reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy majowe 2009

Bardziej obciachowe jest dla mnie coś takiego ( oczywiście nikomu nie umniejszam ) widziałam ostatnio taką sytuacje...stała sobie mama z trójką dzieci, na oko pewnie tak rok po roku ..no powiedzmy 7, 8, 9 lat...ona sama ubrana bardzo ubogo...dzieci zasmarkane i brudne na buziach, pazury czarne, każde w łapce trzymało jakąs bułę, czekali na autobus, w pewnym momencie matka krzyczy : "Brajan , Kewin , Nikola autobus jedzie. :-D No zatkało mnie :-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Przeczytałam to M :-D:-D:-D
Śmialiśmy się ze 2 minuty (ja się popłakałam), M powiedział: "zamiast Romek, Stasiek i Marychna" :-D:-D:-D

reklama
aga wiesz co powiem ze nie sa takie popularne,xaver dopiero nie

roxy no dzieki ze napisalas fryderyk ,bo takie tez mialam wybrane.

uciekam bo dzieci wolaja milego wieczorku:-)

Imiona na tapecie Czyli u nas tak. Roksana Julia od początku a chłopak Mateusz Mariusz, urodziła się dziewczyna więc jak będzie druga to będziemy mieć znowu myślenia.....

Dobra ja się na dziś już żegnam bo M wrócił
PaPa miłego pisania

Iza-Mirka Wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 8 miesięcy Buziak od Filipka Muaaaa:-)

Wszystkiego Dobrego dla Izy-Mirki...Sto Lat!!!!

Iza Mirka, bądź zawsze grzeczną słuchaną i kochaną córeczką rodziców :tak: Wszystkiego najlepszego!!! (ciocia moniq i Lili już się poczęstowały :sorry2:)

Sto lat, sto lat niech zdrowo rośnie NAM!!!
a kto?? - Iza Mirka!!! Wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 8 miesięcy!!!

wszystkiego najlepszego dla Izy Miry z okazji ukończenia 8 miesięcy :* buzia od gucia i jego mamy

Witajcie

Wszystkiego najlepszego dla Izy Mirki

Wszystkiego najlepszego dla Izy Mirki :-D:-D Sto lat

[/SIZE]tsarina, moc buzialków dla Izy Mirki. niech moc będzie z Wami :tak::-D:-D
[/CENTER]

Wszystkiego najlepszego dla Izy i jej mamusi!!![/SIZE]

IZA -buziaki na 8 mscy

Confi super tort! Też czegoś w tym stylu szukałam, ale nie znalazłam i postanowiłam w drugą stronę polecieć...

Witam majóweczki.
NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA IZY MIRKI I JEJ RODZICÓW:-).
Podczytuje i zaśmiewam się do łez,niezłe z was agentki:-D:-D:-D

Wszystkim Mamuśkom i dzieciaczkom serdecznie dziękujemy!!!!!
zapraszamy na imprezkę:
ciastka.jpg

c01461327996fda82896cc7f0acbd4f3,14,1.jpg

kabanosy-lukusowe-gold-k_243_m.jpg

Kolekcja-butelek-piwa-puzzle_Educa,images_product,1,HE13782.jpg

alkohole-polki1.jpg

moofia_lg1.jpg

1176727462_sery_pleśniowe1.jpg

ps. ja chciałam tylko dodać, że ja dlatego tak rzadko cytuje agę_k_m bo moje cytowanie jej wygląda tak samo jak wklejała to moniq czyli cała masa [] i [] i jeszcze więcej fontów, kolorów i itp...

to pisałam ja, tsarina...

Paula7 zawsze miała taki nick ,Barmanko walnij sobie mocną tą kawę przyda się :tak::-D
matkooo nie wiem co mi z tym jej nickiem :baffled: myślałam że samo paula ma :nerd:

kasia, no miałam pytania odnośnie nocnikowania, ale moniq już ci je wszystkie zadała więc nie będę się powtarzać :-p a jaki masz nocniczek? taki zwykły? a wstawisz fotkę? :tak: mówię serio - nie nabijam się :no:
mówisz że od razu po wstaniu trzeba wysadzać?... :-:)-( to będzie zonk mały, bo on często - gęsto jak wstanie to się grzecznie bawi w łóżeczku, że w sumie nawet nie wiem o której tak naprawdę on się obudził :sorry2:

