M
maja33
Gość
hej hej hej witam sie dziewczynki juz prawie po swietach byly przeurocze:-) oby takich wiecej dni pozdrawiam serdecznie:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam cie velvet ja tez podobnie jak ty mam komunie corki 10 maja a termin 12,14 17 maj i co tu zrobic:-)Kokoszka - jestem bardzo ciekawa czy rzeczywiście w tym terminie urodzimy :-) Od momentu kiedy dowiedziałam się, że jestem, to zdążyłam już z lekarzem "obskoczyć" pół maja. Zaczynałam od 15-go, potem był 10-ty, 8-my i 1-szy też się trafił a na ostatnim usg 4d wyszło właśnie 6 maja. Osobiście to bardzo bym chciała tak urodzić , żeby zdążyć na komunię mojego pierwszego synka , która jest ... 10 maja
Co lekarz to inna opinia. Mój powiedział, że z USG lepiej nie przesadzać i nie bez powodu tylko 3 razy się robi (państwowo). Wszystkie fale doplerowskie zwiększają ciśnienie i to jest podobno niewskazane.
Ale myślę, że lekarze wiedzą co robią.
Juz nie raz dyskutowałyśmy o różnych opiniach naszych lekarzy.
A ja dowiedziałam się że USG 3 D to nie tylko fanaberia ale w niektórych przypadkach b. ważne jest badanie przepływów i serduszka maluszka. Więc już wiem, że niektórym nie chodzi tylko o bajer ale i o inne rzeczy ( opowiedziała mi to dziewczyna która ma kłopoty z ciśnieniem i musi robić to USG żeby wykluczyc wady swojego dziecka, a dzię druga powiedziała to samo).