reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

A wiecie co! Polozna wczoraj wlasnie mowila o tym nadmanganianie potasu. Ze jak dziecko ma jakies zmiany skorne, to wlasnie zeby je kapac w takiej wodzie. Bardzo dobrze dziala na takie zmiany skorne.

Skurcze tez mam, ale to chyba teraz nieuniknione, bo nasze brzuszki szykuja sie do porodu. Pomyslcie, jak bedzie naprawde, wtedy bolalo... :(
Coraz bardzije jestem za znieczuleniem. Tylko to bedzie 450zl

reklama
confi- ja widziałam dużo czerwonych volantów, nawet moja koleżanka miala dla swojego synka, jest sliczny. Sliczne dzieciaczki a malutka to super pulpecik :p

iwona- łał już masz prawie cala wyprawke, super, ja to jeszcze daleko w polu hahah, ale teraz we wtorek jedziemy znowu do Gdanska, musze isci do innej specjalisty z tym glosem bo nic mi nie przechodzi, a przy okazji na zakupy :), musze zrobic dokladna liste co potrzebuje!

madzia- ja mialam zelazo przepisane przez lekarza i troche mi sie podnioslo, ale trzeba popijac duzo sokami z vit c bo wtedy lepiej sie zelazo przyswaja

aneteczka- wiesz co ja tez ostatnio mam parcie na dzem, ale tylko truskawkowy hahah, na sniadanko, na kolację i w miedzy czasie jak zglodnieje :p

slonkoonline- jak twoj maz chce isc na zakupy, to nie odwodz go od tego i szalej kochana!

A ja dzis o 4 mialam pobudkę, mala zaczela się rzucac jakby z kims walczyla, az sie wystraszylam co sie dzieje, chyba cos sie jej przysnilo!

hej
Mnie to juz chyba zegar biologiczny sie przestawia gdzies od tygodnia budze sie o 4 potem 6 no i musze wstac cos wypic oczywiscie toaleta...pochodzic poczytac ...ide spac dalej....dzisiaj z kolei o 7,30 sie obudzilam bo poszlam pozno spac...to jets metoda bo to wstawanie o 6 mnie wykonczy ale chyba organizm podswiadomie juz sie przyzwyczaja .......do nocnego karmienia;-),wstawania...
pozdrawiam i milego dnia mamuski!

Slonkoonline ale fajnie ze macie tez cwiczenia praktyczne u nas tylko bylo teoaria plus szpital .....ale naszczescie moj trener na silowni uczy mnie oddychac:)
bede miala tez jedne zajecia po porodzie chyba miesiac...
a opowiedz cos jeszcze jakie cwiczenia robiliscie?
pozdrawiam

krystyna mowila, ze jak juz bedziemy rodzily, to ze trzeba byc caly czas w ruchu. Znaczy nie przy pratych bolach :) Tylko w pierwszej fazie porodu, ze wtedy lepiej dziecku sie poruszac. Mowila, ze nikt nie bedzie sie zloscil jak bedziemy sobie strzachac rece :) tak jak po dlugim pisaniu, bo to pomaga sie zrelaksowac i pozbyc bolu. Pokazywala tez takie przysiady przy scianie, krzesle, lozku. W zasadzie zwykle przysiady, tylko, ze trzeba oddychac wtedy przepona. Mowila tez ze mimo, ze boli zawsze trzeba ruszac miednica, znaczy bioderkami.
Kazala cwiczenia robic w domu i nawet czasem tanczyc, zeby caly czas biodra byly w ruchu. Robilysmy tez miesnie Kegla. Ciezko opisac. Niektore byly takie z wyciaganiem rak, ale na siedzaco. Rozluznianie karku pokazywala....

Najsmieszniejsze jest to, ze ja jestem alergikiem. Teraz nie biore lekow, wiec mam katar taki, ze hoho... Wogole nie oddycham nosem i nie wiem co z tym zrobic. Bo jak tak pojde do porodu to siebie i dziecko udusze :-( Musze koniecznie ten temat poruszyc w poniedzialek u Dr.

slonkoonline - ja jestem w identycznej sytuacji przygotowawczej jak TY. Duża reklamówka ciuszków i na tym koniec. Nie mam nawet zadnej czapeczki... Moje zakupy też sa odłożone na kwiecień. Przyznam się, że oglądam wózki na forum i na allegro - ale tak naprawdę nie wiem jeszcze co chcę.. Łóżeczko mam wybrane, ale jeszcze nie kupione..więc - spokojnie - bez paniki - damy radę!!!

Oczywiscie, ze My, Matki Polki damy rade :)
aga ja mam czapeczke, tylko taka na jescien, welniana :D

A z dzemem to tez ja tak mam :) Truskawkowy wlasnej roboty, no i koniecznie twarog. Mniam....

A i pytanko do Barmanki79 - bo ja też jestem w Irlandii i tu zamierzam rodzić. Dlaczego tak późno wyznaczyli Ci termin na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia? Ja się przymierzam ale słabo znam język i nie wiem czy dam radę:confused: Ty się zapisywałaś na te zajęcia czy sami zadzwonili ze szpitala? :confused:

no witaj. ja sama dzwoniłam do szpitala, lecz to oni wyznaczyli mi taki termin - podobno jest dużo chętnych i takie tam bla bla :confused: też obawiam się chodzenia do tej szkoły - słownictwo tam na pewno będzie zupełnie inne od tego którym posługuje się na co dzień. :no: ale ciekawość zwycięża :tak: jak to wyglądają takie lekcje, czy jest sama teoria, ćwiczenia, czy można zwiedzić porodówkę...;-)
a wiesz że za te zajęcia nic nie płacisz? jeśli nie będzie ci się podobać, albo będzie ci ciężko z językiem możesz zrezygnować :-)

dzieki slonkoonline za info zawsze sie przyda wiecej informacji i jak cwiczyc w domu;-)
tez gdzie czytalam o tym tancu ze wskazane:)
Jakbys moglo opisac te cwiczonka to by bylo super
pozdrawiam i milego dzionka

reklama
Hej dziewczyny. Tak slucham o tej szkole rodzenia i wam zazdroszcze, no ale w moim przypadku to nie wskazane cwiczyc. wyklady czytam na necie. No i chyba wiele ze szkoly mi sie nie przyda do cesarki :-)
Ja dzisiaj ide na wizyte nie moge sie doczekac!!! Mam tyle pytan do gina ze hej.
Wczoraj wieczorem robilam sobie depilacje kremem i jak usuwalam ta szpatulka to zauwazylam na niej troszke krwi. ale jak zmylam krem i kazalam sie mezowi obejrzec to powiedzial ze nigdzie sie nie zadrasnelam bo nie leci juz, ze tylko lekkie zaczerwinienie mam. I cala noc sie zastanawialm czy czasem to nie ejst krew spowodowana czym innym.
I teraz nie wiem czy mowic lekarzowi o tym (bo pamietam jak madzie rodzilam w niedziele mialam male plamienie i pozniej nic dopiero nastepnego dnia skurcze) bo w sumie dzis niec si enie dzieje, nawet zadnego zabrwienia sluz nie ma. Mysle ze jak bedzie mnie badal to jakby cos bylo nie tak to by zauwazyl.

Do góry