reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

Ninko nie bój się one się super rozpuszczają, ja daje już od 6 miesiąca jak jeszcze ząbków Julo nie miał.

Potem jakieś ciasteczka, wafle ryżowe, chrupaczki, pod twoją kontrolą stopniowo. Dzieci dziąsłami sobie radzą.
a jescze owoce, banany, jabłka gotowane miękkie gruszki przed ciasteczkami

nina
to że sobie radzą to wiem..ostatnio chciałam dać Kasi polizać piernika i go ugryzła:eek: no i byś widziała co sie działo dalej..to samo z chlebkiem...ona po prostu nie toleruje kawałków..

miała odruch wymiotny

musisz cierpliwie proponować, w końcu zmieni zdanie :tak:

Ninko - spróbuj... Kup te flipsy (moja Mała pierwsze pokosztowała smakowe (truskawkowe) - moja Siostra sobie kupiła... a ta tak na nią patrzyła...ze aż wyżebrała:laugh2: zjadła kilka (na wiecej nie pozwoliłam, bo te smakowe za dużo chemii mają), a na następny dzień ja kupilam zwykłe i też ze smakiem "ciamkałam" - Jaga wyrwała mi jednego ... i poszło z górki ;-):tak:), później podaj jej jakiś owocek do ssania np. banan, ugotowane jabłko... przy ssaniu zawsze coś się odczepi i a nuż się uda:tak: :-)Życzę sukcesu

reklama
u nas były dwa z dolu, cztery z góry, trzeci z dołu, piąty z góry i czwarty z dołu...

jeju
tsarina
u nas jak wyjdzie pierwszy ząb to Twojej małej już pewnie będą się przebijać zęby mądrości:-)

haha - to sobie poleż... Konkurencja daleko w tyle...:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A powiedz mi - dajesz Izie jakies tabletki z fluorem na te ząbki? (ponoć są takie rozpuszczalne, dzieki czemu można uniknąć próchnicy w przyszłości. Nasz pediatra "częstuje" nimi dzieciaczki z większą ilością kłów:tak:;-))

Ostatnia edycja:
haha - to sobie poleż... Konkurencja daleko w tyle...:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A powiedz mi - dajesz Izie jakies tabletki z fluorem na te ząbki? (ponoć są takie rozpuszczalne, dzieki czemu można uniknąć próchnicy w przyszłości. Nasz pediatra "częstuje" nimi dzieciaczki z większą ilością kłów:tak:;-))

no ne wiem, panny AA już nas gonią, nie pamiętam czy Ala czy Amelka ma już 6...

nie mamy tabletek, myjemy zabki pastą tylko ELMEX dla dzieci 50g | Jama ustna, zęby | Paradontoza, próchnica | i-Apteka.pl

reklama
Temat kulinariów nadal na tapaecie:-D
U nas kapusniak z żeberkami dla dorosłych dla Filipa-ogórkowa z indykiem(właśnie konsumujemy)

własnie Cie opieprzam!
już na Księge marsz i wrzucaj tam ogórkową!

edit: i inne potrawy też!
bo się obrażę!

mam tą pastę z kubeczkiem :tak::-D- dostałam od swojego dentysty dla Jagi...
ale jeszcze nie szorowałam jej ząbków :zawstydzona/y:
może dzisiaj zaczniemy:tak:

tylko uważaj, bo pierwsze mycie bywa niespodzianką... Nas Iza tak spluła, że wyglądaliśmy jak w czasie ospy (mamstud buziaki dla Andrzejka!)... potem lepiej, ale im mniej pasty dasz na szczoteczkę tym mniej Jaga zje jej i więcej będzie na ząbkach...

edit: proszę o połaczeni postów...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry