reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

słonko - no pewnie że ciekawszy :tak: choć teraz jak napisałaś że są jeszcze zielone to myślę że też by fajnie zielony wyglądał. ale jak ty nie chcesz to spoko ;-) kurczę szkoda że nie możesz zobaczysz go na żywo.... wiesz lampa aparatu czasem robi pobłysk, i np na zdjęciu wydaje się że jest ok a w rzeczywistości kolor może być ciemniejszy :baffled:
ja to jestem taka że wszystko muszę pomacać , obejrzeć ze wszystkich stron zanim kupie :szok: na allegro też kupowałam jakąś pościel do łóżeczka, ale wcześniej przemacałam ją w sklepie ;-)

reklama
Macie racje spytam sie, bo tak to bede sie martwic.
Co do wizyty to sie boje ze wizja przedwczesnego porodu sie zbliza, ze mi sie znowu szyjka skrocila itp. wczoraj jak pisalam sie rozryczlam mojemu M jak powiedzial ze go ze mna nie bedzie i uspokoilam sie jak zalatwil sobie wolne. Nawet nie musi ze mna wchodzic byle by byl. I w nocy jakos tez nie spokojnie spalam musial mnie caly czas tulic, a jak sie przekrecila na bok to sie budzilam, jego tez i kazalam mu sie tulic. smial sie ze mnie ale jest mimo swoic wad i czasami upartosci, gburowatosci kochany i mu zalezy na mnie. mial w domku 4 siostry to wie co to hormony u kobiety zreszta dobrze sie zna na kobietach i woli ustapic, umie pocieszyc. i zreszta ostatnio jest bardzo troskliwy. Im badziej ja sie boje tym bardziej moge na niego liczyc.
a dodatkowo im wiekszy brzunio tym bardziej widze u niego zangazowanie i taka nostalgie. (bo na pocztaku do 26 tyg byl taki na lekki dystans, ale to jak tlumaczyl ze wzgledu na wczesniejsze przejscia.)

slonkoonline- my tez mamy dostac wozio od moich rodzicow, ale tak jak chyba wiekszosc tesciow, rodzicow, sa oni przeciwni zakupowi przed porodem, wiec my go kupimy wczesniej i nic nie powiemy hahaha, a pieniadze pewnie dostaniemy wczesniej, ale zeby dziadki byli spokojniejsi to nic im nie powiemy o wozku, albo bedzie stal i czekal w sklepie, albo w domku :p, a mąż najwyzej powie ze kupil go jak byl w szpitalu :p, ale to sie jeszcze okaze blizej porodu

ankzoc - no no kochana ty to uważaj by się nie wydały twe niecne zamiary ;-) :rofl2: bo normalnie wojna z teściami gwarantowana :tak: :-D :-D

Sara - ale mi narobiłaś chętki na bigos :tak: a to jest jedyna potrawa której nie umiem gotować :wściekła/y: :wściekła/y: nawet psiak by nie zjadł tego ..... :no:

Hej dziewczyny
Kurcze wczoraj mnie nie było a dzisiaj to ciężko za Wami nadążyć
Akunia wszystkie za Ciebie trzymamy kciuki i na pewno wszystko będzie dobrze....jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to tak jak już dziewczyny pisały o wszsytko śmiało pytaj ...to Twoje prawo w ciązy...
Wy już wszystkie dawno na nogach...ja się tak zastanawiam czy tylko ja jestem takim śpiochem...tyle co otworzyłam oczy...a jeszcze bym pospała:tak:tylko jakoś szkoda dnia bo u mnie dzisiaj słonko świeci za oknem:tak:...dobra muszę się jakoś pozbierać...miłego dnia!!

Cześć majóweczki, dawno się tu nie odzywałam ale nie było mnie najpierw przez dwa tygodnie a wczoraj mi padł internet.
Wczoraj miałam wizytę. Okazało się że w porównaniu do poprzedniej schudłam 2 kg i powiedzieli że dobrze bo to znaczy że dieta odpowiednio stosowana, profil glikemii ok, mam tak dalej trzymać. Mały waży 1600 i wszystko z nim ok, jest w ułozeniu poprzecznym główkowym, szyjka mi się nie skraca. Z posiewu wyszła mi jakaś paskudna bakteria i jestem teraz na antybiotyku i już mam zalecenie że przed samym porodem mam dostać dawkę penicyliny. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Z USG wyszedł mi 30 tydzień i zaczynam poanikować że to już niewiele czasu i może by tak trzeba na dobre torbę pakować aby być przygotowanym. ;-)

barmanka79- kochana tescie daja na lozeczko, posciel, przewijak i fotelik do samochodu :), a na wozio moi rodzice, wiec jesli nawet bedzie jakas wpadka to mam nadzieje ze wybacza swojej corci :-(

Z USG wyszedł mi 30 tydzień i zaczynam poanikować że to już niewiele czasu i może by tak trzeba na dobre torbę pakować aby być przygotowanym. ;-)

Ja tez sie zastanawiam co mi powie lekarz, bo zmiesiaczki mi wypada na polowe maj usg no i calkiem inny wiek maluszka niz z usg i na suwaczku. Zobacze ile moj synus wazyc bedzie. Moj maz obstawia ze 1300

barmanka79- kochana tescie daja na lozeczko, posciel, przewijak i fotelik do samochodu :), a na wozio moi rodzice, wiec jesli nawet bedzie jakas wpadka to mam nadzieje ze wybacza swojej corci :-(

Ja juz posciel mam,
przwijak caly czas sie zastanawiam, bo lozeczko bedzie obok mojego lozka i chyba bede malego przewijac na lozku bardziej stabilne,
No a tesciowie daja na lozeczko (na razie musze poczekac, bo samochod jak pisalam wczesniej sie popsul i jeszcze sami im pozyczalismy, ale na koniec miesiaca juz beda mieli, ja najwyzej zamowie wczedsniej i mi oddadza) zrszta nie chce za bardzo juz od nich ciagnac, bo mieszkamy u niech z mezem ( mamy swoj pokoj) no i nawet nie ma mowy zebysmy sie dokladali do rachunkow, do jedzenia to jak cos kupimy to kupimy ale w wiekszosci to tesciowa kupuje. Wiec i tak duzo od nich pomocy mamy.
A wozek to w kwietniu bo dopiero wtedy tat moj mi przesle kaske.

reklama
Akunia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Ja wczoraj nie mogłam rozstać się z gabinetem, dwa razy się wracałam bo coś nie tak było z receptą a jeden lek musiał mi wypisać zamiennik bo okazało się że go w Kielcach nie dostanę. Jeszcze nie byłam w aptece po ten nowy lek i mam nadzieje że dziś nie będę musiała ponownie odwiedzać naszego pana doktora. jeszcze raz powodzenia dziś

Do góry