reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

dziewczynki a ja mam kolejne pytanie,, moze sie usmiejecie ale warto czasami pytac.. moja kolezanka zaprasza mnie do siebie,, ale 2 mc temu miala swinke.. czy spokojnie moge do niej jechac czy przypadkiem w powietrzu gdzies te bakterie nie beda krazyc.??? powiedzcie mi wiem ze moze smieszne i gklupie ale si emartwie a chcialabym ja odwiedzic :rofl2:

reklama
Tikanis - wg mnie - spokojnie możesz odwiedzić koleżankę :-) bakterie powinny w przeciągu 2 miesięcy spokojnie "zginąć" :)

Ja też się boję wszelkich choróbsk zakaźnych - żadnej nie przeszłam do czasu ciąży, więc... Twoje pytanie jest jak najbardziej na miejscu - i ja je rozumiem:tak:

Aga _k_m zmieniłabym natychmiast lekarza !!!! Beszczelna s_._a !!!! Jak mogła, normalnie brak mi słów- i napisz mi ,że jeszcze chodzisz prywatnie do niej to przwecież ręce opadaja. Nie przejmuj sie kochana nią !!! Poszukaj innego specjalisty :-)

Aga _k_m zmieniłabym natychmiast lekarza !!!! Beszczelna s_._a !!!! Jak mogła, normalnie brak mi słów- i napisz mi ,że jeszcze chodzisz prywatnie do niej to przwecież ręce opadaja. Nie przejmuj sie kochana nią !!! Poszukaj innego specjalisty :-)

No właśnie - chodzę do niej prywatnie (od samego początku) :-(.. Do tej pory naprawdę bardzo rzetelnie podchodziła do sprawy... Nie mogę narzekać na same badanie - mój mąż jest wniebowzięty jej tłumaczeniem każdego szczegółu na usg i dokładności... Zawsze siedzimy u niej ok. 30 minut..

Ale miałam problem nawet z otrzymaniem od niej L4.. Dojeżdżam do pracy 40 km w jedną stronę - a tu wiadomo na początku miałam ogromniaste mdłości, później anemię, więc ledwo od niej wydarłam zwolnienie (w sumie to miałam 2 zwolnienia po 18 dni każde).. Dam jej jeszcze jedną szansę - mam nadzieję, że naprawdę miała ZŁY DZIEŃ... ehhh

dziękuję za dobre słowa :-D

aga_k_m, może faktycznie tak jak piszą Dziewczyny zmień tą lekarkę... :confused: Też mam taką, że jak ma dobry dzień to jest super a jak coś ją ugryzie to bez kija nie podchodz i w tez oszczedza zwolnienia... no ale ja chodze do niej państwowo i w razie czego mam rezerwowego lekarza prywatnie... i chyba w tym miesiacu zapisze sie do niego na konsultacje.
Misza, może Twój Maluch jest szczęśliwy że został z mamusią w domu ;-) i w najlepsze sobie odpoczywa... Ja widze wielką różnicę w zachowaniu Małej gdy jesetm w pracy lub domu:sorry2:
A ostatnio to w ogóle jakoś mało się rusza w porównaniu z tym jak było 2 tygodnie temu....:confused::confused::confused: Troche sie martwie ale może to normalne.

tikanis, prawdę mówiąc to nie znam sie na chorobach zakaźnych ale na logikę wydaje sie, że nie masz sie o co martwić bo chorobą zakaźna chyba zaraża sie zanim wystąpią pierwsze objawy plus w pierwszych dniach choroby... ale rozumiem Cie bo ja ostatnio widziałam sie z kolezanka która na spotkaniu oświadczyła że jej córka prawdopodobnie ma różyczę :szok: na szczęście to okazało sie uczulenie ale stracha miałam niezłego :angry: W razie czego możesz sie poradzić telefonicznie lekarza:confused:

Ostatnia edycja:
foxy924- to super, że twoje wyniki się poprawiły , a te tabletki do żucia o smaku czakoladowym hmmm pewnie smaczne :p. Kochana dbaj o siebie i duzo odpoczywaj, bo teraz najwazniejsze jest twoje zdrówko i twojego maluszka!

patusia- wiesz kochana co mój mąż wymyslił?? Ze chce kupic oprocz łozeczka , jeszcze kolyske malutka i bedzie stala przy naszym łózku, zeby mogl miec swoja coreczke i mamusie przy sobie i bedzie mala w nocy bujał. Kochany jest naprawde rozczulilo mnie to, ale uwazam ze to nie potrzebny wydatek, ale uparł się i co ja mam zrobic! Wiem, że chce dobrze i to jest strasznie mile, a nie chce go zniechecac!

isabela- kochana ja tez widzialm programy i naczytalam sie w gazetach o wczesniakach i dzieki wierze rodziców w zdrokwo i sile woli przezycia ich dzieci, maluszki przezywały i mam nadzieję, że tak będzie u liliann. Teraz medycyna poszła tak do przodu, że ratują takie maluszki

aga_k_m- wiesz co brakuje mi słow, po tym co napisałas! TA PANI DOKTOR JEDNYM SLOWEM JEST BESZCZELNA MÓWIAC CI TAKIE RZECZY!!
Najwazniejsze, że ty czujesz się dobrze i twój maluszek i twoj maz cie kocha i jemu się podobasz!
A pozatym moze pomysl nad zmiana lekarza jesli masz taka szanse!
Gratuluję córeczki!!

Ula_28: przepisał mi 75, ale teraz czytajac wasze wypowiedzi, ze jednym przepisuja 50 a innym 75 juz sama nie wiem... :/ kobieta, ktora miala mi te badanie zrobic powiedziala, ze to blad (lekarski) i ze to niebiezpieczne i ona na wlasna odpowiedzialnosc dawac nie bedzie. wiec sie wystraszylam :p w ogole nikt mi nie powiedzial, ze ta glukoze trzeba najpierw w aptece kupic...

patusia- no wlasnie, nie chce odbierac mojemu mezowi przyjemnosci , skoro tak sie uparl :) doceniam to, że chce nas miec przy sobie. A wiem, ze czasami mozna faceta zniechecic do takiego zaangazowania! Wiec pewnie tak zrobimy. Widziałam nowy wozio anulinki x-landera xa, fajnie wyglada, ma mniej czarnych wstawek, i chyba jaskrawsza kolorystyke! Ale wygląda slicznie!

reklama
Do góry