reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Katarzynak -ja na szczeście żadko , a odkad jestem w ciazy nie kozystam z komunikacji miejskiej - ale podzielam tej babeczki zdanie masz obowiązek kochana sie upomniec - na przyszłości więcej śmiałości i odwagi ci życzę :-)

reklama
Misza- kochana ja też je miewam nocami a wczoraj mi sie zdażyło i w dzień - porażka. Jak mnie taki jeden pożądny wybije ze snu to ciężko mi znowu zasnąć a takie spanie z przerwami to nie spanie. Moze ten magnez pomoże liczę na to.

Dziewczynki podjeliśmy decyzję z mężem,że zmieniamy lekarza prowadzącego. Bo ten teraz jeszcze ani razu od poczatku ciązy mnie nie zbadał ginekologicznie , a jak mu wspomniałam o upławach bez badania przepisał globóki ktorych nie zażywałam. Ani o szyjce macicy nie wspomina nawet nie wiem jak to sie szyjki sytuacja przedstawia u mnie.Bedziemy chodzić prywatnie, 100zł za wizytę - z Oliverkiem też do niego chodziłam:-) a teraz juz duzo czasu nie zostało to może tego tak nie odczujemy.Maż twierdzi ,że z nadgodzin opłaci lekarza :-) zebym sie nie martwiła heh.

kokoszka- no wlasnie zdjecia ze slubu i mieszkanka wisisz :)
patusia44- no dziwne bo choc raz do tej pory powinien cie zbadac.. mnie bada co miesiac czyli co wizyte.. i juz tych badan mam dosc.. buziaki:-D

Ja też rzadko korzystam z komunikacji miejskiej, ale ostatnio podeszłam do kasy bez kolejki w supermarkecie. Było dużo ludzi i już mi się nie chciało stać, bo wpierw stałam w kolejce po mięso, potem w drugiej po wędline i nawet jedna pani usiłowała się przede mną wepchnąć w kolejke (musiałybyście usłyszeć jak na nią nawrzeszczałam tam), więc do kasy podeszłam już bez koleji tym bardziej, że była to taka kasa z pierszeństwem dla kobiet w ciąży. Zaraz za mnż podeszła druga dziewczyna w ciąży i znowu jedna starsza pani w kolejce była oburzona: "Jak to? One idą dez kolejki?!" Więc inna Pani powiedziała jej, że mamy do tego prawo i skwitowała to tylko tym, że nie zdziwiła by się, gdyby to mężczyzna powiedział coś takiego, ale żeby kobieta... No, ala tamta już chyba zapomniała jak pewnie kiedyś sama w ciąży była.

Patusia to rzeczywiście dziwne, że Cię nie bada. Ja badanie mam co wizytę w przeciwieństwie do USG, którego nie mam co wizytę. Ale badanie obowiązkowo i też czasami mam już tego dosyć, zwłaszcza teraz jak już coraz trudniej się rozebrać i ubrać...

Tikanis, Marzena80- tez jestem strasznie tym zmartwona faktem:-( Lekarz do którego wracam tez co wizyte badał - ale ciesze sie ze do niego wracam :-) Powiem wam ,że jakiś schizów ostatniodostałam na tym punkcie - powiedziałam męzowi ,ż bboje sie z nim kochac bo nie jestem pewna czy tam w srodu wszystko okiz rozwarciem heh spanikowana jestem - w odruznieniu od was ja nic nie wiem o mojej szyjce macicy i czy moge sobie pozwolic od czasu do czasu na małe co nieco hehe
Duże oklaski Marzenko dla ciebie za odwagę- i egzekwowanie swoich praw !!!!

patusia- kochana to faktycznie dziwne, ze jeszcze cie nie badał tymbardziej, ze zglosilas mu niepokojace uplawy! Ja mialam w styczniu wizyte , ale nic niepokojacego sie nie dzialo, ale lakarz przebadal mnie na fotelu, powiedzial ze wszytsko ok, czysto itd. Jesli masz byc spokojniejsza to zmin lekarza :)

A ja dziś o 5 rano miałam taki atak kaszlu, ze juz z mężem odechcialo nam się spac, posiedzielismy 2 godzinki do 7, a pozniej jak zasnelismy to wstalismy o 10.30 hahaha :) Pogoda u nas nie ciekawa, nie ma słoneczka :(, ale idziemy do rodziców na obiadek :) to przyjemnie zleci nam niedziela!

hej
dziewczynki
A co mnie sie przydarzylo masakra...w szwajcarii panuje ten wirus grypy zoladkowej....maz chorowal piatek i w sobote a mnie dopadlo w sobote.....co 5 minut do toalety biagalam -biegunka a do tego wymiaotowalam strasznie...temp okolo 37,7...wszystko mnie bolalo straszne dreszcze mialam....czekalam na lekarza chyba 4 godziny ale na szczescie wczesniej powiedzial mi przez telefon jakie leki moge wziac i troche pomoglo...dzis czuje sie troche lepiej ale strasznie slaba...i 3 kg w jedna noc mi ubyly......
dziewczynki uwazajcie na siebie!!!!!to jest zarazliwe
my chyba zalapalismy to w Ikei wiec postanowilismy na dluzszy czas unikac takich duzych skupisk ludzi.......
pilam wody troche wiec raczej uniknelam odwodnienia....ale masakra ja nie pamietam kiedy ostatni raz bylam chora....
na szczescie z dzidzia ok wczoraj sie duzo ruszla zeby uspokoic mamusie!!!!!dzis sprawdzalam bicie serce i wszystko ok....
teraz odpoczywam...dochodze do siebie
Buzka i zdrowka zycze!!!!!

cześć Dziewczyny...jak mija dzionek?

Marzena80 duże brawa dla Ciebie za egzekwowanie swych praw, ja niestaty nie umiem tego i ciągle narażam się na przykrości ze strony ludzi...czuję się czasami jak jakaś ...gorsza :/ tylko dlatego ,ze jestem w ciąży. Gdzie te czasy kiedy kobiety w ciąży się szanowało?

patusiu jak to?? Nie zbadał Cię ginekologicznie? O matko:baffled: to faktycznie njwyższy czas by zmienić konowała...ja mam badanie co wizyte i to jest absolutne minimum a lecze się państwowo. jednak dobrze zrobiłąm upierając się an lekarza kobietę...nie cierpie ginekologów facetów...o ile jeszcze z anatomocznego punktu
widzenia jest w stanie Ci pomóc tak nigdy absolutnie nigdy nie zrozumie czym jest dla kobiety ciąża. Polecam lekarzy babki mimo ,ze czasem sprawiają wrażenie niedelikatnych...jak przychodzi co do czego to po prostu wiedza czego nam trzeba bo rozumieją nasz stan.

nie wiem co o tym sądzić ,ale jak zjadłam śniadanie to po półgodzinie zwymiotowałam :/ przypomniał mi się okres od 8 do 16 tyg ciązy jak robiłam to prawie non stop. Może to niedelikatne pytanie ale czy wam też się to zdarza na tym etapie? Nie wiem czy się martwić czy to olać...

reklama
Patusia44 nie martw sie na zapas , mieszkam w Uk a tutaj nie bada sie wogóle,jestem w 28 tygodniu a co do mojej szyjki - nie mam pojęcia.Twierdzi sie tutaj że badanie wewnętrzne jest zbyt inwazyjne:confused:

Do góry