reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

dobrze ze ucichlo... przynajmniej mozna wszystko nadrobic hihihi
Tikanis super lazieneczka..... no i zazdroszcze Ci ze juz w 100% wiesz kiedy dzidzia bedzie z Toba....:tak:

reklama
tikanis- podobnie jak marzena zazdrszczę Ci, że wiesz kiedy spotkasz się z dzidzią:tak:. Możesz sobie większość rzeczy zaplanować... echh a my nawet z urlopem mojego m. zaryzykowaliśmy w ciemno... i jak Filip posiedzi dłużej w brzuszku to urlop mojego m. minie i nici będą z pomocy domowej ...

a co do rozmiarówek to oszaleć można.... nawet kupując w tym samym rozmiarze to są takie różnice że mam wrażenie, że nie ma sensu kierować się metką.
Ja mam takie ubranka na 56, że wydaje mi się że ona są bardziej na 50! (kupione w Smyku) a niektóre na 56 są równie duże jak 62 :baffled:

Dziewczyny, już wcześniej się pytałam ale w tłoku innych postów maje zapytanie zagineło ...

czy te skurcze regularne to naprawdę są regularne co do minuty np. równo co 10 minut? czy raz 8 raz 10?

Ula ja się na skurczach nie znam, więc niestety nie pomogę. A my z urlopem mojego męża to czekamy do ostatniej chwili. Podobno ma nie być z tym specjalnego problemu. Co najwyżej moze się okazać, że będzie gdzieś za granicą jak ja zacznę rodzić i do domu wróci dopiero za 2-3 dni. Ale mam nadzieję, że Mała się wstrzeli w weekend jak Tatuś będzie w domu.

ula- roznie ja w pierwszej te pierwsze to mialam co 9-10 minut czasem co 8-7 pozniej znow co 9-8 wiec takie... no ale jak sie zaczely to juz nie przestalo... trwaly ok 8 godzin... bo pozniej juz zaczely sie te skurcze co 4-5 minut i tak postepowaly dalej...

tikanis- pisalam na zamknietym... sliczna lazienka... i ciesze sie razem z toba ze juz wszystko wiesz i jestes zadowolona... bardzo fajnie ze znasz date... no to teraz juz si enie martw i spokojnie czekaj... zobaczysz bedzie wszystko ok...

Kurcze, a ja nie wiem jaki rozmar wziąść. Tam ta rozmiarówka jakaś duża jest, bo dopiero od 80 cm się zaczynają. Ja tam szczupła nie byłam, ale skoro teraz mam 113 cm o po porodzie chyba ładnych pare ubędzie. I nie wiem czy ten niby S kupić. bo pisze, że on jest od 80 do 90 cm. Coś dużo...

Cześć Majóweczki:-)

Jesteście niemożliwe:-D:-D:-D Mam 26 stron do nadrobienia!!!:szok::szok::szok:.
A nie było mnie tylko od wczorajszego wieczora:laugh2:
no, nie wiem, czy dziś zdążę przed północą;-):rofl2:

reklama
W celu prawidłowego dopasowania należy dokonać pomiaru obwodu brzucha po porodzie (w cm), a następnie dobrać odpowiedni dla siebie rozmiar.

Pas dostępny jest w 5 rozmiarach:

S - obwód brzucha 80-90 cm
M - obwód brzucha 91-100 cm
L - obwód brzucha 101-110 cm
XL - obwód brzucha 111-120 cm
XXL - obwód brzucha 121-140 cm

Ja sie chyba też w taki pas zaopatrze może rozmiar S będzie dla mnie dobry
Tak sobie myslę, że skoro teraz mam w pasie 103cm to jak urodze moje dzieciątko to bruch przecież będzie mniejszy na pewno o te 13cm - w koncu wody płodowe, dziecko.....wypełniają teraz nasze brzuszki i zajmuja tam duuużo miejsca

Do góry