malgoss, gratulację postępów rozwojowych :tak::tak:

moniq, napisałaś że nie przepajasz Lilii.. ale dlatego że ty tego nie chcesz, czy dlatego że ona odmawia picia herbatki?
i jak z nią, wszystko ok, nie widzisz żadnych oznak odwodnienia czy czegoś takiego?
pytam bo ten mój nygus nie chce pić z niekapka :zawstydzona/y::zawstydzona/y: i przedtem poddawałam się i podawałam normalnie w butelce (ze smokiem), ale od paru dni ma szlaban na herbatke z butelki, daje mu niekapek, ale ...skutki nie takie jak bym chciała :-( nawet 150ml nie wypije przez cały dzień :szok::szok: więc kurcze nie bardzo wiem co zrobić....:dry::dry:

kasia, moniq, to wyśmianie przez rodzinez naszych metod wychowawczych to chyba u wszystkich nas jest :tak: wiadomo że każda chce po swojemu wychować, czerpie pomysły od innych.. a rodzice/teściowie zawsze muszą swoje 3 grosze dodać :baffled::nerd:

aga, no to rodzince trochę szczęka chyba opadła jak zobaczyli efekty tego twojego niby "chudego mleka" co? :sorry2::cool2: boszzzze ja to uwielbiam jak te wszystkie mondre ciotki, pociotki swoje "zdanie" wrzucają :baffled:

nie no jak mogłam to przegapić:-(buu
nooo żałuj :-D:-D:-D ale może aga_k_m podrzuci co nr strony gdzie ona pisała (aga pamięta która na której stronie pisała ;-):-))

. Za każdym razem mówiła "co Ci szkodzi, sciągniesz, zbada się czy tłuste, za moich czasów każda sprawdzała"
a jak można to sprawdzić? :sorry2: że niby gdzie się to mleko oddaje i sprawdza zawartość % w mleku? :dry:

aga, przestań głupolku - Jagodzia to bardzo fajne imię. ja np już sobie nie wyobrażam żeby twoja córcia miała np Ola na imię :sorry2::tak:
znam jedną Jagodę - ma 21 lat - dziewczyna mojego kuzyna :tak: pomimo że blondynka ;-) to baaardzo inteligentna i zdolna dziewczyna, bardzo zaradna :tak:
powiem ci że zaskoczyłaś mnie, dlaczego ksiądz kazał wam wybrać drugie imię???? przecież
po 1) nie ma obowiązku by dziecko miało dwa imiona,
po 2) nie ma obowiązku by imię było "święte" (taki obowiązek jest - o ile się nie mylę podczas birzmowania)
więc po cholerę mu to było?? :baffled::szok::szok:

a jeśli chodzi o "wpadkę" księdza podczas chrztu to i nas się zdarzyła :baffled::szok::baffled: proboszcz nie bardzo wiedział jak odmienić imię Marcel (podczas mszy jest tam jakaś regułką gdzie odmienia się imię), i powiedział ...Marcelego :shocked2::shocked2::shocked2: a on przecież nie jest Marceli - tylko normalnie - Marcel :nerd: (proboszcz powinien powiedzieć - Marcela, jakby któraś była zainteresowana ;-))

confi, ale mega odjechany tocik dla Izy Mirki wynalazła :-D:-D:-D
ejjj - ja mam tablice z imieniem :cool2::-p:-p
w pewnym momencie matka krzyczy : "Brajan , Kewin , Nikola autobus jedzie. :-D No zatkało mnie :-D;-)
:-D:-D:-D:-D:-D

no i musze iść bo "śmierdząca sprawa" się szykuje :dry::dry:

co do imienia - moja babcia zawsze mówiła - "nie ważne jak dziecko ma na imię, ważne jak się do niego zwracasz" :tak::tak:
więc kochane, nie przejmujcie się tym jeśli komuś się nie podoba imię waszego dziecka! olać to :tak::tak::nerd: ważne że wam się podoba i tyle. w końcu to wasze / nasze dzieci :-)

tsarina, wow jaka wyżerka :tak::-):-) dobrze że ja nie na diecie :-D:-D

ejjj a gdzie wy wszystkie? :-( sama do siebie piszę :dry:

