniach z makaronem czy kluseczkami to już nawet nie wspomnę...kurcze a tak bym chciała jej coś więcej dać..

Ninko - Jaga dopiero teraz zaakceptowała kasze manne - do tej pory wymiotowała po niej. Spokojnie... poczekaj jeszcze chwilkę. A podajesz jej chrupaczki czy flipsy?

Och tak Aga zapomniałam o nieśpiochu - Jagódce i o Fifim Mamymatysia też..
Nic się nie stało;-)
Mamomatysia u nas mineła 9 noc odzwyczajania (tzn dziś trochę nie poszło, ale jutro się nie ugnę) no i jakies efekty są bo spi już 5-6 godzin co się nie zdarzyło od 3 miesiaca życia Jula. A i też tak jak Kasi Fifi wody, ani herbatki nie chce( może z 10 ml wypije) Syropek nazywa się Sedalia:)
Czekam z utęsknieniem na jedną przespaną noc..
Dziękuje.Zaraz wyślę kogoś do apteki.
Mam nadzieję,że odzwyczajanie sie powiedzie tak jak u Was bo 5-6 godz nieprzerwanego snu to luksus na który z chęcią pójdę
Uważam, że schematy należy traktować jako wzór, a nie dokładne wytyczne. Np we francji podobno podają 6-cio miesięczniakom sery pleśniowe.
Mądre słowa;-)
Czekajcie jak tu wpadnie Moniq zaraz wszystkim z głowy wybije jajecznice,naleśniki i chleb z pomidorem:-D:-D:-D

reklama
Do góry