reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy majowe 2009

dziewczyny 74cm to na ile miesięczne dziecko będzie pasować, alb od jakiej wagi??

kurde ta rozmiarówka mnie wykończy :baffled:
wiadomo że ciuszki mam stąd, ale kilka sztuk dostałam w prezencie od rodzinki z Polski i za cholere nie wiem jak je ułożyć rozmiarami :wściekła/y:
w Polsce są takie delikatne przeskoki więc nie ma problemu, ale tutaj przeskoki są co 3 miesiące :crazy:

reklama
kiedyś sama dla siebie by połapać się w tych rozmiarach zrobiłam taką tabelkę jak poniżej....
ale nie wiem czy ona jest poprawna :-(
baaaardzo proszę byście mnie poprawiły jak jestem w będzie i może wspólnymi siłami uda nam się jakoś to posegregować :zawstydzona/y:

56 cm …………. 3,5kg
do 1m………….. 4,5kg
do 62 cm ……… 0m-3m (6kg)
62 – 68 cm ……… 3m-6m (8kg)
74 cm ……………. 6m-9m

dzięki Iwona :-)
no tutaj np jak mam rozmiar 0-3 (6kg) to jak na moje oko to one pasują na 3 miesięczne dziecko :baffled:, to ja się pytam - w co ja mam ubrać miesięczne dziecko ??!!

oszaleje tu kiedyś :crazy:

znalazłam w H&M takie na 4,5kg ale cena z kosmosu, a wiadomo że w sumie takie ciuszki to na raz, max dwa razy :sorry:
dlatego po lumeksikach latam i tam szukam takich "niestandardowych" jak na Irlandię rozmiarów :-(

4 godziny mnie nie było i tylko 5 stron do nadrobienia miałam. Nawet nie naklepałyście dużo.
Barmanka ja z tymi rozmiarami to nie pomogę. Zawsze jak idę do sklepu coś kupić to mam dylemat, bo takie malutkie to jest i wydaje mi się, że powinnam większe kupić. Większość ciuszków kupiłam na 62 cm, a nawet niektóre troszkę większe. Rozmiar rozmiarowi też nie równy. Czasami mam tak, że rzecz kupona na 62 cm jest taka sama jak ta na 74 cm. I bądź tu mądry! Tylko jak mi się dzidziuś za mały urodzi to będzie lipa, bo na 56 cm to ja mam chyba tylko jedne śpiochy i 2 pajacyki. Ale wolałam większe kupować, bo zawsze można podwinąć. A jak bym kupiła mniejsze to mogłoby się okazać, że w ogóle jest za małe i nie zdążę ani razu ubrać, bo to podobno ma być duża dziewczynka! Po mamusi!

Ja na 56 mam tylko i śpiochy, body i 2 kaftaniki (kazali kupic na szpitalną wyprawke)
a tak to na 62 (0-3m-cy)
Zależy tez jakie ciuszki sie kupuje bo np. z pajacyka dzieciaczek szybciej wyrasta niz np. ze spodenek (bez stópek oczywiście) czy bluzeczek

reklama
Jak dla mnie to rozmiarówke masz ułozoną idealnie :)
56 cm ..... 3,5kg
do 1m ..... 4,5kg
62 cm ..... 0-3m-cy (6kg)
68 cm ..... 3-6m-cy (8kg)
74 cm ..... 6-9m-cy
80 cm ..... 9-12m-cy

starałam się ;-) :-)

Marzena ja wiem że firma firmie nie równa :-( i potem głowić się trzeba...

K.M. ja też mam sporo tych większych ciuszków, jednakże myślę że kilka tych mniejszych warto też mieć, bo nigdy nie wiesz jaka duża dzidzia się urodzi...

a ja w końcu zrobiłam to co dziś miałam zrobić :tak:
zaadoptowałam jedną z szuflad w naszej komodzie i poukładałam ciuszki te które już poprasowałam ... i w sumie do wieczora jestem wolna :-)
kurde muszę sobie coś do roboty wymyśleć bo ocipieje :sorry: książke może poczytam....

Do góry