reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

m&m's, confi
tylko że ja jakoś nie chcę używanego..jeśli gdyby to była jakaś osoba, którą znam to nie miałabym oporów, a tak to jakoś nie chcę...
hmmm w sumie nawet nie napiałas czy masz jakis typ..zainteresowałas się tym Infinity więc taka była luźna propozycja.
A te co wczesniej Ci podałam? Moze tam coś Ci w oko wpadło?

reklama
Czesc Dziewczynki! :-)

My juz po dwoch kupkach :tak: i deserku. Napaslam swoje dziecie deserkiem, popila herbatka i do tego dostala cycusia na ululanie i spi..... :sorry::tak: Ale cicho nie zapeszajmy!
Ja siedze w drugim kacie pokoju i staram sie jak najmniej halasowac. Nawet tel. wyciszylam. :tak: Zrobilismy wczoraj szybki spacer w spacerowce. Bylo dobrze, powiedzialabym nawet baaardzo dobrze, ale nie chce zapeszac :confused2: Pod postem dowod!
Pojechalismy na cmentarz jeszcze po spacerku. Jula na cmentarzu usnela, na amen, a nie mielismy fotelika. Kawalek mamy od domu, wiec pojechalismy "na kolankach" ze spacerowka w bagazniku. Maz wymyslil, ze wsadzimy ja ze spacerowka na siedzenie :sorry: Zgodzilam sie. Pomyslalam, ze jesli sie obudzi, to ja wezme poprostu. No i takim sposobem jeszcze na zakupy Julka pojechala w samochodzie i jeszcze w spacerowce. Chcialam zdjecia pokazac, ale w ciemnosci i przy swiatelku samochodowym nie wyszlo zbytnio.

Sara nie zazdroszcze sytuacji. Ja sama zastanawiam sie jak to bedzie kiedy pojde na wychowawczy, a u Ciebie jeszcze maz stracil prace. Faktycznie koszmar! :shocked2: Staraj sie myslec pozytywnie. Napewno cos sie uda znalezc. :tak:
Joannn pametalam, zeby odpisac, ale zapomnialam :laugh2: Staram sie z tym wozkiem kombinowac, bo jednak nosic nie chcialabym jej caly czas. Teraz pogoda jest taka sobie, ale czasem poprostu trzeba wyjsc, a fotelik samoch. juz nie jest taki duzy.:sorry: Jesli chodzi o moje miasto, to wozkow w kolka jest plaga! Normalnie sporadycznie widac inne :confused2: Dla mnie jest to dodatkowo bolesne/wkur..... gdyz poprostu niecierpie miec rzeczy ktore posiadaja inni. Wole byc wyjatkowa i jedyna w swoim rodzaju :laugh2::rolleyes:
Confi nie zazdroszcze przeziebienia. Julka ma teraz katar tylko, ktorego swoja droga wogole nie moge wydobyc z jej nosa! :wściekła/y: Malo tego wogole jej nie leci nic, tylko gdzies tam daleko brzeczy! Latam codziennie z termometrem po kilka razy i kontroluje temp na wszelki wypadek. Mysle, ze twoj dzielny chlopczyk dzielnie to zniesie i szybko pokona "zarazka". :tak:
patik sama nie wiem o co jej chodzi. Czasem bez niczego jest wspaniala, a czasem jak to kiedys AgA napisala mam ochote zrobic na obiad "Julke duszona!" :eek: Chociaz faktycznie czasem w dwoch miejscach ma takie krwisto czerwone dziasla, ze szok!:szok:
Co do przestawiania na butle. Moze malymi kroczkami uda Ci sie mala przekonac? Ja sama nie wiem co zrobic, bo juz nawet sciagnac nie moge mleka! :no:
Macierzynski-tacierzynski moze trawac 2 tygodnie. z tego co mam w ksiazce do prawa. A mamusie moga brac dodatkowy macierzynski w wymiarze 6 tyg. jesli jest jedno dziecko z jednego porodu.:tak:
aga_k_m tez chcialam zmienic kolorek i czcionke, ktora pisze. Czy jest opcja, zeby zapamietac moje indywidualne ustawienia? Cos tam szperalam po ustawieniach, ale nie znalazlam. Ja stawiam na "sliwke" :cool2:

Musze myknac narazie, bo Panna Julia obudzila sie.... :confused2:

Załączniki

• P081109_15.45.jpg
    P081109_15.45.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 37
  • P081109_15.44[01].jpg
    P081109_15.44[01].jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 35
no właśnie confi ten ora mamas&papas tylko nie mam przekonania do czarnego koloru i jeszcze myślałam o coneco traper

Confi co do fotelików to z tego z co wiem priori jest montowany przodem do kierunku jazdy jednak moim zdaniem te foteliki dużo lepiej trzymają niż te co mamy teraz małe są soldniejsze i lepiej siedzą wpięte w pasy
Moniq jakby to okreslił mój tata jesteś rasową jędzą :-) zazdroszcze ci że tak sobie wychowałaś męża mój mi pomaga ale Twój to przebija tu chyba wszystkich:-D

słonko 2 tyg tacierzyńskiego będzie ale dopiero od 2011 teraz bedzie tydzień ale i tak fajnie dodatkowy macierzyński tylko dla mam które na nim są lub będą:-(

