reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Ja na 56 mam tylko i śpiochy, body i 2 kaftaniki (kazali kupic na szpitalną wyprawke)
no a ja właśnie ja mam na liście 8 par pajacyków, i położna mówiła że to chodzi o ten najmniejszy rozmiar do 3,5kg :baffled:
oszaleli chyba!! :wściekła/y:

nie raz byłam świadkiem jak latam sobie po sklepie i podchodzi do mnie zdesperowany tato i pyta czy to (pokazując co ma w ręku) pasuje na wyprawkę do szpitala bo okazało się że żona urodziła większe dziecko i te ciuszki które mieli okazały się za małe :rofl2: :-D

Moja dzidzia ma ciuszki z Polski i z Irlandii, więc nawet nie próbowałam rozszyfrowywać rozmiarów :tak: Dla mnie wszystkie wyglądają na takie malusie.. :-) Ale jak układam je po prasowaniu to jednak widać, że część mam większych ubranek..ale to też zależy od materiału - bo bawełniane wydają się mniejsze a te z aksamitu większe.. A każdym razie podzieliłam na pajacyki osobno te z krótkim rękawem i z długim, spodenki osobno, kaftaniki, śpioszki itd.. A co do rozmiaru to stwierdziłam - okaże się. Czasem dziecko rodzi się tak duże, że nawet w te najmniejsze się nie mieści..więc ja sobie podarowałam główkowanie rozmiarówką :-D

No oszalaly te kobity!!!!!!!!!!!
18 stron......... siedze i siedze nad tymi postami............

U nas dzis pogodnie jakos dosc dobrze sie czuje... synek jak zwykle szaleje no a M przy samochodzie... co normalne.....
Dzis mialam kilku znajomych bo chcieli mnie zobaczyc jeszcze przed porodem.... fajnie bylo posmialismy sie troszke.... spilismy kawke to i ciacho...

barmanka- no jestem zadowolona... kurcze ale dalej mi sie chcialo dzis twego serniczka...

no tez tak mowie,, kurcze jeden dzien was zostawic i tyle nachlastacie ze oczy z orbit wylaza :rofl2:

dziewczynki ustalil mi moj gin termin - cesarke mam ustalona na 21 maja,,to jest tak ok. tydzien przed terminem porodu.. przyjecie do szpitala na 20 maja..
szyjke mam zamknieta , nie uciekaja mi wody plodowe, brzuszek jak powiedzial rogoszewski pieknie urosl , teraz w 36 tygodniu ma 34cm,, przez ostatni miesiac przytylam 1,5 kg, czyli waze 84,6 wiec na plusie mam ok 16 kg..
maluch ma sie dobrze bo non stop sie wierci :) bole krzyza, biala wydzielina i niestety lekko opadniety brzuszek jest sprawa normalna.. cos tak mi sie wydawalo ze mi opadl brzuszek ale rogoszewski powiedzial ze na tym etapie ciazy to normalne i mam sie nie przejmowac.. tetno maluszka 166 uderzen na minute czyli prawidlowe.. takze wszytsko ok.. z czego sie ciesze bardzo:) teraz juz faktycznie moge odliczac dni do porodu:)

przesylam wam zdjecia wykonczonej nowej lazienki :) wkoncu:-D:-)

slonko - kupilam sobie balsam brazujacy z eris i jest swietny bo smaruje sie nim juz 3 dzien i widocznie zaciemnila mi sie skora,, przybrazowila, polecam go wszytskim ktore chca wygladac troche ciemniej :-D kosztuje ok 13zl

Załączniki

• lazienka 1.jpg
    lazienka 1.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 37
  • lazienka 2.jpg
    lazienka 2.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 32
Tikanis fajnie, że już wiesz kiedy ten wielki dzień nastąpi. A łazienka śliczna!

No i co tu taka cisza zapadła? Gdzie są wszystkie?

reklama
dziękuję wszystkim za miłe słowa:))) jak wgram swoje zdjęcia z komórki to wstawię.ciuszków mam baaaardzo dużo bo trochę mnie poniosło z tej radości:rofl2:
dziwnie się czuję,mam rwące bóle w kroczu:hmm: ciągnie mnie na dole strasznie więc myślę żę to kwestia czasu:errr: zastanawiamy się nad imieniem maja,roksana lub martynka.

Do góry