reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

m&m's, confi
tylko że ja jakoś nie chcę używanego..jeśli gdyby to była jakaś osoba, którą znam to nie miałabym oporów, a tak to jakoś nie chcę...
hmmm w sumie nawet nie napiałas czy masz jakis typ..zainteresowałas się tym Infinity więc taka była luźna propozycja.
A te co wczesniej Ci podałam? Moze tam coś Ci w oko wpadło?

reklama
Czesc Dziewczynki! :-)

My juz po dwoch kupkach :tak: i deserku. Napaslam swoje dziecie deserkiem, popila herbatka i do tego dostala cycusia na ululanie i spi..... :sorry::tak: Ale cicho nie zapeszajmy!
Ja siedze w drugim kacie pokoju i staram sie jak najmniej halasowac. Nawet tel. wyciszylam. :tak: Zrobilismy wczoraj szybki spacer w spacerowce. Bylo dobrze, powiedzialabym nawet baaardzo dobrze, ale nie chce zapeszac :confused2: Pod postem dowod!
Pojechalismy na cmentarz jeszcze po spacerku. Jula na cmentarzu usnela, na amen, a nie mielismy fotelika. Kawalek mamy od domu, wiec pojechalismy "na kolankach" ze spacerowka w bagazniku. Maz wymyslil, ze wsadzimy ja ze spacerowka na siedzenie :sorry: Zgodzilam sie. Pomyslalam, ze jesli sie obudzi, to ja wezme poprostu. No i takim sposobem jeszcze na zakupy Julka pojechala w samochodzie i jeszcze w spacerowce. Chcialam zdjecia pokazac, ale w ciemnosci i przy swiatelku samochodowym nie wyszlo zbytnio.

Sara nie zazdroszcze sytuacji. Ja sama zastanawiam sie jak to bedzie kiedy pojde na wychowawczy, a u Ciebie jeszcze maz stracil prace. Faktycznie koszmar! :shocked2: Staraj sie myslec pozytywnie. Napewno cos sie uda znalezc. :tak:
Joannn pametalam, zeby odpisac, ale zapomnialam :laugh2: Staram sie z tym wozkiem kombinowac, bo jednak nosic nie chcialabym jej caly czas. Teraz pogoda jest taka sobie, ale czasem poprostu trzeba wyjsc, a fotelik samoch. juz nie jest taki duzy.:sorry: Jesli chodzi o moje miasto, to wozkow w kolka jest plaga! Normalnie sporadycznie widac inne :confused2: Dla mnie jest to dodatkowo bolesne/wkur..... gdyz poprostu niecierpie miec rzeczy ktore posiadaja inni. Wole byc wyjatkowa i jedyna w swoim rodzaju :laugh2::rolleyes:
Confi nie zazdroszcze przeziebienia. Julka ma teraz katar tylko, ktorego swoja droga wogole nie moge wydobyc z jej nosa! :wściekła/y: Malo tego wogole jej nie leci nic, tylko gdzies tam daleko brzeczy! Latam codziennie z termometrem po kilka razy i kontroluje temp na wszelki wypadek. Mysle, ze twoj dzielny chlopczyk dzielnie to zniesie i szybko pokona "zarazka". :tak:
patik sama nie wiem o co jej chodzi. Czasem bez niczego jest wspaniala, a czasem jak to kiedys AgA napisala mam ochote zrobic na obiad "Julke duszona!" :eek: Chociaz faktycznie czasem w dwoch miejscach ma takie krwisto czerwone dziasla, ze szok!:szok:
Co do przestawiania na butle. Moze malymi kroczkami uda Ci sie mala przekonac? Ja sama nie wiem co zrobic, bo juz nawet sciagnac nie moge mleka! :no:
Macierzynski-tacierzynski moze trawac 2 tygodnie. z tego co mam w ksiazce do prawa. A mamusie moga brac dodatkowy macierzynski w wymiarze 6 tyg. jesli jest jedno dziecko z jednego porodu.:tak:
aga_k_m tez chcialam zmienic kolorek i czcionke, ktora pisze. Czy jest opcja, zeby zapamietac moje indywidualne ustawienia? Cos tam szperalam po ustawieniach, ale nie znalazlam. Ja stawiam na "sliwke" :cool2:

Musze myknac narazie, bo Panna Julia obudzila sie.... :confused2:

Załączniki

• P081109_15.45.jpg
    P081109_15.45.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 41
  • P081109_15.44[01].jpg
    P081109_15.44[01].jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 38
no właśnie confi ten ora mamas&papas tylko nie mam przekonania do czarnego koloru i jeszcze myślałam o coneco traper

Confi co do fotelików to z tego z co wiem priori jest montowany przodem do kierunku jazdy jednak moim zdaniem te foteliki dużo lepiej trzymają niż te co mamy teraz małe są soldniejsze i lepiej siedzą wpięte w pasy
Moniq jakby to okreslił mój tata jesteś rasową jędzą :-) zazdroszcze ci że tak sobie wychowałaś męża mój mi pomaga ale Twój to przebija tu chyba wszystkich:-D

słonko 2 tyg tacierzyńskiego będzie ale dopiero od 2011 teraz bedzie tydzień ale i tak fajnie dodatkowy macierzyński tylko dla mam które na nim są lub będą:-(

