reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Justyna - a ja żadnego planu porodu nie mam :no: nawet w sumie to nie wiem czy tutaj jest coś takiego ;-)
a mój Marcelek chowa się dobrze :-) tak myślę, bo na scanie byłam ponad 5tyg temu.. kopie zdrowo. może nawet nie tyle co kopie co się przeciąga :tak: bidulkowi już miejsca brakuje :sorry:
z jednej strony nie mogę się go już doczekać... a z drugiej to myślę żeby jeszcze troszkę w brzuszku posiedział ;-) tak miło mi jest jak wszędzie go mogę zabrać ze sobą i nie robi żadnych problemów :laugh2:
heheheh tez prawda ;-):tak::-D mnie moj czasem daje popalic ale wiem ze to dlatego ze mu miejsca brakuje a pewnie tez potrzebuje wyciagnac sobie nozie:-pa co do planu to w ksiazce ciazy jest u nas taka strona poswiecona planowi i polozne zawsze prosza zeby ja wypisac,kto ma byc przy porodzie, jakie znieczulenie sobie ciezarna zyczy, czy chce spozywac posilki itd.

a co do planu to w ksiazce ciazy jest u nas taka strona poswiecona planowi i polozne zawsze prosza zeby ja wypisac,kto ma byc przy porodzie, jakie znieczulenie sobie ciezarna zyczy, czy chce spozywac posilki itd.
hmm to może i ja takie coś dostałam ;-) ale ja te wszystkie śmieci wyrzuciłam zaraz jak tylko je dostałam :sorry:
i w sumie mam to w nosie - jak oni gó..no co robią by mi pomóc to ja też pomocna dla nich nie będą :-p
a chce tylko urodzić i jak najszybciej do domku wrócić :tak: a jak będę głodna w szpitalu to mąż mi kanapki z domu przywiezie :-D zresztą ja i tak nie przełknę tego "irlandzkiego" chleba bleeeeeeeeeee

Wiatam wszystkich.
Ponad 20 stron miałam do czytania i zeszło mi ponad 2 godziny:szok:
Wiele dziś ciekawych tematów.
A ja miałam dziś okropną nockę. Miałam te bóle jak by miesiączkowe i nawet No Spa nie pomogła. Pociłam się przy tym jak cholera. Rozmawiałam z moją Mam i powiedziała mi, że miała takie bóle 2 tygodznie przed porodem:szok: a ja mam jeszcze miesiąc do terminu. Kurcze chyba spakuje wreszcie torbę :)

a ja mam juz jasne ciuszki wyprane i poprasowane, teraz wstawilam 2 pranko z kolorowymi, musze to robic troche na raty, jak nie mam skurczy to korzystam z chwili i zostanie mi juz do wyprania posciel, kocyki a jak nie dam rady to maz to zrobi ;-)

ankzok - termin masz identycznie jak ja z OM 25 maj a z USG 2 czerwca. Ciekawe która z nas pierwsza się rozpakuje. Mój bratanek ma Komunię 10 maja i chciała bym na niej jeszcze być w dwupaku:-)

barmanko - no super!!! 10 stron na 2,5 h - rewelacja, hehe

confi - porażka z tym śpiworkiem.. ja będę kupowała śpiworek razem z wózeczkiem w sklepie (obiecali nam jakiś fajniutki rabacik). Ale "mój" śpiworek jest z owczej wełny (są różne kolorki) no i koszt takiego śpiworka to 70 - 80 zł..
A co do podgrzewaczy i sterylizatorów, to właśnie tym zajmowałam się od rana.. Ja też mam wszystko z Tommee Tippee (pamietam, że i Ty jesteś w TT obkupiona), a teraz przydałoby się to wszystko "wyparzyć".
Podaję Ci linki aukcji, które ja osobiście wzięłam pod uwagę:
PODGRZEWACZ 8w1 - AVENT, TOMMEE TIPPEE - Warszawa (608436414) - Aukcje internetowe Allegro
PODGRZEWACZ do DOMU AUTA -TOMMEE TIPPEE/AVENT inne (607874837) - Aukcje internetowe Allegro
Podgrzewacz Tommee Tippee ***SUPERCENA*** (612006282) - Aukcje internetowe Allegro
PROMOCJA!!! TOMMEE TIPPEE Sterylizator mikrofalowy (612751714) - Aukcje internetowe Allegro
TOMMEE TIPPEE sterylizator SUPER GRATIS - PROMOCJA (618349594) - Aukcje internetowe Allegro

A może któraś z Was mogłaby coś na temat ww produktów się jakoś wypowiedzieć? Nie chcę przepłacać (bo będzie jeszcze sporo wydatków po porodzie) a te podgrzewacze wydają się OK, no i mają funckję sterylizatora :happy:

marychna21- tak ja tych terminow to mam mnostwo chociaz z ostatniego usg mialam juz 13 maja, wiec rozpietosc mam duza. Wiesz mysle ze u mnie wszystko sie okaze na mojej wizycie 30 kwietnia, mam nadzieje ze nie polozy mnie do szpitala ehhhh, w kazdym razie pozniej juz na pewno nie bede lezec 2 tyg,. leniuchowania i oszczedzania mi wystarczy.

reklama
ale żeście się rozpisały... masakraaaa... :-p
u mnie jakoś leci.. normalnie dzisiaj od wczoraj bym tylko spała.. wczoraj po 13 sie położyłam i spałam aż do 17 z groszami. później położyłam się po 22 ale i tak zasnęłam przed północą ale przebudzałam się siku i bóle mnie też budziły.. i dziś wstałam po 7 i poszłam spać koło 9 i wstałam po 11... szok.. :szok: hihi... planuję iść teraz ja troszkę do łazienki się wydepilować itd:-p i później z mamą na miasto jakiś wypadzik żeby się jakoś rozluźnić:-)
właśnie dzwoniłam do mojego ginka i wizytę mam we wtorek..o ile do tego czasu nie urodzę..hihi:-p

Do góry