no dobra to tak szybko, bo dziecię znowu odmówiło mi popołudniowej drzemki (już któryś dzień z rzędu) i broi strasznie, domaga się uwagi :sorry2:

mąż chciał mi zrobić "niespodziankę"...
wiecie jaką?
zakupił Polsat Cyfrowy.....(dziś cału dzień podłączał talerz i ciągnął kabel - tylko bez dwuznaczności proszę :-p:-p)
mam mieszane uczucia...jesteśmy tutaj 3,5 roku, jakoś tyle wytrzymaliśmy bez tv (nie tylko polskiej, ale wogóle wszelakiej...). niby fajnie dla mnie - pogapię się w ekran, ale czy to dobrze dla MArcelka? :-( no bo przecież dywan (a na dywanie siedzi dzieciak) jest pod samym tv i nie da się żebym ja oglądała tv a dziecko nie :dry:
no i teraz leci jakiś film... a że się skupić nie mogłam by coś napisać więc mam przyciszony głos..jakoś tak dziwnie mi...
poza tym nie zrobił tego bezinteresownie :cool2: pamiętacie jak wam pisałam że chodził koleś i spisywał ludzi co nie płacą za tv? (mimo tego iż my tv nie mieliśmy wcale podłączonego, żadna kablówka nam nie działa, nawet kompa pod tv nie podpinałam...) mąż miał to załatwić.. i zamiast odwołać się od decyzji, to ten zapłacił :baffled: więc stwierdził że jeśli już mamy zapłacone za odbiornik to czemu by nie mieć polskiej tv :sorry2: pfiii ale mi argument :wściekła/y:
a jak chciałam polską tv w zeszłym roku w kwietniu (bo dopiero wtedy poszłam na zwlonienie, i wtedy miałam kaprys posiadania polskiej tv) to powiedział że nam niepotrzebna... :cool2::cool2:

[Quote = barmanka79; 4871204]
nooo żałuj :-D:-D:-D ALE Może aga_k_m podrzuci współpracy strony nr gdzie pisała ona (aga pamięta Która na ktorej stronie pisała ;-):-))
[/ QUOTE]

też wymyśliłaś... JA??? wiesz.. mam pamięć do cyferek...ale bez przesady...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kojarzenie dat wystarczy - wydaje mi się, że temat Pani T był poruszony w październiku/listopadzie jakoś:sorry2:

[Quote = barmanka79; 4871204]

powiem ci że zaskoczyłaś mnie, dlaczego Kazal ksiądz wam wybrać drugie imię?? przecież
po 1) nie ma obowiązku by dziecko miało dwa imiona,
po 2) nie ma obowiązku by imię było "święte" (Obowiązek taki jest - o ile się nie mylę podczas birzmowania)
Więc po cholerę mu to było? :baffled::szok::szok:
[/ QUOTE]

Sprawa wygladała tak, nasz proboszcz wyjechał do Sanatorium i podczas Chrztu Jagody było zastępstwo (zresztą bardzo się w tego powodu cieszymy, bo ksiadz był super - nie to co "nasz" zgred).
Zastępczy ksiądz był poinformowany o Chrzcie przez proboszcza, ale... Nam przyznał się, że "wieki" nie udzielał tego sakramentu (i poprosił o wyrozumiałość).
No i ...kameralna atmosferka (Chrzest był po mszy, bo Jaga nie wytrzymalaby godzinnego pobytu w kościele)... pytanie o nadanie imienia..i klops...
"..Wszystko fajnie...ale byłoby miło jakby Jagodka miała swojego świetego patrona" (no i co byście zrobiły...:confused: Wszyscy zaczęli się glowić.. Na szczescie Ksiądz zapytał się o moje imię - i tak zostało:-))

reklama
[Quote = caryca; 4870890]ps. Chciałam dodać tylko ja, Że ja dlatego tak rzadko cytuje agę_k_m Bo moje Cytowanie jej wygląda tak samo jak wklejała do Moniq czyli cała masa [] i [] i jeszcze więcej fontów, kolorów itp. i ...

do pisalam ja, caryca ...
[/ QUOTE]

hmmmm ... nie dobrze ....
to co wieczorkiem pisze Timesem?? Nie chce Wam utrudniać zycia ;-):-D

Do góry