Moniq jakby to okreslił mój tata jesteś rasową jędzą :-) zazdroszcze ci że tak sobie wychowałaś męża mój mi pomaga ale Twój to przebija tu chyba wszystkich:-D

hehe :-D:laugh2::-D:laugh2: określenie Twojego taty bardzo mi się podoba :cool2: Co prawda bardziej to rasowa niż jędza ale w dwusłowie również być może :-p

madziu, ale ja nie wychowywałam, on do dziecka tak sam z siebie :-p Nigdy nie musiałam prosić o pomoc. Chociaż tyle, bo jak jesteśmy 10 lat razem nie udało mi się wychować go w żadnej dziedzinie. Twarda bestyja

my mamy miesiąc tacierzyńskiego, tak więc to i długu macierzyński to są jedyne plusy mieszkania na Litwie;-)
a ja dzisiaj nie mogę nad małym zapanować, coraz to lepiej raczkuje i latam za nim bo co chwila z maty mi spełza:wściekła/y:

Dzień dobry Wszystkim!
Hanulka śpi jak na razie to skorzystam z wolnego czasu...tak mam ochotę na spacerek a na dworze paskudna pogoda, szaro buro i bardzo mokro:wściekła/y:
tikanis super że jest poprawa ze spaniem, Hanka też tak się budzi, jedynym plusem jest to że potem około 6 jak ją nakarmie to potrafi dalej z nami spać w łóżku do 10, trzymajcie się ciepło z Kubusiem i niech zdrowieje!
Cisowianka dawałam jej bebiko smaczny sen, zwykłe bebiko i nan, żadnego nie chce pić przez butelkę, ale to chyba kwestia butelki i smoczka, bo jak wczoraj wieczorem karmiłam ją łyżeczką a potem kubeczkiem treningowym to wypiła, tyle że strasznie to długo trwa i w końcu zaczęła się denerwować
ankzoc używamy butelek z aventu, mam jeszcze z butelkę z Lovi ale muszę dokupić do niej odpowiedni smoczek, jutro się wybiorę na zakupy, M. w pracy do 22, więc muszę czekać do jutra, w wiejskim sklepie takiego asortymentu nie mają, życzę zadowolenia z wizyty u fryzjera:-):-):-)
owca121 chyba czeka Cie poważna rozmowa z M., oj nieładnie postępuje nieładnie:no::no::no: Wiktorek jest Waszym synem, nie tylko Twoim i choć odrobina pomocy i inicjatywy się Tobie należy ze strony męża, za te piwko dostałby ode mnie potężny ochrzan!

Słonko dzięki za pocieszenie, mam nadzieję, że coś wymyślimy. Trzymamy się planu, że ja zostaję w domku, bo i tak nie zarobię na całą rodzinkę a niania się nie opłaca. W związku z powyższym szukamy czegoś dla męża lub pomysłu na wspólny interes. Mam nadzieję, że plan wypali, bo tak jak ty pragnę odchować swoje dziecię... A zasiłek dostaniesz na wychowawczym?

Cisowianka rozmawiałaś już z lekarzem w sprawie tych problemów z brzuszkiem Twojego Matiego? Mój Mati - bliżniak;-) czuje się lepiej, nie wysypuje go narazie. Muszę tylko pilnować czapeczek i ciuszków, bo czasem one go podrażniają, albo jak mu jedzonko spłynie pod gardełko, to tam mu się robią małe krostki. Ech, mały wrażliwiec kochany... A urodził się 9:10

Barmanka a jak Marcelek?

Mamstud co u Twojej calineczki, zjada już coś z apetytem? Z tego co czytałam chyba głównie marchewkę?

reklama
Heloł;-)
Ze spacerówek najbardziej mi się podoba Hauck jeep runer (chyba dobrze napisałam nazwę..:sorry2:) wizualnie i ze względu na koła - ma całkiem duże i pojedyncze..nie wiem jak wy ale ja nie przepadam za podwójnymi małymi kołami w spacerówce bo jeździ się nim bardzo "twardo"
heh..właśnie czytam dalej, że macie podobne zdanie :-)
A ja tam jestem mega zadowolona z Taco Jumper i tyle:-p (ciekawe jak będę mówić gdy w końcu przyjdzie czas na spacerówkę..;-)) ale ja właśnie jestem zwolenniczką takich solidnych wózków..nie przepadam za leciutkimi parasolkami 8 kołowymi..bo mam wrażenie, że to się rozleci na kamieniach..ale oczywiście każdy lubi co innego :-):-)
Confi - dzięki za info - dobrze wiedzieć :-) i cieszę się, że nie musiałaś iść z maluszkiem do lekarza :happy2: uff..ale nocy nie zazdroszczę.. czytałam, że leżąc na brzuszku dziecko lepiej oddycha przy katarku..ale zauważyłam, że właśnie na boczku jest jednak lepiej..i też brałam szkraba do łóżka, przytuliłam i tak spaliśmy..na brzuszku to ledwo oddychał :-(
Gratuluję super niani..eh mój wczoraj wołał mnie jakby się paliło..że Patryk zwymiotował i bym przyniosła pieluchę..no to pędzę..a tu się tylko ulało:eek: :sorry:eh..pytam go czy on myśli, że ja krasnoludki wołam by mi pieluchę przyniosły jak go nie ma w domu..:-p heh..faceci..
Owca - współczuję takiej sytuacji..mi też brakuje co nie co..ale żeby iść pić albo grać i jeszcze mówić, że zrzędzisz...:wściekła/y:
Bohaciefka - no to pięknie by było z godziną przybycia..pewnie przyszliście wcześniej i się udało :-D fajnie, że chrzciny się udały :happy2:

I mam prośbę - laski nie piszcie o czym piszecie na zamkniętym bo tym co nie mają dostępu na pewno nie jest przyjemnie..dodam, że na innych forach jest wręcz zakaz używania słowa "forum zamknięte" na otwartym.. - to taka moja sugestia.. Myślę, że te co nie mają dostępu się z tym zgodzą.. :rofl2:

Do góry