reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Cześć dziewczynki.
Ja dzisiaj się czuje jakbym obuchem w łeb dostała:-(.Mój M wpakował mi do łózka Mateusz(bo niby nie umiał zasnąć) a sam spryciarz uciekł"się wyspać" do jego pokoju:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Fifik budził się kila razy wtedy kiedy udało mi się zasnąć to Mati mnie kopał:growl::growl::growl: A mój M oczywiście wyspany:crazy:.
Gdzie was wszystkie wywiało?
Ankzoc u lekarza,Aga km u fryzjera,Mamstud wyjechała, a reszta?Mamamatysia ,Ty zawsze byłaś rano na BB kawce.Gdzie Cię poniosło?

Monisiu
-Od rana robię listę prezentów świątecznych i po prostu totalnie odpłynęłam:zawstydzona/y:
Ankzoc-Mam nadzieję, że Majeczce nic poważnego nie będzie.I udanej wizyty u fryzjera
A gdzie Mamstud i Marzenka???

reklama
Witajcie Kochane w ten deszczowy poniedziałek:-)

I mam prośbę - laski nie piszcie o czym piszecie na zamkniętym bo tym co nie mają dostępu na pewno nie jest przyjemnie..dodam, że na innych forach jest wręcz zakaz używania słowa "forum zamknięte" na otwartym.. - to taka moja sugestia.. Myślę, że te co nie mają dostępu się z tym zgodzą.. :rofl2:

Kochana - na wiosne i ja wyszłam z podobnym apelem (bylam na tyle "agresywna", ze niedostałam dostępu do 1 wątku zamknietego, hahaha - ale to chyba pamietacie;-))!!! Także w pełni szanuje pozostałe Kobitki bez dostępu i nie będę poruszała tematu "co się dzieje na zamkniętym" - bo jest to nie fair, i już!!!

ankzoc - i jak ?? jesteś juz po metamorfozie?? :-)

Ja szczerze mówiąc jestem średnio zadowolona z wypadu do salonu fryzjerskiego - oczywiście poszlam bez jakiegoś pomysłu na fryzurkę "tip-top", miałam tylko pomysł na "tip" - chciałam cos zrobić z przodem, ale nic szalowego - co bym godziny z rana nie poświęcała na ułożenie... Więc.. wstałam przed 8:00 totalnie niewyspana (gdyz Jaga wędrowała dziś łóżko-łóżeczko z 5 razy,:wściekła/y: w ogole jej wczorajsze usypianie to byla totalna porazka:-(... no i po takiej super nocce i równie "mglisto-dżdżystym" poranku :confused2:- wstawiłam się w salonie (z leżaczkiem i Jagą - rzecz jasna).

Efekt końcowy wstawię poniżej.

A w skrócie powiem tak - przód skrócony asymetrycznie i scieniowany, tył podcieniowany. Po cięciu okazało sie, że jestem bladziocha (wynik ostatnich nocek), więc położony mi został kolorek - nawet nie wiem jaki (chyba ze komuś coś mówi 4TT). A co do modelowania... Moja Kuzynka ma 4 nowych praktykantów - wiec połowe głowy robił mi niejaki Adrian, a drugą połowę - niejaka Daria (oczywiście pod bacznym okiem Kuzynki). Naszamotali się z szczotkami z poł godziny - a później i tak Daria stwierdziła, że najlepiej jej wychodzi prostowanie - więc cała moja fryzurka została potraktowana prostownicą (a juz wygladała tak fajnie...). No ale... nie musiałam nic płacić - Kuzynka nie chciala wziąźć kasy:tak::-D (chyba jej głupio było - bo po 1 - nie zapytała sięmnie czy sie zgadzam na eksperymenty, po 2 - daria poparzyła mnie po uszach (2 razy) prostownicą:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.. Ale syknęłam tylko, i nic się nie odezwałam - biedaczce tak sie ręce trzesły - i tak mnie przepraszała, że nie miałam sumienia jej "dręczyć" i skarżyć się na nią Kuzynce..

cisowianka - nie wiem czy Cię czymś "zainspirowałam" - ja jestem średnio zadowolona.. Ale to pewnie przez dzisiejszy dzień:sorry:

Na foteczkach jest także moja Jaga u fryzjera no i M, który po nas przyjechał ;-):happy:

Załączniki

• DSC02554.JPG
    DSC02554.JPG
    59,7 KB · Wyświetleń: 46
  • DSC02556.JPG
    DSC02556.JPG
    56,2 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC02566.JPG
    DSC02566.JPG
    55,6 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC02572.JPG
    DSC02572.JPG
    49,8 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
aaa - no i odwiedziłam dzis MOPS - w sprawie becikowego.. Okazało się, że musze dołączyć zaświadczenie od lekarza (gina), że bylam pod opieka medyczną od 10 tc. Super... więc dziś wieczorem czeka mnie wizyta:confused2::confused2::confused2: co za dzień...