Moniq jakby to okreslił mój tata jesteś rasową jędzą :-) zazdroszcze ci że tak sobie wychowałaś męża mój mi pomaga ale Twój to przebija tu chyba wszystkich:-D

hehe :-D:laugh2::-D:laugh2: określenie Twojego taty bardzo mi się podoba :cool2: Co prawda bardziej to rasowa niż jędza ale w dwusłowie również być może :-p

madziu, ale ja nie wychowywałam, on do dziecka tak sam z siebie :-p Nigdy nie musiałam prosić o pomoc. Chociaż tyle, bo jak jesteśmy 10 lat razem nie udało mi się wychować go w żadnej dziedzinie. Twarda bestyja

my mamy miesiąc tacierzyńskiego, tak więc to i długu macierzyński to są jedyne plusy mieszkania na Litwie;-)
a ja dzisiaj nie mogę nad małym zapanować, coraz to lepiej raczkuje i latam za nim bo co chwila z maty mi spełza:wściekła/y:

Dzień dobry Wszystkim!
Hanulka śpi jak na razie to skorzystam z wolnego czasu...tak mam ochotę na spacerek a na dworze paskudna pogoda, szaro buro i bardzo mokro:wściekła/y:
tikanis super że jest poprawa ze spaniem, Hanka też tak się budzi, jedynym plusem jest to że potem około 6 jak ją nakarmie to potrafi dalej z nami spać w łóżku do 10, trzymajcie się ciepło z Kubusiem i niech zdrowieje!
Cisowianka dawałam jej bebiko smaczny sen, zwykłe bebiko i nan, żadnego nie chce pić przez butelkę, ale to chyba kwestia butelki i smoczka, bo jak wczoraj wieczorem karmiłam ją łyżeczką a potem kubeczkiem treningowym to wypiła, tyle że strasznie to długo trwa i w końcu zaczęła się denerwować
ankzoc używamy butelek z aventu, mam jeszcze z butelkę z Lovi ale muszę dokupić do niej odpowiedni smoczek, jutro się wybiorę na zakupy, M. w pracy do 22, więc muszę czekać do jutra, w wiejskim sklepie takiego asortymentu nie mają, życzę zadowolenia z wizyty u fryzjera:-):-):-)
owca121 chyba czeka Cie poważna rozmowa z M., oj nieładnie postępuje nieładnie:no::no::no: Wiktorek jest Waszym synem, nie tylko Twoim i choć odrobina pomocy i inicjatywy się Tobie należy ze strony męża, za te piwko dostałby ode mnie potężny ochrzan!

Słonko dzięki za pocieszenie, mam nadzieję, że coś wymyślimy. Trzymamy się planu, że ja zostaję w domku, bo i tak nie zarobię na całą rodzinkę a niania się nie opłaca. W związku z powyższym szukamy czegoś dla męża lub pomysłu na wspólny interes. Mam nadzieję, że plan wypali, bo tak jak ty pragnę odchować swoje dziecię... A zasiłek dostaniesz na wychowawczym?

Cisowianka rozmawiałaś już z lekarzem w sprawie tych problemów z brzuszkiem Twojego Matiego? Mój Mati - bliżniak;-) czuje się lepiej, nie wysypuje go narazie. Muszę tylko pilnować czapeczek i ciuszków, bo czasem one go podrażniają, albo jak mu jedzonko spłynie pod gardełko, to tam mu się robią małe krostki. Ech, mały wrażliwiec kochany... A urodził się 9:10

Barmanka a jak Marcelek?

Mamstud co u Twojej calineczki, zjada już coś z apetytem? Z tego co czytałam chyba głównie marchewkę?

reklama
Heloł;-)
Ze spacerówek najbardziej mi się podoba Hauck jeep runer (chyba dobrze napisałam nazwę..:sorry2:) wizualnie i ze względu na koła - ma całkiem duże i pojedyncze..nie wiem jak wy ale ja nie przepadam za podwójnymi małymi kołami w spacerówce bo jeździ się nim bardzo "twardo"
heh..właśnie czytam dalej, że macie podobne zdanie :-)
A ja tam jestem mega zadowolona z Taco Jumper i tyle:-p (ciekawe jak będę mówić gdy w końcu przyjdzie czas na spacerówkę..;-)) ale ja właśnie jestem zwolenniczką takich solidnych wózków..nie przepadam za leciutkimi parasolkami 8 kołowymi..bo mam wrażenie, że to się rozleci na kamieniach..ale oczywiście każdy lubi co innego :-):-)
Confi - dzięki za info - dobrze wiedzieć :-) i cieszę się, że nie musiałaś iść z maluszkiem do lekarza :happy2: uff..ale nocy nie zazdroszczę.. czytałam, że leżąc na brzuszku dziecko lepiej oddycha przy katarku..ale zauważyłam, że właśnie na boczku jest jednak lepiej..i też brałam szkraba do łóżka, przytuliłam i tak spaliśmy..na brzuszku to ledwo oddychał :-(
Gratuluję super niani..eh mój wczoraj wołał mnie jakby się paliło..że Patryk zwymiotował i bym przyniosła pieluchę..no to pędzę..a tu się tylko ulało:eek: :sorry:eh..pytam go czy on myśli, że ja krasnoludki wołam by mi pieluchę przyniosły jak go nie ma w domu..:-p heh..faceci..
Owca - współczuję takiej sytuacji..mi też brakuje co nie co..ale żeby iść pić albo grać i jeszcze mówić, że zrzędzisz...:wściekła/y:
Bohaciefka - no to pięknie by było z godziną przybycia..pewnie przyszliście wcześniej i się udało :-D fajnie, że chrzciny się udały :happy2:

I mam prośbę - laski nie piszcie o czym piszecie na zamkniętym bo tym co nie mają dostępu na pewno nie jest przyjemnie..dodam, że na innych forach jest wręcz zakaz używania słowa "forum zamknięte" na otwartym.. - to taka moja sugestia.. Myślę, że te co nie mają dostępu się z tym zgodzą.. :rofl2:

Do góry