reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

dziewczyny 74cm to na ile miesięczne dziecko będzie pasować, alb od jakiej wagi??

kurde ta rozmiarówka mnie wykończy :baffled:
wiadomo że ciuszki mam stąd, ale kilka sztuk dostałam w prezencie od rodzinki z Polski i za cholere nie wiem jak je ułożyć rozmiarami :wściekła/y:
w Polsce są takie delikatne przeskoki więc nie ma problemu, ale tutaj przeskoki są co 3 miesiące :crazy:

reklama
kiedyś sama dla siebie by połapać się w tych rozmiarach zrobiłam taką tabelkę jak poniżej....
ale nie wiem czy ona jest poprawna :-(
baaaardzo proszę byście mnie poprawiły jak jestem w będzie i może wspólnymi siłami uda nam się jakoś to posegregować :zawstydzona/y:

56 cm …………. 3,5kg
do 1m………….. 4,5kg
do 62 cm ……… 0m-3m (6kg)
62 – 68 cm ……… 3m-6m (8kg)
74 cm ……………. 6m-9m

dzięki Iwona :-)
no tutaj np jak mam rozmiar 0-3 (6kg) to jak na moje oko to one pasują na 3 miesięczne dziecko :baffled:, to ja się pytam - w co ja mam ubrać miesięczne dziecko ??!!

oszaleje tu kiedyś :crazy:

znalazłam w H&M takie na 4,5kg ale cena z kosmosu, a wiadomo że w sumie takie ciuszki to na raz, max dwa razy :sorry:
dlatego po lumeksikach latam i tam szukam takich "niestandardowych" jak na Irlandię rozmiarów :-(

4 godziny mnie nie było i tylko 5 stron do nadrobienia miałam. Nawet nie naklepałyście dużo.
Barmanka ja z tymi rozmiarami to nie pomogę. Zawsze jak idę do sklepu coś kupić to mam dylemat, bo takie malutkie to jest i wydaje mi się, że powinnam większe kupić. Większość ciuszków kupiłam na 62 cm, a nawet niektóre troszkę większe. Rozmiar rozmiarowi też nie równy. Czasami mam tak, że rzecz kupona na 62 cm jest taka sama jak ta na 74 cm. I bądź tu mądry! Tylko jak mi się dzidziuś za mały urodzi to będzie lipa, bo na 56 cm to ja mam chyba tylko jedne śpiochy i 2 pajacyki. Ale wolałam większe kupować, bo zawsze można podwinąć. A jak bym kupiła mniejsze to mogłoby się okazać, że w ogóle jest za małe i nie zdążę ani razu ubrać, bo to podobno ma być duża dziewczynka! Po mamusi!

Ja na 56 mam tylko i śpiochy, body i 2 kaftaniki (kazali kupic na szpitalną wyprawke)
a tak to na 62 (0-3m-cy)
Zależy tez jakie ciuszki sie kupuje bo np. z pajacyka dzieciaczek szybciej wyrasta niz np. ze spodenek (bez stópek oczywiście) czy bluzeczek

reklama
Jak dla mnie to rozmiarówke masz ułozoną idealnie :)
56 cm ..... 3,5kg
do 1m ..... 4,5kg
62 cm ..... 0-3m-cy (6kg)
68 cm ..... 3-6m-cy (8kg)
74 cm ..... 6-9m-cy
80 cm ..... 9-12m-cy

starałam się ;-) :-)

Marzena ja wiem że firma firmie nie równa :-( i potem głowić się trzeba...

K.M. ja też mam sporo tych większych ciuszków, jednakże myślę że kilka tych mniejszych warto też mieć, bo nigdy nie wiesz jaka duża dzidzia się urodzi...

a ja w końcu zrobiłam to co dziś miałam zrobić :tak:
zaadoptowałam jedną z szuflad w naszej komodzie i poukładałam ciuszki te które już poprasowałam ... i w sumie do wieczora jestem wolna :-)
kurde muszę sobie coś do roboty wymyśleć bo ocipieje :sorry: książke może poczytam....

Do góry