reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

(...)
hmm jakaś dziwna ta szkoła.... :eek: ja mam 6 spotkań....
No właśnie z tym moim angielskim :sorry: źle zrozumiałam i okazuje się, że spotkania są co tydzień a ostatnie jest 20 maja :tak:

A mam pytanko. Tak reasumując:
1. Jeśli odejdzie czop - to nie panikować i spokojnie funkcjonować bo poród może być dopiero za kilka dni..
2. Jeśli są skurcze - to najlepiej iść pod prysznic i jeśli przejdą to znaczy, że też nie panikować i czekać dalej..
3. Dopiero jeśli wody odejdą, nawet jeśli nie ma skurczy - to się pakować i zmykać do szpitala?
4. Oraz gdy się ma skurcze częste (ile na minutę i jak długie?) i nie pomaga kąpiel to wtedy też do szpitala?
5. Aha. I jeśli jest krwawienie to też pędzić do szpitala? Np.jak z czopem krew będzie?

reklama
princess - ja to Cię po prostu podziwiam!!! zakupki powiadasz.. nono.. masz siłę Kobieto!!

ankzoc- ja też co wizyta u gin, i usg - inny termin.. wg OM (19.08) - 26 maj, a później usg.. 18.05, 22.05, 16.05... itd... (dużo tego było) aczkolwiek moja gin - cały czas mówi, że termin 26.05 jest jak najbardziej prawdopodobny, hehe i zebym usg się nie sugerowała..

aga_k_m a myślałaś o tym by iść do sklepu i popatrzeć na te podgrzewacze?
bo wiesz ja też mam wszystko z TT... prawie ;-) i super byłoby mieć wszystko pod komplet :tak:
jak kupowałam taką torbę (na pasku) termoizolacyjną to okazało się że ta z TT to szajs okropny :wściekła/y: :wściekła/y: i wzięłam z Aventa - i w sklepie sprawdzałam czy wejdą mi tam butelki z TT :tak:

ja bym chciała taki podgrzewacz gdzie wejdą mi butelki nie tylko z TT ale innych firm, i jakieś słoiczki z jedzonkiem również.. czyli taki hmmm uniwersalny.
zaraz sobie popatrze na te linki co wstawiłaś , ale teraz idę zjeść świeżą bułeczką z masełkiem i pomidorkiem :-)

Joannn - jeśli chodzi o czop to spokojnie dalej funkcjonujesz - jeśli nie masz skurczy :-)
U mnie po odejściu czopu po 3 dniach natąpiły skurcze
(czop jest z domieszką krwi - taka galareta - mi przypominało to meduze hehehe

Te "prawidłowe" skurcze są regularne i stopniowo nasilające się
są inne niż te przepowiadające

aga_k_m- Samaod rana siedzę w necie i szukam min. sterylizatora. Ten z TommeeTippee mikrofalowy jest fajny ale możesz sterylizować w nim tylko butelki:-(.A co z innymi akcesoriami(smoczki, laktator)?Ja na razie chcę dokupić butelki TT(mam juz Lovi) i pojemniki na mleko w proszku,które mozna włozyć w buteleczki.
Podgrzeacz i laktator mam z Lovi.Termoopakowanie też-jest super.

aga_k_m a myślałaś o tym by iść do sklepu i popatrzeć na te podgrzewacze?
bo wiesz ja też mam wszystko z TT... prawie ;-) i super byłoby mieć wszystko pod komplet :tak:
jak kupowałam taką torbę (na pasku) termoizolacyjną to okazało się że ta z TT to szajs okropny :wściekła/y: :wściekła/y: i wzięłam z Aventa - i w sklepie sprawdzałam czy wejdą mi tam butelki z TT :tak:

ja bym chciała taki podgrzewacz gdzie wejdą mi butelki nie tylko z TT ale innych firm, i jakieś słoiczki z jedzonkiem również.. czyli taki hmmm uniwersalny.
zaraz sobie popatrze na te linki co wstawiłaś , ale teraz idę zjeść świeżą bułeczką z masełkiem i pomidorkiem :-)

no to właśnie takie podgrzewacze są w tym linku :)) nie tylko podgrzeją TT, ale i aventa, i słoiczki z Hippa, i... kosztuje 55 + przesyłka (np.) :-D

aga_k_m- Samaod rana siedzę w necie i szukam min. sterylizatora. Ten z TommeeTippee mikrofalowy jest fajny ale możesz sterylizować w nim tylko butelki:-(.A co z innymi akcesoriami(smoczki, laktator)?Ja na razie chcę dokupić butelki TT(mam juz Lovi) i pojemniki na mleko w proszku,które mozna włozyć w buteleczki.
Podgrzeacz i laktator mam z Lovi.Termoopakowanie też-jest super.

mamamatysiu - ja mam laktator z tym pudełkiem (niby jest to właśnie sterylizator) i można go wykorzystać w połączeniu z mikrofalą. Więc i smoczki w nim wyparzę.. Tylko nie wiem za bardzo jak to się robi, bo ja jestem niemieckojęzyczna, a tu angielska instrukcja obsługi...
Szukam w sumie podgrzewacza co by mi ew. butelki też wyparzył..

No to spokojnie mozesz w nim sterylizować.Kuzynka ma podgrzewacz TT i bardzo go sobie chwali. Zresztą jak kupowałam Lovi to babki też go polecały. Ja kupiłam cała serię ale okazuje się, że raczej do piersi malucha nie będę przystawiać więc muszę zrobić zapas. A TT ma genialne podrózne rozwiązania(a my duzo podrózujemy)

reklama
ciesze sie barmanko, że i Tobie się spodobał ten podgrzewacz :)) teraz tylko trzeba by było poszukać jakiś opinii i .. zakupić :)))

idę się chyba "uczłowieczyć", bo póki co zwierza jakiegoś przypominam (jeszcze się np. nie uczesałam, hehe - dobrze, ze chociaz z rana sie ubrałam;-)). Boję się tylko zostawić Was tu same, bo znowu natrzaskacie 10 stron, a ja biedna będę je później nadrabiała.. a jak skończę - to żywej duszy na forum już nie będzie :laugh2::-p

no ale trzymajcie się cieplutko :))

Do góry