Pytałam też o tego dodatkowego 1000 zł (jestem od 6.11.na wychowawczym) - masakra, biurokracji wiecej niz przy uzyskaniu kredytu hipotecznego... Normalnie zniechęcilam sie po połowie tych papierów, i gadce Pani z Mopsu:confused2::confused2::confused2: (ale dokumenty mam.. wzięlam na "wszelki"..)

bohaciefka - ja zaczełam ta swoja dietkę, ale mam kawę z melczkiem na koncie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: może jutro bedzie lepiej... W kazdym bądź razie z jedzeniem pilnuję sie, ale z piciem gorzej:-p

joannn - postaram się teraz nadrobić pozostale tygodnie (skoro ruszył 1 tydzień) - jak bede miala - porozsyłam Wam - PAMIĘTAM CAŁY CZAS :tak::tak::tak:

Aga-k-m fryzurka fajna ,ladnie w niej wygladasz:tak:.Ja tez kiedys mialam podobna,ale teraz poluje na jakas krotsza.

A powiedz mi dlaczego kazali dolaczyc Ci zaswiadczenie od lekarza o tym 10 tygodniu?Bo z tego co sie orientuje to mialam dotyczyc kobiet ktore zaszly w ciaze w tym roku no chyba ze cos pomylilam.

cisowianka - i to by sie zgadzało, gdyż przepis dot. tego zaświadczenia "wszedł w życie" od 1.11.2009 r. Do tej pory jakoś nie po drodze mi było pójść po becikowe..ale, że moj M oddzisiaj na urlopie, to postanowiłam to w końcu załatwic..
wiesz jak sie ma w głowie, to sie ma... w "nogach" i "portfelu"... mogłam wczesniej sie tym zainteresowac...

agakm
Nie no, super fryzurka :tak:
A kolorek - ekstra!!! Taki właśnie mi się na Tobie podoba.
"Kruszynka" wyglądająca na roczne dziecko jaka słodka :tak:
Mówił Ci ktoś kiedyś, że nie należy do drobnych dzieciaczków ??? :-D:laugh2::-D:laugh2::-):tak::rofl2::cool2::rofl2::laugh2::-D:ninja2::ninja2::ninja2:

cisowianko

Ja obcykana?No co Ty! Trochę się wózkami interesuję. Marzę żeby mieć duży dom i kilka wózków na różne okazje. Porządny starodawny z dużymi ciężkimi oponami i na paskach do jeżdżenia w terenie, jeden zwrotny taki dla "galerianki" :laugh2:, jeden do biegania trójkołowy z pochylonymi tylnymi kołami, spacerówkę terenową, spacerówkę parasolkę i "galeriankowy" zapp. No i oczywiście sponsora w pakiecie :laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::rofl2::rofl2:

Dzien dobry z wieczora.U nas juz prawie ciemno.Ja dzisoaj prawie cały dzien na miescie.Byłam wyrobic Młodemu nowa ksiazeczke RUM, bo jutro jedziemy na szczepienie .a to trzeba przejechac cały Gorzów i jeszcze te cholerne korki.Musiałam kupic sobie nowe jeansy.bo te ktore kupilam miesiac temu(r.40) z d..y mi spadaja.a dzisiaj juz r.38.Masakra.Podobno chudne w oczach:-:)-:)-(.Tak chcialam wazyc 60 kg, a tu juz tylko 54kg, znowu jestem chuda jak szczypawica.:-:)-:)-(.

Aga km-Bardzo twarzowa fryzurka i śliczny kolorek.Dobrze,ze jesteś zadowolona.A jak Jagódka zniosła wizytę Filip pierwszy raz był ze mną u fryzjera jak skoczył miesiąc trzy godziny spał przy szumie suszarek:-)

reklama
Aga km-Bardzo twarzowa fryzurka i śliczny kolorek.Dobrze,ze jesteś zadowolona.A jak Jagódka zniosła wizytę Filip pierwszy raz był ze mną u fryzjera jak skoczył miesiąc trzy godziny spał przy szumie suszarek:-)

My często bywałyśmy w salonie:tak::-) nasza dentystka ma niedaleko gabinet, wiec jak nie wizyta związana z włoskami, to był "wpad" gościnny (zawsze jakąś kawusie można wypić, usłyszeć sporo ploteczek, i w ogole... co tu dużo mówić -babski swiat!!!). Jaga też kocha suszarki, itp... Poza tym zawsze była w centrum uwagi podczas tych wizyt - każdy chcial ją wziąźć na ręcę..

A co do mojego zadowolenia - jak pisalam - jest Ono średnie...

Na wiosnę/lato chyba zetnę włosy... Kolorku nie chcialam zmieniać - chcialam zaoszczędzić tego włoskom (i tak sporo wypadło), no ale decyzja padła "odgórnie".

dziekuje za komplementa (cisowianka, moniqsan, mamamatysia) - i tak wiem, ze fotki nie były super, poza tym ja dzis wygladam (po prostu - NIEWYGLĄDAM) tragicznie:-p...

Do góry